Almene forholdsregler ved ikke-kosmetiske øjenkirurgiske operationer

2 uger før operation

Undgå medicin som indeholder acetylsalicylsyre og E-vitamin, Q10, fiskeolie og levertran fra 2 uger før til 1 uge efter operationen. (Kan give blødningstendens). Undgå alle former for naturmedicin 3 uger før en evt. operation.

Tobaksrygning er ikke ønskeligt 2 måneder før og 2 måneder efter operationen, da det sinker sårhelingen og øger ardannelsen.

Såfremt du op til operationstidspunktet føler dig utilpas, med f.eks. forkølelses-, influenza- eller andre symptomer / eller du har sår eller bumser i nærheden af det område, der skal opereres, skal du kontakte klinikken så hurtigt som muligt, da operationen i så tilfælde ofte vil blive udsat. Har du haft infektion svarende til luftvejene/bihuler/hals/urinvejene/underliv eller infektion i tand/tandkød, sår/bylder eller blå mærker, bedes du også kontakte klinikken inden operationen. Er der i øvrigt sket noget nyt, siden du har været til kontrol, er det bedre at kontakte klinikken med henblik på forespørgsel end at risikere, at operationen aflyses når man møder til operation.

24 timer før operation

Du må ikke drikke alkohol, vin eller øl. Før enhver operation skal du faste. Inden en operation/bedøvelse må man få et LET måltid, som dog ikke må indeholde mælkeprodukter, senest 6 timer før operationen. Man må drikke saftevand og te i op til 4 timer inden operationen, (ikke mælkeprodukter og kaffe). Dette skal strengt overholdes. Tyggegummi og pastiller samt rygning er også forbudt i 6 timer før operationen.

På operationsdagen

Operationen betales ved indlæggelsen.
De vil blive undersøgt af den opererende læge.
I tilfælde af fuld bedøvelse, vil narkoselægen undersøge dig.

Ved aflysning af operation dagen før eller samme dag som planlagt af patienten selv (dog ikke ved sygdom), skal der betales et honorar på 5000 kr.

Al form for make-up samt neglelak fjernes før operationen. Ingen creme i ansigtet. Undlad kontaktlinser og efterlad smykker hjemme. Eventuelle piercinger bør ligeledes undlades og fjernes inden operationen.

Medbring toiletsager (læbepomade), morgensko og morgenkåbe ved indlæggelser.

Tag ikke anden medicin, end der er aftalt med klinikken. Lider du af sygdomme der kræver kronisk behandling med medicin, vil klinikkens narkoselæge i hvert enkelt tilfælde afgøre, hvorvidt du skal tage dit sædvanlige medicin op til – og på operationsdagen. Sukkersyge og blodtryksforhøjelse skal være velreguleret. Anvender du astmamedicin, migrænemidler etc. bedes dette medbragt på operationsdagen.

Efter operationen

Du skal tage antibiotika, hvis dette er ordineret af klinikken.
Så længe ar er røde, bør de ikke udsættes for sol.

Du må ikke føre bil efter en evt. operation, da du oftest vil have indtaget smertestillende og/eller beroligende medicin på klinikken.

Du bør aldrig være alene om natten når du er nyopereret. Du bør have ledsager på hjemturen enten du tager tog/bus/taxa.

Efter udskrivelsen vil du få udleveret telefonnumre til den opererende læge, der altid gerne vil kontaktes ved evt. problemer.

Ved forespørgsel til indlagte patienter, bedes du venligst ringe på tlf. 4632 5001.

Alle kirurgiske indgreb indebærer en vis usikkerhed med henblik på resultat og risiko, og der er altid risiko forbundet med operation og specielle komplikationer. Komplikationer efter operation såsom infektion og blodpropper er ekstremt sjældne, men kan forekomme.

Det er derfor vigtigt, at blodtrykket er normalt, og at patienten ikke er urolig under operationen, hvorfor det er vigtigt, at man får så meget medicin, at indgrebet er så smertefrit som muligt. Endvidere tilrådes ro de næste par dage efter operationen. I øvrigt er det vigtigt at man er i god helbredstilstand og nøje følger kirurgens instruktion for at reducere eventuelle komplikationer.

Hvis du er i tvivl over noget som helst skal du endelig kontakte os.