Operation for poser under øjnene

Patienter med poser og samtidig slaphed af ledbånd sendes til øjenkirurg, som foretager en opstramning af senebåndet, der hæfter mellem yderste øjenkrog og knoglen, således at nederste øjenlåg igen får kontakt med øjeæblet.

Selve Operationen

Operationen foregår ambulant, og der sker følgende:

Lægen vælger ofte at give noget beroligende i forbindelse med operationen. Der dryppes med lokalbedøvende dråber i øjet, og huden renses.

Udover de lokalbedøvende dråber lægges også lokalbedøvelse i huden på øjenlåget. Man mærker et lille stik, der oftest ikke er værre end en blodprøve. Selve operationen er almindeligvis smertefri.

Man må ikke selv køre cykel eller bil på operationsdagen.

Efter Operationen

Man skal tage det med ro de første uger for at undgå blødning. For eksempel må man ikke dyrke sport eller anstrenge sig, mens såret heler.

Man må heller ikke trække i eller gnide på øjenlåget den første måned, idet de blivende tråde i dybden kan løsne sig. Overfladiske tråde fjernes efter 1 til 2 uger hos kirurgen.

Det anbefales at følge øjenlægens instruktion nøje, så eventuelle komplikationer reduceres mest muligt. Opheling af sårene tager to uger, misfarvning af huden 2 til 3 uger, mens hævelsen kan vare op til flere måneder om at fortage sig helt.

Komplikationer

Alle kirurgiske indgreb indebærer en vis usikkerhed med hensyn til risiko og resultat. Blødning i form af blå mærker samt hævelse i huden er meget almindelig i de første uger efter operationen, men forsvinder gradvist.

Blødning og hævelse på øjeæblets ydre slimhinde ses, men er en ganske banal ting, der forsvinder helt af sig selv. Dette skyldes, at blødning og hævelse fra øjenlåget siver til det væv, der er tættest på, og ikke at selve øjet er berørt af operationen. Efter operationen føles øjenlåget meget stramt – specielt de første uger, men dette aftager gradvist med tiden.

Følgende problemer er sjældne, men ses undertiden:

Betændelse: Sjælden og almindeligvis let at behandle.

De skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, specielt rygning etc.
Den forventede varighed af behandlingsresultatet er almindeligvis fra 5-10 år.

”Læs venligst Almene forholdsregler ikke-kosmetiske øjenkirurgiske operationer”