Fjernelse af brystkirtelvæv hos mænd

Ved brystforstørrelse uden hudoverskud: Der fjernes kirtelvævet oftest ved fedtsugning, eventuelt kombineret med fjernelse af kirtelvæv, der resterer efter fedtsugningen.

Er der hudoverskud, så fjernes huden, som hos kvinder; se Løft af bryst. Operationen foretages i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse afhængig af størrelse.

De fleste steder efterlader operationen flere synlige, lange ar, strækkende sig omkring brystvorten og ud på huden omkring denne.

Her foretager vi operationen med så få ar som muligt.

Hos en stor del af patienterne fjernes brystvævet med 2 ar på ca. 1 cm ved hvert bryst. Er der hudoverskud, kan man oftest fjerne dette med ar omkring brystvorten.

Risiciene er blødning efter operationen, føleforstyrrelser, ujævnheder, og almindelige komplikationer, som kan forekomme ved ethvert kirurgisk indgreb.

De skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc. Specielt kan brystkirtelvævet øges igen ved alkoholindtagelse, anabolske steroider, overvægt, visse medikamenter og hormonforstyrrelser.

Hvis man ser bort fra ovenstående er den forventede varighed af behandlingsresultatet er almindeligvis resten af livet.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.