Mandlig brystudvikling

Få en brystreducerende operation fra 499/ pr. måned Read more

Mandlig brystudvikling – brystreduktion hos mænd

Mandlig brystudvikling kan skyldes enten øget fedtfylde, øget kirteldannelse eller som oftest en kombination. Forud for kirurgisk behandling af mandlig brystudvikling, bør man som udgangspunkt altid blive undersøgt af sin egen læge med henblik på udelukkelse af en medicinsk årsag til brystudviklingen som fx en hormonforstyrrelse.

Læs mere om brystreduktion hos mænd her på siden.

 

Almene forholdsreglerInfomateriale (PDF)Almene forholdsregler (PDF)Før & Efter billeder

 

Brystdannelse hos mænd (Gynækomasti).

Brystdannelse (gynækomasti) hos mænd er en normal tilstand, der forekommer hos ca. 40 % af drenge i puberteten. Gynækomasti kan være til stede ensidigt (et bryst) eller dobbeltsidigt (begge bryster). Det skyldes formentlig hormonpåvirkning, selvom det ikke ses i eventuelle blodprøver.

Før operationen udelukkes anden årsag til tilstanden: overvægt, alkoholmisbrug, misbrug af anabolske steroider, hormonproducerende knuder i testikler og nyrer samt stofskiftelidelser. Er du overvægtig, anbefaler vi et vægttab inden operationen. Indgrebet foretages normalt ved hjælp af fedtsugning og fjernelse af kirtelvæv via brystvorten. Er der samtidig et hudoverskud, fjernes dette som ved kvinder: Se brystløft.

Vær opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt mv. Specielt kan brystkirtelvævet øges igen ved alkoholindtagelse, anabolske steroider, overvægt, visse medikamenter og hormonforstyrrelser. Hvis man ser bort fra ovenstående, så er den forventede varighed af behandlingsresultatet almindeligvis resten af livet.

Læs venligst “Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer” grundigt.

 

Forundersøgelse

Ved konsultationen undersøges brysterne, maven og testiklerne, og du vil her blive informeret omkring brystoperationen. Du vil også få mulighed for at stille alle de spørgsmål, som du måtte have.

 

Behandling

Operationen varer ca. 1-2 timer, og du vil blive udskrevet samme dag. Operationen foretages i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse afhængig af størrelse. Kirtelvævet fjernes oftest via en fedtsugning til mænd og kombineres eventuelt med fjernelse af kirtel- og bindevæv, der resterer efter fedtsugningen. Er der hudoverskud, så fjernes huden som hos kvinder: Se brystløft.

Det er ikke ligegyldigt, hvor man vælger at få foretaget sin operation. Mange kirurger efterlader nemlig deres patienter med flere synlige, lange ar, der strækker sig omkring brystvorten og ud på huden omkring denne. På Roskilde Privathospital har vi over 25 års erfaring med behandling af mandlig brystudvikling, og vi har især specialiseret os i en teknik, hvor de små ar ligger ved brystvortekanten. Det giver et flot resultat uden store synlige ar, som man typisk ser ved andre benyttede teknikker. 

Vi udfører altså operationer, der giver så få ar som overhoved muligt. Hos en stor del af patienterne fjernes brystvævet med to ar på ca. 1 cm. ved hvert bryst. Af og til kan man afvente, at huden skrumper, og slutresultatet er så oftest et ar omkring brystvorten. I tilfælde af at der er stort hudoverskud fjernes huden som hos kvinder. Almindeligvis kan man ved et stort hudoverskud nøjes med ar omkring brystvorten og ar i folden under brystet. Operationen foregår oftest i fuld narkose enkelte dog i lokal bedøvelse. Af og til lægges der sugedræn, som fjernes efter nærmere aftale. Plasteret skal bibeholdes til efter trådfjernelsen. Trådfjernelse sker almindeligvis efter et par uger.

 

Risici

De risici, der er forbundet med operationen, er blødning efter operationen, føleforstyrrelser, ujævnheder og almindelige komplikationer, som kan forekomme ved ethvert kirurgisk indgreb. Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc. Specielt kan brystkirtelvævet øges igen ved alkoholindtagelse, anabolske steroider, overvægt, visse medikamenter og hormonforstyrrelser.

Hvis man ser bort fra ovenstående, er den forventede varighed af behandlingsresultatet almindeligvis resten af livet.

