Pandeløft

Når øjenbrynene hænger lavt, opstår der ubalance mellem rynker og muskler i panden. I disse tilfælde kan et pandeløft genskabe balancen.

Tidligere anvendtes et snit foran eller bag hårgrænsen. Det kan imidlertid give problemer med hårtab, kløe, følelsesløshed, ubehag og synligt ar.

Panden kan også løftes med et lille og simpelt snit over øjenbrynene. Da det kan give et synlige ar, fraråder vi derfor ofte denne operation.

Simpel Pandeløft

En let og ukompliceret metode er et lille snit i hver side af panden på ca. 2 cm. Det foretages i lokalbedøvelse, og kun enkelte patienter egner sig til denne metode.

Endoskopisk Pandeløft

Den bedste metode er Endoskopisk Pandeløft. Her anvendes den såkaldte kikkertmetode. Fordelene ved denne metode: arrene bliver få og minimale, der er færre problemer med evt. føleforstyrrelser. Operationen påvirker rynkerne imellem øjenbrynene og pandemusklen. Snittene bliver skjult i håret. Operationen genopretter balancen mellem musklerne og løfter øjenbrynene.

Operationen foregår i fuld bedøvelse eller dyb lokalbedøvelse. Man overnatter på klinikken. Bandager og tråde fjernes efter en uge.

Komplikationerne er sjældne ved endoskopisk pandeløft. I få tilfælde kan ses følelsesløshed eller svaghed af musklerne i panden, og – som regel forbigående – hårtab omkring arrene.

Hvis hævelsen bliver meget kraftig, kan øjenbrynene igen sætte sig for lavt.

I en del tilfælde kan man anvende botox og filler, som alternativt til operation.

Før og efter operationen

Medbring tørklæde eller sjal.

Kontrol efter operationen: 1 uge, samt 3 måneder.

Det er vigtigt at aflaste i en uge med hovedet højt og gerne lidt bagoverbøjet, så panderegionen ligger højt og hævelsen mindskes.

Tobaksrygning undgås 2 måneder før og efter operationen.

Farve, blegemidler eller permanent til håret undgås 2 uger før og 4 uger efter operationen.

Sport kan genoptages efter 6 uger.

Holdbarheden af resultatet varierer meget fra patient til patient, afhængig af arvelige forhold og levevis.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Pandeløft/øjenbrynsløft:

Åben kirurgi med hudfjernelse:

Med alderen synker øjenbrynene ned. Det resulterer i løs hud svarende til øvre øjenlåg. I sværere tilfælde kan det medføre nedsat synsfelt, startende mod siderne. De fleste kompenserer dette ved at løfte øjenbrynene. Det medfører ofte udtrætning af pandemuskulaturen, hvorfor mange må holde pause når de læser, sidder bag computerskærm og lignende.

Pandeløft kan foretages både hos kvinder og mænd normalt fra 45-50 års alderen. Indikationen kan være såvel kosmetisk, som for at bedre synsfeltet. Et pandeløft glatter de vandrette rynker i panden og de lodrette bekymringsrynker mellem øjenbrynene. Det løfter tillige øjenbrynene op til 2-3 cm. Det kan ligeledes medføre hovedpine. I svære tilfælde kan din eventuelle sundhedsforsikring måske betale for indgrebet. Man kan også løfte øjenbrynene mere simpelt ved at skære et bådformet hudstykke af lige over øjenbrynene så arret kommer til at ligge i øjenbrynskanten. Arret kan dog altid anes og mange kvinder kan ikke acceptere dette, hvorimod mange mænd, der også har kraftigere øjenbryn, er meget glade for indgrebet.

Pandeløftet foretages i fuld bedøvelse. Der lægges et snit 1 mm bag hårgrænsen langs panden og ud i tindinge-regionen. Der skæres skråt, således skånes hårsækkene og der er herved mulighed for, at hår kan vokse op gennem arret. Pandehuden kan herefter løftes fra pandemusklen ned til øjenbrynene. Hudmusklen mellem øjenbrynene kan overskæres. Det er den
muskel, der giver de lodrette bekymringsrynker. Huden med øjenbrynene kan nu trækkes op, overskydende hud bort skæres og der syes sammen i hård kanten. Ved langt de fleste frisurer kan arret ikke ses. Trækkes håret kraftigt tilbagekan arret ses, hvis man er tæt på personen. Snittet kan også lægges længere tilbage i hårbunden, men her er der andre ulemper: Tab af
hårsække og hår, hvilket giver et helt uacceptabelt ar, man arbejder her under musklen, hvilket ikke udglatter rynker, nedsat følesans i hårbunden.

Endoskopisk pandeløft (Lukket kirurgi uden hudfjernelse)

Dette foretages på samme indikationer som den åbne metode. Ved kikkertoperationen lægges 3 snit af ca. 2 cms længde bag hårgrænsen. Man løsner huden fra panden forbi øjenbrynene, spalter musklerne, som giver de lodrette bekymringsrynker. Herefter roterer man øjenbrynene opad. Der sættes små overfladiske skruer i den øverste del af knoglen bag hårgrænsen, der skal fiksere stillingen af øjenbrynene, indtil vævet er stabilt. Herefter fjernes skruerne let i lokal bedøvelse. Fordelene ved denne operation er de minimale ar, mindre risiko for følelsesløshed i hovedbunden.

Ulemperne er ved en høj pande vil hårgrænsen blive yderligere forøget. Der er også en risiko for at øjenbrynene kan glide ned igen, idet der ikke er fjernet hud. Det er dog i sjældne tilfælde. Der kan også ses håraffald omkring skruerne, men det er i lang de fleste tilfælde midlertidigt.

Forundersøgelse:

Ved konsultationen vurderes mulighederne i henhold til dine egne vurderinger og ønsker. Der vises før –og efter billeder. Du har ret til at have bisiddere med.

Fedtsugninger

OperationBedøvelseIndlæggelsePris
AnklerLokalUdskrives samme dag13.000 kr.
LæggeLokalUdskrives samme dag20.000 kr.
KnæLokalUdskrives samme dag11.000 kr.
Lår yderside (ridebukser)LokalUdskrives samme dag16.000 kr.
Lår indersideLokalUdskrives samme dag14.000 kr.
Hofter/ lændLokalUdskrives samme dag18.000 kr.
Mave, hele forsidenLokalUdskrives samme dag19.000 kr.
Mave, under navlenLokalUdskrives samme dag15.000 kr.
Bh-delleLokalUdskrives samme dag16.000 kr.
HageLokalUdskrives samme dag12.000 kr.
Fuld pris for dyreste region og 25% rabat på yderligere regioner.

Skriv en uforpligtende besked

Dit Navn

Din Email

Din Besked

Anna Jørgensen

(Plastikkirurg)

Lægeuddannet i 1974 og har fået en speciallægeanerkendelse i plastikkirurgi i 1987.


Vi ønsker dig varmt velkommen til!

Vi tager hånd om dig, med vores mangeårige erfaring inden for plastikkirurgi sikrer vi dig den bedste og tryggeste behandling i eksklusive rammer.

phone + 45 46 32 50 05