På operationsdagen

Sådan foregår det på operationsdagen

 

Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her og få svar på dine spørgsmål.👇🏼 Er der stadig noget, som du er i tvivl om, så er du altid meget velkommen til at kontakte os forud for din operation.

 

Inden du møder ind på klinikken

På operationsdagen er det vigtigt, at du tager et bad med grundig sæbevask af ansigt og hår for at minimere risikoen for infektion. Foregår din operation i fuld bedøvelse, skal du møde fastende til operationen. Fra 6-2 timer før operationen må du kun drikke gennemsigtige væsker såsom; vand, saft, klar juice uden frugtkød og te uden mælk. De sidste 2 timer før operationen må du intet indtage. Inden du møder ind på klinikken, bedes du desuden følge nedenstående punkter:

• Fjern make-up og neglelak
• Undlad at påføre creme i det behandlede område
• Undgå brugen af deodorant ved brystoperationer
• Undlad kontaktlinser
• Efterlad smykker derhjemme
• Fjern eventuelle piercinger
• Tag ikke anden medicin end det, der er aftalt med klinikken
• Sukkersyge og blodtryksforhøjelse skal være velreguleret
• Medicinskema skal medbringes
• Anvender du astmamedicin, migrænemidler mv. bedes du medbringe dette på operationsdagen

 

Når du møder ind på klinikken

På selve operationsdagen skal du indfinde dig på vores klinik senest 30 minutter før din operation. Her vil du blive taget godt imod af vores søde sekretærer. Når operationen er afregnet, vil du komme ind på en af vores hospitalsstuer, hvor en anæstesisygeplejerske vil informere dig om forløbet, herunder bedøvelsen, og klargøre dig til operationen. Du vil få udleveret hospitalstøj, få et armbånd på med navn og CPR-nummer, og du vil derudover få forbyggende smertestillende medicin samt få lagt drop.

Derefter vil du blive ført ud i det venteværelse, der ligger i forlængelse af operationsgangen. Her vil plastikkirurgen tilse dig, tage førbilleder og til slut tegne med tusch i det område, der skal behandles. Når operationsstuen melder klar, vil du blive hentet og ført ind på operationsstuen, hvor du vil blive lagt i fuld bedøvelse og blive opereret.

 

Efter operationen

Når operationen er overstået, vil en af vores opvågningssygeplejersker tage sig godt af dig og føre dig ind på opvågningsstuen. Her vil du blive grundigt informeret om det videre forløb, få smertestillende medicin og blive passet godt på. Du vil typisk være indlagt indtil den efterfølgende dag, hvorefter du kan tage hjem. I nogle tilfælde vil du blive udskrevet samme dag og være klar til at tage hjem efter ca. 3 timer.

Hvorvidt du vil blive udskrevet samme dag eller blive indlagt natten over afhænger af operationens omfang, og det vil være noget, du aftaler med klinikken inden operationen. Vi sender aldrig patienter ud af døren, medmindre det er lægeligt forsvarligt – vores højeste prioritering er nemlig vores patienters sikkerhed. Dagen efter din operation vil vi ringe dig op og tjekke op på, at alt er, som det skal være.

Har du efterfølgende spørgsmål, eller er du i tvivl omkring de smerter, du måtte opleve, så skal du endelig altid kontakte klinikken.