Mandlig brystudvikling

Få en brystreducerende operation på afbetaling. Læs mere

Mandlig brystudvikling – brystreduktion hos mænd

Forud for kirurgisk behandling af mandlig brystudvikling, bør man som udgangspunkt altid blive undersøgt ved sin egen læge med henblik på udelukkelse af en medicinsk årsag til brystudviklingen fx en hormonforstyrrelse.

Mandlig brystudvikling kan skyldes enten øget fedtfylde, øget kirteldannelse eller som oftest en kombination. Ved forundersøgelsen vil kirurgen gennemgå operationen og dets risici.

Læs mere om brystreduktion hos mænd her på siden.

Modtag de 8 oftest stillede spørgsmål

Forud for kirurgisk behandling af mandlig brystudvikling, bør man som udgangspunkt blive undersøgt af sin egen læge med henblik på udelukkelse af en medicinsk årsag til brystudviklingen som fx en hormonforstyrrelse. Mandlig brystudvikling kan skyldes enten øget fedtfylde, øget kirteldannelse eller som oftest en kombination. Ved forundersøgelsen vil kirurgen gennemgå operationen og dets risici.

Indgrebet foretages normalt ved hjælp af fedtsugning og fjernelse af kirtelvæv via brystvorten. Er der samtidig et hudoverskud, fjernes dette som ved kvinder: se brystløft. Operationen foretages i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse afhængig af størrelse.

Risiciene er blødning efter operationen, føleforstyrrelser, ujævnheder, og almindelige komplikationer, som kan forekomme ved ethvert kirurgisk indgreb. Vær opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc. Specielt kan brystkirtelvævet øges igen ved alkoholindtagelse, anabolske steroider, overvægt, visse medikamenter og hormonforstyrrelser. Hvis man ser bort fra ovenstående er den forventede varighed af behandlingsresultatet er almindeligvis resten af livet.

Læs venligst “Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer” grundigt.

 

Brystdannelse hos mænd (Gynækomasti).

Brystdannelse (gynækomasti) hos mænd er ofte en normal tilstand og forekommer hos ca. 40 % af drenge i puberteten. Gynækomasti kan være til stede ensidigt (et bryst) eller dobbeltsidigt (begge bryster). Det skyldes formentlig hormonpåvirkning, selvom det ikke ses i eventuelle blodprøver.

Før operationen udelukkes anden årsag til tilstanden: overvægt, alkoholmisbrug, misbrug af anabolske steroider, hormonproducerende knuder i testikler og nyrer samt stofskiftelidelser. Er du overvægtig, anbefaler vi et vægttab inden operationen.

 

Forundersøgelse

Ved konsultationen undersøges brysterne, maven og testiklerne, og du vil blive informeret om operationen. Operationen varer ca. 1-2 timer, og du vil blive udskrevet samme dag.

 

Behandling

Kirtelvævet fjernes oftest ved fedtsugning og kombineres eventuelt med fjernelse af kirtel- og bindevæv, der resterer efter fedtsugningen. Er der hudoverskud, så fjernes huden som hos kvinder: Se Løft af bryst. Operationen foretages i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse afhængig af størrelse.

De fleste steder efterlader operationen flere synlige, lange ar, der strækker sig omkring brystvorten og ud på huden omkring denne. Her foretager vi operationen med så få ar som muligt. Hos en stor del af patienterne fjernes brystvævet med to ar på ca. 1 cm. ved hvert bryst. Af og til kan man afvente, at huden skrumper, og slutresultatet er så oftest et ar omkring brystvorten. I tilfælde af at der er stort hudoverskud fjernes huden som hos kvinder. Se løft af bryst.

Almindeligvis kan man ved stort hudoverskud nøjes med ar omkring brystvorten og ar i folden under brystet. Operationen foregår oftest i fuld narkose enkelte dog i lokal bedøvelse. Af og til lægges der sugedræn, som fjernes efter nærmere aftale. Plasteret skal bibeholdes til efter trådfjernelsen. Trådfjernelse efter almindeligvis efter et par uger. Er der hudoverskud, kan man oftest fjerne dette med ar omkring brystvorten.

 

Risici

Risiciene er blødning efter operationen, føleforstyrrelser, ujævnheder og almindelige komplikationer, som kan forekomme ved ethvert kirurgisk indgreb. Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc. Specielt kan brystkirtelvævet øges igen ved alkoholindtagelse, anabolske steroider, overvægt, visse medikamenter og hormonforstyrrelser.

Hvis man ser bort fra ovenstående, er den forventede varighed af behandlingsresultatet er almindeligvis resten af livet.

Læs venligst “Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer” grundigt.

 

Priser

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Fjernelse af kirtelvæv Lokal Udskrives samme dag 16.000 kr.
Fjernelse ved fedtsugning Lokal Udskrives samme dag 16.000 kr.
Fjernelse ved fedtsugning og kirurgisk fjernelse af kirtel Fuld Udskrives samme dag 26.000 kr.
Fjernelse af kirtelvæv ved kikkertmetode Fuld Udskrives samme dag 30.000 kr.
Fjernelse af fedt, kirtel og mindre hudreduktion Fuld Udskrives samme dag 36.000 kr.
Fjernelse af hængebryst Fuld Udskrives samme dag 39.000 kr.

Generel prisliste

Få hjælp til at finansiere din kommende operation

Vi er klar over, at det kan være en stor investering at få foretaget en brystoperation, og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sparxpres. Vi ved også af erfaring, at rigtigt mange står i en akut situation, som kræver handling her og nu. Derfor ønsker vi at gøre det nemt for dig at få råd til din kommende behandling.

Mange af vores kunder vælger at få lavet en afbetalingsordning. På den måde skal du kun afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien. Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din behandling på denne side.

Bliv ringet op

Har du lyst til en uforpligtende samtale omkring dine muligheder?
Udfyld formularen og bliv kontaktet.

Website (required)

Anmeldelse
Date
Service
Brystreduktion
Bedømmelse