Fedtsugning

Fedtsugning er ikke egnet som regulær slankekur hos overvægtige patienter, men er beregnet til lokaliseret abnorme fedtansamlinger.

Fedtsugninger kan foregå på forskellige måder, både i lokalbedøvelse med intravenøs medicinering og i fuld bedøvelse.

De bedst egnede områder til fedtsugning er mave – hofter – lår – knæ – underben – hage – og nu er man også begyndt at fedtsuge i brysterne hos kvinder, når de er for store, samt hos mænd med tendens til meget fedt omkring brystvorterne og de såkaldte „dansehåndtag“, samt under hagen.

Operationen foregår på den måde, at man laver et lille ar på ca. ½ cm. Man må regne med flere små ar, nogle gange mange, det afhænger af, hvor man fedtsuger, f.eks.kan det på benene være nødvendigt at lave mange små ar for at få så meget fedt ud som muligt. Med en lang tynd kanyle går man ind og fjerner fedt, således at man efterlader huller i fedtvævet, nærmest som en “Schweitzerost”.
Man bliver efter operationen udstyret med en bandage, som man får udleveret her på klinikken, og som man skal gå med, indtil vævet falder på plads, omkring 2 – 3 måneder. Efter 1. uge kan man – til engros pris – købe yderligere bandager, hvis man har lyst til at have nogle at skifte med. Bandagerne har den egenskab, at de “trykker” hullerne i vævet “sammen”, så det bliver fladere, ligesom det hindrer for meget væskeansamling. Ligeledes hindrer det for stor en hævelse og dermed igen for meget udspiling af huden, da den kan have tendens til at blive løs. De, der er mest velegnet til fedtsugning, er patienter med en elastisk hud, der gerne skulle kunne trække sig sammen efter operationen. Men principielt kan man lave det på alle aldersklasser: jo yngre man er, jo bedre resultat.

Man bør selvfølgelig prøve at tabe sig først, inden man skrider til en fedtsugning, og det er kun på de områder, hvor man ikke kan tabe sig, at man bør gøre brug af denne operation. Fedtsugning er ikke egnet som regulær slankekur hos overvægtige patienter. Ved fedtsugning bør man højst fjerne 2-3 kg hver gang, da man har stor risiko for komplikationer, også alvorlige komplikationer, hvis man øger den udhentede fedtmængde.

Efter fedtsugningen bliver de små huller i huden syet, og man får plaster på. Derefter får man en stram bandage udenpå. Desværre er det vanskeligt at tage et regulært bad den første uge (indtil trådene er fjernet). Det vil være for smertefuldt at få bandagen på igen.

Medbring gerne løstsiddende tøj til at tage på efter operationen.
Der vil forekomme hævelse og misfarvning omkring det opererede område. Dette vil fortage sig de følgende måneder.
Du skal regne med at være øm ca. 1 – 2 uger efter operationen.

Trådene fjernes ca. 8-l0 dage efter operationen her på klinikken.

Herefter kan du tage bad og så småt begynde at massere de opererede områder i ca. 5 minutter hver dag. Efter 14 dage tilrådes mere ihærdig massage for at undgå ujævnheder.

Brug af bodystocking, panties eller støttestrømper tilrådes de første 3 måneder efter operationen både dag og nat.
Ved fedtsugning af hage:bandage 1 uge, herefter i 3 uger om natten.

Efter 1 – 2 uger må du begynde at lave gymnastik/sport/svømning – dette aftales individuelt.
Du må begynde at tage sol/solarium 2 uger efter at plasterbandagen og trådene er fjernet, men skal beskytte arrene i 6 måneder efter operationen, eller så længe de er røde.
Kontrol 6 måneder efter operationen.

Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc.
Den forventede varighed af behandlingsresultatet vil formentlig kunne ses resten af livet, da det er de abnorme fedtdepoter, der er fjernet. Dette hindrer dog ikke, at man kan øge fedtmængden over hele kroppen og på de opererede områder.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationergrundigt.