Brystforstørrelse med eget fedt

Få en brystforstørrelse på afbetaling. Read more

Brystforstørrelse med eget fedt

Brystforstørrelse med eget fedt foregår ved, at fedt flyttes fra en del af kroppen til brysterne. Indgrebet er blevet langt mere populært de seneste år, da man undgår at få et fremmedlegeme (brystimplantat) ind i kroppen. Ved forundersøgelsen vil du sammen med kirurgen gennemgå operationen og finde ud af, om du er egnet til at få foretaget en brystforstørrelse med eget fedt.

Hvis man er tynd kan det være vanskeligt at fedtsuge tilstrækkeligt med fedt til brystforstørrelsen. I disse tilfælde kan det være nødvendigt at anvende implantater. De mest almindelige steder at foretage fedtsugningen er fra maven, siden af maven samt lårene. Hvis man får foretaget en brystforstørrelse med eget fedt, skal man forvente, at ca. 30 % af det transplanterede fedt går til grunde i løbet af de første par uger efter operationen. Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc. Den forventede varighed af behandlingsresultatet varierer meget fra patient til patient og kan hurtigt ødelægges ved overvægt. Bemærk, at tobaksrygning skal undgås 2 måneder før og efter alle brystoperationer.

 

Almene forholdsreglerInfomateriale om forløbetAlmene forholdsregler (PDF)Før & Efter billeder

 

Fedttransplantation

Fedttransplantation er en plastikkirurgisk procedure, hvor man flytter patientens egne fedtceller fra et område af kroppen – hyppigst fra mave, hofter eller lår – til forstørrelse af enten bryster eller balder.

 

Behandling

Det kan foregå i lokalbedøvelse såvel som i fuld bedøvelse. Fedt suges ud med en meget tynd kanyle med små huller og med et lille undertryk. Det skal gøres meget skånsomt for at bevare så mange levende fedtceller som muligt. Når fedtet er suget ud fordeles det skånsomt, således at fedtes skilles fra vævsvæsken.

Fedtet indeholder, ud over levende fedtceller, også stoffer der fremmer heling og stamceller, der yderligere fremmer heling, og gør at huden bliver yngre at se på. I kosmetisk kirurgi anvendes fedttransplantation derfor til at give både fylde og en mere ungdommelige hud i fx ansigt og på hænder. Den hyppigst udførte operation er brystforstørrelse. Ikke alle fedtceller overlever dog proceduren, og man skal påregne, at 30 % af fedtet går til i løbet af de første 3 måneder, hvorfor man nogle gange må gentage behandlingen. Man kan også behandle gamle skader fx ar, nedadhængende øjenlåg mv.

 

Efter behandling

Hullerne i huden er så små, at de ikke skal sys. Ved lidt større transplantationer skal du muligvis anvende kompression på donorstedet i 1-3 uger. Du kan tage bad dagen efter operationen. Varigheden er formentlig en livslang effekt på fylde, hvis du holder vægten. Almindelige aldersforandringer vil naturligvis fortsætte. Det endelige resultat ses efter ca. 3-4 måneder. Her vurderes resultatet sammen med plastikkirurgen, og det besluttes, om der eventuelt skal foretages endnu en behandling.

 

Risici og bivirkninger ved en brystforstørrelse med eget fedt

En operation er hårdt for kroppen at få foretaget og en operation påvirker kroppen i større eller nogen grad. Derfor vil der altid være en risiko for at større eller mindre bivirkninger vil opstå efter enhver type af operation. Der er også en risiko for at bivirkninger kan opstå, når du får foretaget en brystforstørrelse med eget fedt.

Som patient på Roskilde Privathospital sørger vi for at du er bekendt med risici og bivirkninger forud for din operation. Hvilke bivirkninger, der er en risiko for, kan opstå, vil blive gennemgået under den indledende konsultation forud for din behandling. Eventuelle øgede individuelle risici for bivirkninger vil også blive gennemgået under konsultationen.

 

Bivirkninger

Der er flere almindelige bivirkninger som mange patienter oplever efter at have fået en brystforstørrelse med eget fedt. Dette omfatter asymmetri, nedsat føleevne, ujævnheder i det fedtsugede område.

 

Asymmetriske bryster

Det er helt normalt at der er lidt forskel på det højre og venstre bryst. Er forskellen meget øjenfaldende kan den i langt de fleste tilfælde udjævnes med en brystoperation.

Efter en brystforstørrende operation med eget fedt er det ikke unormalt at der er mindre forskelle. Dog vil dette få brysterne til at se mere naturlige ud. Asymmetri efter en brystoperation kræver meget sjældent en korrigerende operation.

 

Nedsat føleevne

I de første mellem tre og seks måneder kan du opleve en nedsat føleevne omkring brystet. I langt de fleste tilfælde genvinder kroppen føleevnen efter denne periode. Kun i meget få tilfælde er den nedsatte føleevne permanent.

 

Ujævn hud

Som ved alle andre typer af fedtsugninger, er der en risiko for at jævnheder i huden kan opstå. De fleste patienter oplever at ujævnhederne forsvinder efter seks til ni måneder. Dog oplever nogle få at der går længere tid.

 

Sjældne bivirkninger

Blandt de sjældne bivirkninger, der kan opstå, findes blødning efter operationen og infektion. De sjældne bivirkninger forekommer hos en meget lille procentdel af de patienter, der får foretaget en brystforstørrelse med eget fedt. Under 1 % af patienterne kan opleve de sjældne bivirkninger.

Sjældne bivirkninger:

 • Blødning efter operation
 • Infektion

For yderligere se venligst informationen om fedtsugning og ”Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer”.

 

Gør det ondt at få lavet en brystforstørrelse med eget fedt?

En operation er et større indgreb i kroppen, hvilket betyder at der vil være noget ubehag forbundet med at få foretaget en brystforstørrelse med eget fedt. Dog vil vores kompetente specialister rådgive dig i, hvordan ubehaget kan lindres efter behandlingen.

 

Hvor lang tid holder en brystforstørrelse med eget fedt?

Når du får foretaget en brystforstørrelse med eget fedt, vil mellem 60% og 70% af det transplanterede fedtvæv gå tabt. Derfor kan det være nødvendigt at få foretaget mere end en behandling for at opnå det ønskede resultat. Resultatet af en brystforstørrende behandling med eget fedt er varigt.

Ofte stillede spørgsmål

 

 

FAQ

Hvorfor vælge en brystforstørrelse med eget fedt?

Fordelene ved en brystforstørrelse med eget fedt inkluderer et mere naturlig udseende og fornemmelse af brysterne, ingen risiko for afstødning af implantater og muligheden for at fjerne uønsket fedt fra andre områder af kroppen.

Hvem kan få en brystforstørrelse med eget fedt?

Generelt er du en god kandidat til denne type operation, hvis du:

1. Ønsker en moderat forstørrelse af dine bryster

2. Har tilstrækkelige fedtreserver andre steder på din krop der kan flyttes til brystområdet

3. Ønsker at forbedre brystets form og kontur snarere end at opnå dramatiske størrelsesændringer

4. Ikke har en historie med brystkræft eller andre alvorlige brystproblemer

5. Er i god sundhed og har realistiske forventninger til resultatet

Hvor længe har man smerter efter BFO?

Efter en BFO vil de fleste opleve smerter og ubehag i de første par dage efter operationen. Smerten kan være mild til moderat og kan kontrolleres med smertestillende medicin, som lægen vil ordinere. Smerten begynder normalt at aftage efter den første uge.

Hvordan foregår en brystforstørrelse med eget fedt?

En brystforstørrelse med eget fedt er et kirurgisk indgreb, hvor plastikkirurgen fjerner fedtvæv fra en del af patientens krop, typisk maven, lår eller balleområdet, og overfører det til brystet for at øge størrelsen og forbedre formen.

Har man synlige ar efter en brystforstørrelse med eget fedt?

