Brystforstørrelse med eget fedt

Brystforstørrelse med eget fedt foregår ved hjælp af at fedt flyttes fra en del af kroppen til brysterne. Indgrebet er blevet mere populært over de seneste år og har den fordel at man undgår at få et fremmedlegeme (brystimplantat) i kroppen.

Ved forundersøgelsen vil du sammen med kirurgen gennemgå operationen og man finder ud af om, du er egnet til at få foretaget brystforstørrelse med fedt. Hvis patienten er tynd kan det være vanskeligt, at fedtsuge tilstrækkeligt med fedt til brystforstørrelsen. I disse tilfælde kan det være nødvendigt at anvende implantater. De mest almindelige steder at foretage fedtsugningen er fra maven, siden af maven, samt lårene.

Hvis man får foretaget en brystforstørrelse med eget fedt skal man forvente at ca. 30 % af det transplanterede fedt går til grunde i løbet af de første uger efter operationen.

Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc.

Den forventede varighed af behandlingsresultatet varierer meget fra patient til patient, og kan hurtigt ødelægges ved overvægt. Tobaksrygning undgås 2 måneder før og efter operationen.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Fedttransplantation

Fedttransplantation er en plastikkirurgisk procedure, hvor man flytter patientens egne fedtceller fra et område af kroppen, hyppigst fra mave, hofter eller lår til forstørrelse af enten bryster eller balder.

Procedure

Det kan foregå i såvel lokalbedøvelse som i fuld bedøvelse. Fedt suges ud med en meget tynd kanyle med små huller og med et lille undertryk. Det skal gøres meget skånsomt for at bevare så mange levende fedtceller som muligt. Når fedtet er suget ud fordeles det skånsomt, således at fedtes skilles fra vævsvæsken.

Anvendelse

Fedtet indeholder, ud over levende fedtceller, også stoffer der fremmer heling og stamceller, der yderligere fremmer heling, og fx gør huden yngre at se på. I kosmetisk kirurgi anvendes fedttransplantation derfor til at give både fylde og en mere ungdommelige hud i fx ansigt og på hænder. Den hyppigst udførte operation er brystforstørrelse.

Ikke alle fedtceller overlever proceduren, man skal påregne at 30 % af fedtet går til i løbet af de første 3 måneder, hvorfor man nogle gange må gentage behandlingen. Man kan også behandle gamle skader fx ar, nedadhængende øjenlåg etc.

Efterbehandling

Hullerne i huden er så små, at de ikke skal sys. Ved lidt større transplantationer skal du muligvis anvende kompression på donorstedet i en til tre uger. Du kan tage bad dagen efter operationen.
Varighed Formentlig livslang effekt på fylde, hvis du holder vægten.

Almindelige alders forandringer vil naturligvis fortsætte. Behandlingen kan gentages. Blivende resultat ses efter ca. 3-4 måneder. Her vurderes resultatet sammen med plastikkirurgen, og det besluttes om der eventuelt skal foretages endnu en behandling.

Komplikationer

Yderst sjældent: Infektion, blod og væskeansamling, pigmentforandringer i huden (svinder næsten altid), ujævnheder, føleforstyrrelser (forsvinder næsten altid). For yderligere se venligst informationen om fedtsugning og ”almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer”

Priser på Brystoperationer

OperationBedøvelseIndlæggelsePris
Mentor implantater, runde, Cohesive 1, inkl. 5 års kapselforsikringFuldUdskrives samme dag32.000 Kr.
– Tillæg: Cohesive 2 og anatomiske implantater5.000 Kr.
– Tillæg: Implantater – Større end 500 ml5.000 Kr.
– Tillæg: Udskiftning af implantater4.000 Kr.
– Tillæg: Fjernelse af kapseldannelse/ hul på implantat5.000 Kr.
– Tillæg: Operation gennem brystvorte (første operation)10.000 Kr.
– Tillæg: Operation gennem brystvorte (udskiftning af implantat)3.000 Kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (round block)8.000 Kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (lollipop/ lille)10.000 Kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (ankerar/ stort)15.000 Kr.
Forstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) 1. behandlingFuldUdskrives samme dag39.000 Kr.
Evt efterfølgende 2. behandlingFuldUdskrives samme dag30.000 Kr.

Skriv en uforpligtende besked

Dit Navn

Din Email

Din Besked

Anna Jørgensen

(Plastikkirurg)

Lægeuddannet i 1974 og har fået en speciallægeanerkendelse i plastikkirurgi i 1987.


Vi ønsker dig varmt velkommen til!

Vi tager hånd om dig, med vores mangeårige erfaring inden for plastikkirurgi sikrer vi dig den bedste og tryggeste behandling i eksklusive rammer.

phone + 45 46 32 50 05