Pandeløft

Når øjenbrynene hænger lavt, opstår der ubalance mellem rynker og muskler i panden. I disse tilfælde kan et pandeløft genskabe balancen.

Tidligere anvendtes et snit foran eller bag hårgrænsen. Det kan imidlertid give problemer med hårtab, kløe, følelsesløshed, ubehag og synligt ar.

Panden kan også løftes med et lille og simpelt snit over øjenbrynene. Da det kan give et synlige ar, fraråder vi derfor ofte denne operation.

Simpel Pandeløft

En let og ukompliceret metode er et lille snit i hver side af panden på ca. 2 cm. Det foretages i lokalbedøvelse, og kun enkelte patienter egner sig til denne metode.

Endoskopisk Pandeløft

Den bedste metode er Endoskopisk Pandeløft. Her anvendes den såkaldte kikkertmetode. Fordelene ved denne metode: arrene bliver få og minimale, der er færre problemer med evt. føleforstyrrelser. Operationen påvirker rynkerne imellem øjenbrynene og pandemusklen. Snittene bliver skjult i håret. Operationen genopretter balancen mellem musklerne og løfter øjenbrynene.

Operationen foregår i fuld bedøvelse eller dyb lokalbedøvelse. Man overnatter på klinikken. Bandager og tråde fjernes efter en uge.

Komplikationerne er sjældne ved endoskopisk pandeløft. I få tilfælde kan ses følelsesløshed eller svaghed af musklerne i panden, og – som regel forbigående – hårtab omkring arrene.

Hvis hævelsen bliver meget kraftig, kan øjenbrynene igen sætte sig for lavt.

I en del tilfælde kan man anvende botox og filler, som alternativt til operation.

Før og efter operationen

Medbring tørklæde eller sjal.

Kontrol efter operationen: 1 uge, samt 3 måneder.

Det er vigtigt at aflaste i en uge med hovedet højt og gerne lidt bagoverbøjet, så panderegionen ligger højt og hævelsen mindskes.

Tobaksrygning undgås 2 måneder før og efter operationen.

Farve, blegemidler eller permanent til håret undgås 2 uger før og 4 uger efter operationen.

Sport kan genoptages efter 6 uger.

Holdbarheden af resultatet varierer meget fra patient til patient, afhængig af arvelige forhold og levevis.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Vi tager hånd om dig...

Med vores mangeårige erfaring inden for plastikkirurgi sikrer vi dig den bedste og tryggeste behandling i eksklusive rammer. Vi ønsker dig varmt velkommen i Roskilde.

phone + 45 46 32 50 05