Brystløft uden implantater

Et brystløft kan foretages hos kvinder i alle aldre, når patienten er generet af sit hængende bryst. Et brystløft kan kombineres med en brystforstørrende operation, eller foretages som selvstændig operation. Patienterne klager typisk over at deres bryst hænger eller mangler fylde efter fx graviditet, amning eller større vægttab.

Det er individuelt, hvor meget kirtelvæv og hud, det hængende bryst består af. Såfremt brystet er stort, tungt og hængende er det oftest nødvendigt, at foretage en brystreduktion. De to operationer (brystløft og brystreduktion) har mange ligheder.

Ved forundersøgelsen vil kirurgen lytte til dine tanker vedrørende dit nuværende bryst og forventningerne til dit nye bryst. Efter amning, graviditet eller vægttab er det ikke unormalt, at brystet har mistet så meget fylde, at et brystløft alene, resulterer i et lille bryst. For nogle patienter er dette tilstrækkeligt, da de ikke ønsker, at få et stort bryst på ny og samtidig er forbeholdne over for at skulle have et brystimplantat/fedttransplantation.

Andre kvinder har slet ikke overvejet, at det kan blive nødvendigt med et brystimplantat/fedttransplantation, såfremt de ønsker at få genskabt fylden af brystet. I det tilfælde informeres patienten om de forskellige muligheder og man vil ofte anbefale, at mødes til en fornyet konsultation, så kvinden har haft tid til at overveje sine muligheder.

I tilfælde af at patienten ønsker, at få genskabt fylden med et brystimplantat, anbefaler vi ofte, at vente med brystløftet, indtil efter brystforstørrelsen, da det i sig selv løfter brystet. Vi ser ofte patienter, som har været til konsultation ved plastikkirurgiske kollegaer, hvor de har fået anbefalet brystforstørrelse og brystløft i samme operation. Patienterne henvender sig til os, da de er kede over udsigten til, at få de ar, som et klassisk brystløft efterlader på brystet.

Det er vores erfaring, at 3 måneder efter brystforstørrelsen, kan en del af disse patienter helt undvære det klassiske brystløft, alternativt nøjes med et mindre løft (”Round Block”).

Ved „Round Block “ brystløftet, får man kun ar omkring brystvorten, hvorfor den metode er at foretrække, men den har sine begrænsninger. Såfremt patienten har stort hudoverskud, mange ar-sprængninger efter graviditet eller et meget slapt bryst, kan det blive nødvendigt med den klassiske operation, hvor man får ar omkring brystvorten, ned i midtlinien og nede i folden under brystet, det såkaldte anker-ar.

Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc.

Den forventede varighed af behandlingsresultatet varierer meget fra patient til patient, og kan hurtigt ødelægges ved overvægt. Tobaksrygning undgås 2 måneder før og efter operationen.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Vi tager hånd om dig...

Med vores mangeårige erfaring inden for plastikkirurgi sikrer vi dig den bedste og tryggeste behandling i eksklusive rammer. Vi ønsker dig varmt velkommen i Roskilde.

phone + 45 46 32 50 05