Medicin

Man får medicin med hjem fra klinikken, så man kan klare sig de første dage. Herefter kan recept indtelefoneres. Det er altid vigtigt at holde sig i kontakt med klinikken, hvis der er noget, man er i tvivl om, ligesom man altid er velkommen til at ringe direkte til kirurgen.

Man bør have Panodil, Pamol ellerKodipar derhjemme, og her må man kun tage 2 tabletter højst 4 x dagligt, da de indeholder et stof, som kan være leverskadeligt i store doser.

Herudover udleveres også muskelafslappende tabletter, som man kan tage op til 3 gange daglig. Den påvirker muskulaturen, som krampagtigt kan trække sig sammen på grund af implantatet. Afslapning af brystmuskulaturen nedsætter smerterne – derfor er det også vigtigt at tage medicinen fast, hvis det bliver ordineret – og man kan herefter supplere med stærkere smertestillende medicin, hvis det bliver nødvendigt.

Det er vigtigt at tage den ordinerede medicin i begyndelsen – dvs. de første 2-3 dage – også selvom man ikke synes, der er behov. Erfaringen viser, at kraftig smertemedicin i begyndelsen nedsætter ubehaget og smerterne efter operationen, så man ikke når at komme ind i en ond cirkel, der kan være vanskelig at bryde rent smertemæssigt.