Botox og Restylane

Restylane

Som alderen skrider frem mister huden sit indhold af hyaluronsyre, hvorved hudens evne til at binde fugtighed mindskes.

De statiske rynker skyldes tab af elasticitet, volumen og fugtighed

Hvad er Restylane?

En ikke permanent filler, der består af hyaluronsyre

Hvordan virker Restylane?

Genopretter hudens indhold af hyaluronsyre, og tilføjer volumen.

Stoffet nedbrydes, og har derfor effekt i 6-12 måneder. Efter flere behandlinger ser man ofte en øgning af virkningstiden

Hvor anvendes det?

Til udjævning af rynker, (pande, omkring mund), læber, markering af kindben og kæbelinier, og til opfriskning af hud, fx omkring kavalergang og i ansigtet.

Behandling

Gelen injiceres med ultratynd nål og er relativt smertefrit. Kan evt. suppleres med Emla (lokalbedøvende creme) eller med bedøvelsessprøjte.

Behandlingsvarighed ca. 30 minutter.

Efter behandling:

Ubehag et par dage. Almindeligvis let rødme, hævelse, blå mærker , ømhed eller kløe i området.

Make-up, massage, kulde eller soleksposition først efter et par dage.

Kontrol efter 2-4 uger.

Risici og komplikationer

I sjældne tilfælde bivirkninger efter et par dage til efter2-4 uger. Der kan ses betændelse, og i 1 ud af 2000 behandlinger overfølsomhed.

Kontraindikationer

Tidligere overfølsomhedsreaktioner ved denne behandling og infektioner i området, graviditet.

Læs almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer.

Botox/Azzalure

I tilfælde af, at man finder, at en operation med pandeløft/øjenbrynsløft er for stort et indgreb, kan botox i visse tilfælde give en tilsvarende virkning.

Musklerne, der giver rynker over næsen og smilerynkerne ved øjnene kan trække øjenbrynene ned, men efter botox i små doser afslappes musklerne og øjenbrynene kan derved løftes.

Hvad er botox?

I store mængder et giftstof, men i de små mængder, der anvendes her, anses det for at være uskadeligt, og nedbrydes i kroppen.

Hvordan virker botox?

Hæmmer nerveimpulsen til de små mimiske muskler, således at de slapper af, og rynkerne udglattes.

Behandling

Varighed af indgrebet ca. ½ time.
Effekten ses efter 1-2 dage, og den fulde effekt efter et par uger.

Effekten aftager, og kan gentages efter 3-6 måneder , dog kan man evt. se en permanent svækkelse af musklerne, og ved gentagne behandlinger forlænges effektens varighed oftest.

Efter behandlingen

Som foretages med ultratynd nål, og som oftest er forbundet med let ubehag/kortvarig let smerte, bør man undgå at berøre området i 6 timer. Undgå tryk her, så Botox ikke påvirker de omgivende muskler. Undgå at ligge ned 4 timer efter injektionen.

Kontrol efter 2 uger.

Risici

Lokal ømhed, smerter, hævelse.

I meget sjældne tilfælde kan der komme infektion eller forbigående symptomer i form af hovedpine, synsforstyrrelser, hængende øjenbryn, hævede eller hængende øjenlåg, tørre øjne, let kvalme, allergisk reaktion, ekstremt sjældent forbigående lammelse af ansigtsmuskulaturen i det behandlede område.

I tilfælde af problemer bør den behandlende læge altid kontaktes.

Kontraindikationer

Graviditet, muskelsygdomme som myastenia, gravis, Eaton Lambert syndrom o.a., infektioner, blødningstilbøjelighed.

Læs Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer.

Almene forholdsregler

Vi anbefaler at du medbringer en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) til konsultationen.

Kosmetiske indgreb må ikke foretages på personer under 18 år.

Vi gør samtidig opmærksom på, at patienter i følge Sundhedsloven altid skal have 2 dages betænkningstid efter forundersøgelsen, før Botox og/ eller Restylane.

Før Botox/Restylane

Såfremt du op til tidspunktet før indgrebet føler dig utilpas, så som forkølelse, influenza- eller andre symptomer / eller du har sår eller bumser i nærheden af det område der skal sprøjtes, skal du kontakte klinikken så hurtigt som muligt, da indgrebet i så tilfælde vil blive udsat. Har du haft infektion svarende til luftvejene/bihuler/hals/urinvejene/underliv eller infektion i tand/tandkød, sår/bylder eller blå mærker bedes du også kontakte klinikken. Er der i øvrigt sket noget nyt siden du har været til konsultation er det bedre at kontakte klinikken med henblik på forespørgsel end at risikere, at indgrebet aflyses, når man møder til dette.

2 dage før operation

Du skal være opmærksom på, at der ved disse kosmetiske indgreb skal gå 2 dage fra du har modtaget mundtlig information til du giver samtykke til indgrebet. Dette gælder dog ikke ved gentagne behandlinger.

Indgrebet betales ved ankomsten.

Al form for make-up fjernes før indgrebet.