Efter en brystforstørrelse med eget fedt vil der være nogle små ar på de områder, hvor fedtet er blevet taget fra og indsat. Disse ar er normalt meget små. Det er vigtigt at drøfte eventuelle ar med din kirurg, så du ved, hvad du kan forvente i forhold til arrets placering og synlighed.

Kan man amme efter en brystforstørrende operation med eget fedt?

Ja, det er normalt muligt at amme efter en brystforstørrelse med eget fedt. BFO med eget fedt er en mere skånsom metode end traditionel brystforstørrelse med implantater, da der ikke indsættes fremmedlegemer. Derfor påvirker det normalt ikke ammeevnen.

Hvad koster det at få lavet bryster med eget fedt?

Prisen på en brystforstørrelse med eget fedt kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder den kirurgiske teknik der anvendes og omfanget af operationen. En typisk pris ligger på 40.000kr. Det er vigtigt at huske, at prisen ikke bør være den eneste faktor, du overvejee, når man vælger en kirurg til en brystforstørrelse med eget fedt.

 

Priser

Priserne er vejledende, da operationernes sværhedsgrad og type kan variere. Ved konsultationen får du en maksimalpris. Bemærk, at alle plastikkirurgiske operationer i fuld bedøvelse tillægges et gebyr på 1.500 kr. til dækning af den lovpligtige patientforsikring. Tillægget ligger på 1.000 kr. ved operationer i lokalbedøvelse. Læs vores standardbetingelser/operationsaftale for kirurgiske behandlinger her på siden.

 

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Brystforstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) 1. behandling Fuld Udskrives samme dag 39.500 kr.
Evt. efterfølgende 2. behandling Fuld Udskrives samme dag 29.000 kr.

Generel prisliste

Få hjælp til at finansiere din kommende operation

Vi er klar over, at det kan være en stor investering at få foretaget en kosmetisk operation og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Resurs Bank.

Mange af vores kunder vælger at få lavet en afbetalingsordning. På den måde skal du kun afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien.

Afhængig af din økonomi, kan du blive godkendt til enten en kredit på:

30.000 kr. og betale 499 kr./måned
60.000 kr. og betale 899 kr./måned

Du betaler 0% i rente og fast månedlig ydelse

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din behandling på denne side.

> Læs mere om finansiering

Bliv ringet op

Har du lyst til en uforpligtende samtale omkring dine muligheder?
Så udfyld formularen og bliv kontaktet.

  Website (required)

  Jeg fik idag fortaget en BFO på…

  Jeg fik idag fortaget en BFO på Roskilde privatHospital. Og jeg så glad og tilfreds med hele oplevelsen! Har selvfølglig ikke set det endelige resultat endnu, men med Javed’s professionelle og flotte arbejde, ser jeg kun frem til det! Allerede fra konsultationen med Javed, var jeg ikke i tvivl om at det var ham jeg ønskede min operation af. Lyttende, forstående, tog sig god tid, var ærlig og kom også med sine egne anbefalinger og sit synspunkt, hvilket jeg fandt utrolig troværdigt! 

  Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

  Reviewed by: Ronja, januar 2023

  Kan varmt anbefale Roskilde…

  Jeg har i dag været til min 3 måneders konsultation og derved også min sidste, og kan bare varmt anbefale Roskilde privathospital 🧡 I august var jeg til forundersøgelse og fik i oktober fortaget en bfo af Javed. Og sikke et helt fantastisk forløb! De har siden første samtale i telefonen holdt mig i hånden og vejledt mig i alt og svaret på alle mine spørgsmål jeg havde før, under og efter. De er søde og rare og har virkelig styr på tingene. Javed (kirurg) har været yderst dygtig til sit arbejde og fortjener kun rosende ord sammen med resten af teamet. Javed lyttede efter mine ønsker og vejledte mig ud fra det samtidig med at han også delte sin mening og tanker bag. Jeg har ikke en eneste finger at sætte på noget!

  Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

  Reviewed by: Cecilie, december 2022

  Roskilde Privathospital får min varmeste anbefaling

  Jeg fik for halvanden måned siden lavet en brystforstørrende operation af Javed. Jeg har aldrig nogensinde forestillet mig, at det var muligt at lave en BFO så naturligt – og jeg er ovenud lykkelig for det. Javed var fra start helt indforstået med lige præcis det, jeg kunne tænke mig, og han var virkelig vejledende i størrelsesvalget. ❤️

  Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

  Reviewed by: Lea, marts 2022

  Jeg fik foretaget en stor maveplastik

  Jeg fik foretaget en stor maveplastik, libo, samt fik mine mavemuskler syet sammen. Jeg blev opereret af Javed, som er et dejligt menneske, professionel og jeg følte mig meget tryg. Hele operations dagen var fantastisk. Jeg blev holdt i hånden fra jeg blev lagt i narkose og til jeg vågnede. Der var hele tiden omsorg givet, forplejning og ro til at hvile. Jeg blev og overnattede, fik aftensmad og morgenmad. Det er 3 uger siden og selvom jeg ikke kan se det færdige resultat endnu er jeg allerede rigtig glad for, hvad jeg kan se. Alt i alt var hele oplevelsen med til at ligge en så rigtig og positiv indstilling til helnings processen.

  Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

  Reviewed by: Ida, marts 2023

  Tryg og i gode hænder

  Jeg fik i november 2021 foretaget et stort brystløft samt fik indlagt implantater. Jeg har lige fra den første kontakt med Roskilde Privathospital følt mig hørt og vejledt. Hele forløbet igennem har jeg følt mig tryg og i gode hænder. Jeg er mere end tilfreds med resultatet, og jeg havde aldrig troet, at det var muligt at få så flot et resultat efter to graviditer/ammeperioder. 🙌🏼

  Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

  Reviewed by: Rikke, februar 2022

  Jeg har haft en fantastisk oplevelse på…

  Jeg har haft en fantastisk oplevelse på Roskilde Privathospital. Det var professionelt og samtidig meget omsorgsfuldt og “hjemligt”. Resultatet er bedre end jeg turde håbe på. Et trygt og godt forløb.

  Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

  Reviewed by: Hanne, januar 2023

  Varm anbefaling herfra

  Jeg havde en god og professionel oplevelse hele vejen rundt – både læger, sygeplejersker og sekretærer var så søde og venlige. Man følte sig så godt tilpas, og tryg i deres hænder. Jeg blev opereret af Javed, super dygtig og omsorgsfuld kirurg. Han fortalte mig om hele forløbet fra start til slut, og gjorde mig så tryg ved oplevelsen. Min sygeplejerske var Kathrine, også super dygtig, mega sød og en meget kærlig sygeplejerske. – virkelig en rar oplevelse. Jeg er meget meget glad for min operation, og for resultatet – det er blevet så pænt. Så dygtige, og rare mennesker på Roskilde Privathospital ❤️

  Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

  Reviewed by: Sofia, december 2022

  Mega tilfreds! :-)

  Jeg har haft en helt fantastisk oplevelse! Har fået lavet mine bryster og har været i rigtig gode hænder hele vejen igennem. Både før, under og efter! Jeg er fuldt tilfreds med resultatet og Javed, kirurgen, har lavet det så flot! Tusind tak, og jeg kan kun anbefale Roskilde Privathospital, hvis man skal have lavet noget.

  Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

  Reviewed by: Camilla, januar 2022

  En super fantastisk oplevelse

  Jeg har for lidt over 3 mdr. siden fået lavet mine bryster, og jeg kunne ikke være mere glad for det resultat, jeg i dag står med. Jeg er meget mere glad i min hverdag og elsker min krop mere. Jeg smiler meget mere, og jeg er så glad for den behandling, jeg har fået alle de fantastiske personer, som jeg har været i kontakt med og ikke mindst Javed Akram som har lavet brystoperationen. Jeg vil bare sige en fantastisk oplevelse og er kun tilfreds.

  Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

  Reviewed by: Charlotte, februar 2022