Læs venligst “Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer” grundigt.

 

FAQ

Hvad er gynækomasti?

Gynækomasti også kaldet mandling brystudvikling er en medicinsk tilstand, hvor mænd udvikler forstørrede bryster på grund af en overvækst af brystkirtelvæv. Det kan også være forårsaget af en ophobning af fedtvæv i brystområdet. Det er vigtigt at søge lægehjælp, hvis du oplever symptomer på gynækomasti, da det kan være et tegn på en underliggende medicinsk tilstand, der kræver behandling.

Hvorfor får man gynækomasti?

Gynækomasti eller mandlig brystudvikling er en tilstand, hvor brystvæv hos mænd begynder at vokse unormalt og resulterer i forstørrede bryster. Gynækomasti kan komme af en række årsager, og det er vigtigt at konsultere en læge for at få en nøjagtig diagnose og den bedste behandling. Oftest finder man ikke en årsag, men det kan skyldes høj produktion af hormoner, overvægt, store vægtsvingninger, brug af anabole steroider, euforiserende stoffer og bestemte typer af medicin.

Hvordan kommer man af med mandebryster?

Behandlingen af mandebryster (gynækomasti) afhænger af årsagen til tilstanden. Kirurgi kan være en mulighed, især hvis mandebrysterne er forårsaget af overskydende brystvæv. Kirurgi kan omfatte en liposkopi, hvor fedt suges ud af brystområdet, eller en brystreduktionsoperation, hvor overskydende brystvæv fjernes kirurgisk.

Kan gynækomasti trænes væk?

Desværre kan gynækomasti normalt ikke trænes helt væk, da det er en tilstand, der skyldes en unormal vækst af brystvæv. Selvom motion og styrketræning kan hjælpe med at reducere kropsfedt og styrke brystmusklerne, vil det ikke nødvendigvis reducere størrelsen på brystvævet tilstrækkeligt.

Hvad koster en gynækomasti operation?

Prisen på en gynækomasti operation kan variere afhængigt af flere faktorer. Generelt kan prisen på en gynækomasti operation variere fra ca. 16.000 til 40.000 kroner i Danmark, afhængigt af omfanget af operationen.

Hvornår kan man se resultaterne efter en operation for gynækomasti?

Efter en operation for gynækomasti vil resultaterne normalt være synlige umiddelbart efter operationen, men det endelige resultat kan tage lidt tid at vise sig. Lige efter operationen vil du opleve hævelse, blå mærker og smerter, men det vil gradvist forbedres over de næste uger eller måneder.

 

Priser på mandlig brystudvikling

Priserne er vejledende, da operationernes sværhedsgrad og type kan variere. Ved konsultationen får du en maksimalpris. Bemærk, at alle plastikkirurgiske operationer i fuld bedøvelse tillægges et gebyr på 1.500 kr. til dækning af den lovpligtige patientforsikring. Tillægget ligger på 1.000 kr. ved operationer i lokalbedøvelse. Læs vores standardbetingelser/operationsaftale for kirurgiske behandlinger her på siden.

 

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Fjernelse af kirtelvæv, åben metode Lokal Udskrives samme dag 16.000 kr.
Fjernelse ved fedtsugning (kun fedt) Lokal Udskrives samme dag 17.000 kr.
Fjernelse ved fedtsugning og kirurgisk fjernelse af kirtel Fuld Udskrives samme dag 26.000 kr.
Fjernelse af fedt, kirtel og en mindre hudreduktion Fuld Udskrives samme dag 40.000 kr.
Fjernelse af hængebryst f.eks. efter et stort vægttab Fuld Udskrives samme dag 39.000 kr.

Generel prisliste

Få hjælp til at finansiere din kommende operation

Vi er klar over, at det kan være en stor investering at få foretaget en kosmetisk operation og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Resurs Bank.

Mange af vores kunder vælger at få lavet en afbetalingsordning. På den måde skal du kun afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien.

Afhængig af din økonomi, kan du blive godkendt til enten en kredit på:

30.000 kr. og betale 499 kr./måned
60.000 kr. og betale 899 kr./måned

Du betaler 0% i rente og fast månedlig ydelse

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din behandling på denne side.

> Læs mere om finansiering

Bliv ringet op

Har du lyst til en uforpligtende samtale omkring dine muligheder?
Så udfyld formularen og bliv kontaktet.

    Website (required)