Ansigtsløft – Facelift

Når en patient ønsker et ansigtsløft populært kaldet et facelift er det ofte pga. at huden mister sin elasticitet og spændstighed, som en del af den naturlige aldringsproces, som alle mennesker gennemgår. I ansigtet bliver furerne og linjerne dybere i huden, og overskuddet af hud kan få kinder og mundvige til at søge nedad og ”hænge”.

En ansigtsløftning kan fjerne den løse hud, men ikke rynker. Hudens kvalitet vil være uændret. Såfremt man mest er kosmetisk generet af, at huden er rynket, vil man have en langt større effekt af en behandling mod rynker som fx Botox, Azzalure, Restylane, Sculptra, peeling eller laserbehandling.

Den ideelle kandidat til en ansigtsløftning er en slank person i alderen 45-60 år med slap hud evt. med lokaliseret fedt under hagen og ikke for mange fine rynker. Personer med en tyk uelastisk hud vil næppe synes, at der er den store forskel efter operation.

Ved konsultationen vurderes mulighederne i henhold til dine egne vurderinger og ønsker, måske er der andre muligheder fx Botox, Sculptra og Restylane eller kombinationer.

Der findes forskellige typer ansigtsløftning, der tilpasses den enkelte patient.

Ved et klassisk facelift fjerner man overskud af hud, evt. overskud af fedt og strammer den underliggende muskulatur op svarende til den nederste del af ansigtet og halsen.

Ansigtsløftningen foretages via et snit som starter i tindingen og fortsætter foran og ned bag om øret. Huden løsnes herefter frem mod øjet, kindfolden, munden samt ind til midt linjen på halsen. Derefter frilægges og opstrammes det dybereliggende væv med de mimiske muskler. Afslutningsvis fjernes hudoverskuddet.

Operationen efterlader ar ved folden foran øret, som med tiden oftest bliver usynlige, de øvrige kan skjules i håret.

Ved en ansigtsløftning er der ofte en påvirkning af følenerverne i form af let følelsesløshed i et større eller mindre område af huden efter operationen.

Mulige komplikationer til operationen:

Komplikationer er sjældne til ansigtsløftning, men kan være komplicerede. Blødning efter ansigtsløftning kan opstå og kan nødvendiggøre en re-operation.

Infektion ses meget sjældent, men hvis det opstår kan det være nødvendigt at blive behandliet med antibiotika.

Nerverne til ansigtets mimiske muskler kan blive påvirket ved operationen og dette kan medføre tab af funktion af nogle af musklerne, især musklen der løfter panden og musklen der trækker mundvigen ned. Dette er ofte forbigående, men kan være permanent. Det er vigtigt, at man er bekendt med disse komplikationer før man beslutter sig at få foretaget indgrebet.

M.A.C.S LIFT

Ansigtsløftning kan foretages både hos kvinder og mænd normalt fra 45-50 års alderen.

Et MACS-lift er en lodret ansigtsløftning, foretaget ved hjælp af oftest 2 tråde der løfter op i mellemansigtets muskulatur; det giver et meget naturligt resultat. Du kan finde meget mere om denne metode ved at søge på internettet.

Halsløft

Foretages principielt på samme måde som ved ansigtsløftning, men der kan man så nøjes med halsen, og derfor er det et betydeligt mindre indgreb.

Hamsterposer under underkæben og løs hud under hagen forsvinder ved et MACS-lift. Er det ”kun” mellem – og nedre ansigt eller skal der også overvejes et pandeløft. Muligheder kan kombineres. Der vises før- og efterbilleder.

Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc.

Den forventede varighed af behandlingsresultatet varierer meget fra patient til patient, og kan hurtigt ødelægges ved overvægt. Tobaksrygning undgås 2 måneder før og efter operationen.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Priser på Ansigt

OperationBedøvelseIndlæggelsePris
Fedttransplantation ansigt, første behandlingLokalUdskrives samme dagfra 14.000 kr.
Fedttransplantation ansigt, anden behandlingLokalUdskrives samme dag9.000 kr.
Ansigtsløftning m. halsløft fra sidenFuld1 døgns indlæggelse48.000 kr.
– Tillæg ved samtidig fedttranplantation10.000 kr.
Kalkunhage, fedtsugningLokalUdskrives samme dag15.000 kr
Kalkunhage, udvidet halsløftFuldUdskrives samme dag28.000 kr

Skriv en uforpligtende besked

Dit Navn

Din Email

Din Besked

Anna Jørgensen

(Plastikkirurg)

Lægeuddannet i 1974 og har fået en speciallægeanerkendelse i plastikkirurgi i 1987.


Vi ønsker dig varmt velkommen til!

Vi tager hånd om dig, med vores mangeårige erfaring inden for plastikkirurgi sikrer vi dig den bedste og tryggeste behandling i eksklusive rammer.

phone + 45 46 32 50 05