Kapseldannelse omkring brystimplantater

Få hjælp til finansiering af din behandling Læs mere

Tryg og i gode hænder

Jeg fik i november 2021 foretaget et stort brystløft samt fik indlagt implantater. Jeg har lige fra den første kontakt med Roskilde Privathospital følt mig hørt og vejledt. Hele forløbet igennem har jeg følt mig tryg og i gode hænder. Jeg er mere end tilfreds med resultatet, og jeg havde aldrig troet, at det var muligt at få så flot et resultat efter to graviditer/ammeperioder. 🙌🏼

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Rikke, februar 2022

Roskilde Privathospital får min varmeste anbefaling

Jeg fik for halvanden måned siden lavet en brystforstørrende operation af Javed. Jeg har aldrig nogensinde forestillet mig, at det var muligt at lave en BFO så naturligt – og jeg er ovenud lykkelig for det. Javed var fra start helt indforstået med lige præcis det, jeg kunne tænke mig, og han var virkelig vejledende i størrelsesvalget. ❤️

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Lea, marts 2022

Mega tilfreds! :-)

Jeg har haft en helt fantastisk oplevelse! Har fået lavet mine bryster og har været i rigtig gode hænder hele vejen igennem. Både før, under og efter! Jeg er fuldt tilfreds med resultatet og Javed, kirurgen, har lavet det så flot! Tusind tak, og jeg kan kun anbefale Roskilde Privathospital, hvis man skal have lavet noget.

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Camilla, januar 2022

Hvad er kapseldannelse?

Kapseldannelse er en tilstand, der kan opstå efter en brystforstørrende operation, hvis der dannes en for tyk bindevævshinde i brystet. Hvis bindevævshinden bliver for tyk, kan det medføre, at ens bryster bliver mere runde og endnu mere faste, hvilket kan medføre ømhed og smerter.

Når du får lavet en brystforstørrende operation med implantater, så vil kroppen helt automatisk opfatte brystimplantaterne som fremmedlegemer, kroppen skal beskyttes imod. Af den grund udvikles der i begyndelsen en tynd bindevævshinde omkring brystimplantaterne, hvilket er kroppens naturlige reaktion på et fremmedlegeme. Denne proces gør sig gældende, uanset hvilket fremmedlegeme du ville få indopereret i kroppen.

Den tynde bindevævshinde betyder i udgangspunktet ikke noget, hvis den arter sig, som den skal. Desværre kan den med tiden dog vokse sig tykkere og langsomt begynde at indkapsle implantaterne, så brysterne bliver mere runde og faste.

 

Er kapseldannelse farligt?

Nej, kapseldannelse er i sig selv ikke farligt, men det kan genere og medføre smerter og ømhed i brysterne. En kapseldannelse føles hård, og jo hårdere den er, desto flere smerter vil du typisk også have. Derudover bliver kapslen også tykkere og skrumper meget ind, hvilket kan få dine bryster til at se deforme og anderledes ud.

Du kan sagtens leve med kapseldannelse, men grundet de komplikationer og ændringer, som den kan medføre, vælger flere at få fjernet implantaterne og samtidigt få brudt eller fjernet den kapsel, der har lagt sig omkring de gamle implantater.

Spørgsmålet, der melder sig hos mange, er dog: ”Kan man få nye implantater efter kapseldannelse?” Ja, det kan du sagtens. Når man har fået fjernet de gamle implantater og brudt kapslen rundt om, kan du allerede efter nogle måneder få indopereret nye implantater. Der går typisk seks måneder, før du kan få nye brystimplantater, men det afhænger i høj grad af din helingsproces og generelle sundhed.

 

Hvem får kapseldannelse?

Det er rigtigt svært at sige, hvem der nøjagtigt får kapseldannelse omkring implantaterne. Fænomenet forekommer hos 2 % af alle patienter, som får en brystforstørrende operation med implantater, men det kan skyldes en række forskellige faktorer som f.eks. kirurgens teknik, blødning, infektion og ikke mindst implantattype. Derfor er det umuligt at slå fast, hvorvidt patient A, B og C får kapseldannelser eller ej.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at risikoen for kapseldannelse er mindre, når du får lavet skærefaste silikoneimplantater af god kvalitet, som f.eks. dem fra Mentor. Skærefaste implantater er nemlig fremstillet i skærefast silikone, hvilket betyder, at silikonen ikke kan flyde ud, hvis der skulle gå hul på implantatet. Skærefaste implantater minimerer faktisk risikoen for kapseldannelse, da udflydende silikone i højere grad disponerer for kapseldannelse.

Går du med tankerne om at få lavet en brystforstørrende operation med implantater? I så fald skal du sørge for at vælge en klinik og kirurg, som arbejder med skærefaste implantater. Vi benytter os udelukkende af skærefaste implantater fra Mentor med livstidsgaranti, hvilket er din garanti for et holdbart og flot resultat.

