Brystløft uden implantater

Et brystløft kan foretages hos kvinder i alle aldre, når patienten er generet af sit hængende bryst. Et brystløft kan kombineres med en brystforstørrende operation, eller foretages som selvstændig operation. Patienterne klager typisk over at deres bryst hænger eller mangler fylde efter fx graviditet, amning eller større vægttab.

Det er individuelt, hvor meget kirtelvæv og hud, det hængende bryst består af. Såfremt brystet er stort, tungt og hængende er det oftest nødvendigt, at foretage en brystreduktion. De to operationer (brystløft og brystreduktion) har mange ligheder.

Ved forundersøgelsen vil kirurgen lytte til dine tanker vedrørende dit nuværende bryst og forventningerne til dit nye bryst. Efter amning, graviditet eller vægttab er det ikke unormalt, at brystet har mistet så meget fylde, at et brystløft alene, resulterer i et lille bryst. For nogle patienter er dette tilstrækkeligt, da de ikke ønsker, at få et stort bryst på ny og samtidig er forbeholdne over for at skulle have et brystimplantat/fedttransplantation.

Andre kvinder har slet ikke overvejet, at det kan blive nødvendigt med et brystimplantat/fedttransplantation, såfremt de ønsker at få genskabt fylden af brystet. I det tilfælde informeres patienten om de forskellige muligheder og man vil ofte anbefale, at mødes til en fornyet konsultation, så kvinden har haft tid til at overveje sine muligheder.

I tilfælde af at patienten ønsker, at få genskabt fylden med et brystimplantat, anbefaler vi ofte, at vente med brystløftet, indtil efter brystforstørrelsen, da det i sig selv løfter brystet. Vi ser ofte patienter, som har været til konsultation ved plastikkirurgiske kollegaer, hvor de har fået anbefalet brystforstørrelse og brystløft i samme operation. Patienterne henvender sig til os, da de er kede over udsigten til, at få de ar, som et klassisk brystløft efterlader på brystet.

Det er vores erfaring, at 3 måneder efter brystforstørrelsen, kan en del af disse patienter helt undvære det klassiske brystløft, alternativt nøjes med et mindre løft (”Round Block”).

Ved „Round Block “ brystløftet, får man kun ar omkring brystvorten, hvorfor den metode er at foretrække, men den har sine begrænsninger. Såfremt patienten har stort hudoverskud, mange ar-sprængninger efter graviditet eller et meget slapt bryst, kan det blive nødvendigt med den klassiske operation, hvor man får ar omkring brystvorten, ned i midtlinien og nede i folden under brystet, det såkaldte anker-ar.

Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc.

Den forventede varighed af behandlingsresultatet varierer meget fra patient til patient, og kan hurtigt ødelægges ved overvægt. Tobaksrygning undgås 2 måneder før og efter operationen.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Brystreduktioner og brystløft uden implantater.

Ved mindre hudoverskud får man oftest ar omkring brystvorten og ved større hudoverskud får man oftest flere ar, de såkaldte anker-ar, lokaliseret omkring brystvorten i midten og oftest under brystet.

Brystreduktion

Man kan reducere brystet med forskellige metoder. Den mest almindelige og klassisk anvendte er den traditionelle metode, hvor man får ar omkring brystvorten, ned i midtlinien samt i folden under brystet. Dog er der også en mere elegant metode, hvor man både kan reducere brystet – eventuelt i tilslutning til en fedtsugning – og så senere løfte brystet med et ar, der oftest kun er lokaliseret rundt om brystvorten.

Det er dog ikke alle, der egner sig til den metode, oftest er denne metode begrænset til yngre kvinder uden arsprængninger på brystet og med elastisk hud. Dette vil man dog vurdere ved konsultationen.

Brystløft

Man kan løfte brystet med forskellige metoder. Den mest optimale og moderne er den såkaldte „Round Block“operation, hvor man kun får ar omkring brystvorten. Det er den mest ønskelige at foretage, men det er ikke alle, der egner sig.

Jo mere elastisk hud man har, jo bedre egnet vil man være, men hvis man har for mange ar-sprængninger efter graviditet og for slapt et bryst, bør man foretage den mere klassiske operation, hvor man får ar omkring brystvorten, ned i midtlinien og nede i folden under brystet, det såkaldte anker-ar.