 

Kan jeg undgå kapseldannelse ved en brystforstørrende operation?

Kapseldannelse opstår helt naturligt, fordi din krop ønsker at beskytte dig mod fremmedlegemerne: brystimplantater. Vil du gerne minimere risikoen for eller helt undgå kapseldannelse, kan du med fordel kigge nærmere på brystforstørrende operationer med eget fedt. Ved denne type operation opererer du nemlig ikke fremmedlegemer ind i kroppen, og du vil dermed ikke på samme måde danne arvæv, som kan udvikle sig til kapseldannelse.

Risikoen for kapseldannelse er dog meget lille (2 %), og af den grund er det ikke noget, du skal være synderligt bange for opstår – især ikke, hvis du får det klaret på en ordentlig og professionel klinik som Roskilde Privathospital. Vi har mere end 30 års erfaring med brystforstørrende operationer, med og uden implantater, og du er derfor garanteret et smukt og godt resultat hos os.

Hvordan kan man behandle kapseldannelse?

Kapseldannelse kan desværre ikke behandles på medicinsk vis. Den eneste måde at slippe af med kapseldannelse på er ved en ny operation, hvor implantaterne og kapslerne fjernes. Kirurgen bruger de gamle ar til at fjerne implantaterne og bryde kapslen, således du ikke får nye ar ved operationen. Selvom det naturligvis ikke er ønskværdigt, at du skal have fjernet dine implantater, er det den eneste mulighed for at komme kapseldannelsen til livs. Heldigvis har du mulighed for at få nye implantater indopereret efter nogle måneder, hvis dette ønskes.

Risikoen for kapseldannelse er utrolig lille, og det bør derfor ikke være frygten for netop dét, der holder dig fra at få lavet en brystforstørrende operation. Går du og drømmer om en større, fyldigere og mere fast barm, kan du altså roligt booke en indledende konsultation hos Roskilde Privathospital.

Ofte stillede spørgsmål

Priser

Brystoperationer

Priserne er vejledende, da operationernes sværhedsgrad og type kan variere. Ved konsultationen får du en maksimalpris. Bemærk, at alle plastikkirurgiske operationer tillæges et gebyr på 1.500 kr. til dækning af den lovpligtige patientforsikring. Hvis du aflyser din operation senere end 7 dage før operationen, skal der betales et honorar på 5.000 kr. til at dække vores udgifter. I tilfælde af sygdom og såfremt du kan påvise en lægeerklæring, skal du ikke betale aflysningsgebyret.

 

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Mentor implantater, runde, inkl. 5 års kapselforsikring Fuld Udskrives samme dag 34.000 kr.
– Tillæg: Runde implantater – større end 500 ml. eller ved Cohesiv II 5.000 kr.
Mentor implantater, dråbeformet, inkl. 5 års kapselforsikring Fuld Udskrives samme dag 41.000 kr.
– Tillæg: Dråbeformet implantater – større end 500 ml. 5.000 kr.
– Tillæg: Udskiftning af implantater 5.000 kr.
– Tillæg: Fjernelse af kapseldannelse/hul på implantat, 1 side 10.000 kr.
– Tillæg: Fjernelse af kapseldannelse/hul på implantat, begge sider 15.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Round Block) 12.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Lollipop, lille) 12.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Ankerar, stort) 20.000 kr.
– Tillæg: Samtidig brystreduktion 22.000 kr.
Forstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) 1. behandling Fuld Udskrives samme dag 44.000 kr.
Evt. efterfølgende 2. behandling Fuld Udskrives samme dag 32.000 kr.

Generel prisliste

Få hjælp til at finansiere din kommende operation

Udover at vi gerne vil kunne tilbyde vores patienter den bedste behandling, så ønsker vi også at tilbyde de bedste priser på markedet. Vi er dog klar over, at det kan være en stor investering at få foretaget en brystforstørrende operation, uanset hvilken metode, som du vælger at gøre brug af. Derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sparxpres.

Vi ved også af erfaring at rigtigt mange står i en akut situation, som kræver handling her og nu. Derfor ønsker vi at gøre det nemt for dig at få råd til din kommende behandling. Mange af vores kunder vælger at få lavet en afbetalingsordning. På den måde skal du kun afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien. Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din behandling på denne side.

 

Kontakt os i dag og book en indledende konsultation

Hvis du går med et ønske om at få en brystforstørrende operation, så tag endelig kontakt til os. Du er også meget velkommen til at sende os en besked, hvis du går rundt med spørgsmål eller tvivl, som du ikke kan finde svar på andre steder. Vores erfarne eksperter kan hurtigt hjælpe dig.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Bliv ringet op

Har du lyst til en uforpligtende samtale omkring dine muligheder?
Udfyld formularen og bliv kontaktet.

Website (required)