Vigtig information ved brystreduktion og/eller brystløft

Det er meget vigtigt, at man er normalvægtig. Specielt ved overvægt er der større risiko for infektioner, fedtvæv, der ikke kan overleve på grund af manglende blodforsyning og infektion med ømhed og hævelse. Der kan være risiko for nedsat blodforsyning til brystvorten, således at den kan gå tabt. Det anbefales på det kraftigste at ophøre med rygning. Rygning får de små blodkar, der skal forsyne vævet – specielt brystvorterne – til at trække sig sammen.

Ligeledes har arrene tendens til at blive bredere ved rygning. Det er ligeledes vigtigt, at vægten er stabil efter operationen. Vægtøgning vil påvirke faconen og arrene i uheldig retning. Ligeledes kan vægttab give ny slaphed. Stor brystreduktion foregår næsten altid i fuld bedøvelse, således at patienterne er indlagt i hvert fald til næste dag efter operationen, mens et løft kan foregå i lokal eller fuld bedøvelse. Der er almindeligvis minimale smerter efter dette indgreb i forhold til mange andre operationer.

Efter operation i form af brystreduktion eller brystløft

Man vil føle ømhed i brystet, og misfarvning kan forekomme på det opererede sted. Brystet kan være noget hævet i indtil 2 måneder efter operationen. Man skal undgå at løfte tunge ting og specielt systematiske løft (gymnastik etc.) med armene op over hovedet i 2 måneder efter operationen for at skåne arrene. Trådene fjernes ad 2 gange; efter 1 og 3 uger her på klinikken.

Man bør anvende BH både dag og nat i 3 måneder efter operationen, derefter blot om dagen. Man må tage sol/solarium efter de sidste tråde er fjernet, men man skal beskytte arrene i mindst 6 måneder efter operation, i hvert fald så længe de er røde. Af og til kan rødmen vare i op til 1 -2 år. Hvis man får sol på arrene, vil de blive brunligt misfarvet.

Man må først begynde gymnastik/sport/svømning 6 uger efter operationen, da man skal undgå at strække armene over hovedet pga. arrene. Derefter kontrol efter behov, dog gerne 6 måneder efter operationen. Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold,
evt. graviditeter, levevis, svingende vægt etc.

Amning

Kun få undersøgelser har beskæftiget sig med evnen til at amme efter brystreduktion eller brystløft, og resultaterne er ikke entydige. Det er erfaringen, at operationen ikke forringer evnen til at amme, men i enkelte tilfælde kan man dog ikke udelukke, at operationen kan nedsætte evnen til amning. Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Priser på Brystoperationer

OperationBedøvelseIndlæggelsePris
Mentor implantater, runde, Cohesive 1, inkl. 5 års kapselforsikringFuldUdskrives samme dag32.000 Kr.
– Tillæg: Cohesive 2 og anatomiske implantater5.000 Kr.
– Tillæg: Implantater – Større end 500 ml5.000 Kr.
– Tillæg: Udskiftning af implantater4.000 Kr.
– Tillæg: Fjernelse af kapseldannelse/ hul på implantat5.000 Kr.
– Tillæg: Operation gennem brystvorte (første operation)10.000 Kr.
– Tillæg: Operation gennem brystvorte (udskiftning af implantat)3.000 Kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (round block)8.000 Kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (lollipop/ lille)10.000 Kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (ankerar/ stort)15.000 Kr.
Forstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) 1. behandlingFuldUdskrives samme dag39.000 Kr.
Evt efterfølgende 2. behandlingFuldUdskrives samme dag30.000 Kr.

Skriv en uforpligtende besked

Dit Navn

Din Email

Din Besked

Anna Jørgensen

(Plastikkirurg)

Lægeuddannet i 1974 og har fået en speciallægeanerkendelse i plastikkirurgi i 1987.


Vi ønsker dig varmt velkommen til!

Vi tager hånd om dig, med vores mangeårige erfaring inden for plastikkirurgi sikrer vi dig den bedste og tryggeste behandling i eksklusive rammer.

phone + 45 46 32 50 05