Baldeforstørrelse med eget fedt

Baldeforstørrelse med eget fedt foregår ved hjælp af at fedt flyttes fra en del af kroppen til balderne. Indgrebet er blevet mere populært over de seneste tid og der er flere kvinder der ønsker at få tilført mere volumen til dette område. Samtidig undgår man brugen af baldeimplantater som kan give alvorlige komplikationer.

Ved forundersøgelsen vil plastikkirurgen gennemgå operationen og man finder ud af om du er egnet til at få foretaget baldeforstørrelsen med fedt. Hvis patienten er tynd kan det være vanskeligt at få tilstrækkeligt med fedt til baldeforstørrelsen. Baldeforstørrelse foretages i fuld bedøvelse og indledes med at man foretager fedtsugning ud for flankerne, hofterne, samt lårene. Herefter renses fedtet og overføres til mindre sprøjter, hvorefter det er klart til at blive sprøjtet ind i balderne.

Hvis man får foretaget en baldeforstørrelse med eget fedt skal man forvente at ca. 30 % af det transplanterede fedt går til grunde i løbet af de første uger efter operationen.

Efter operationen skal du i videst mulige omfang aflaste området, da det har betydning for overlevelsen af det transplanterede fedt. Derfor er det vigtigt at du sover på maven eller siden og helt undgår at sidde på balderne de første 2 uger efter operationen.

Den forventede varighed af behandlingsresultatet kan være permanent, men kan hurtigt ødelægges ved overvægt. Tobaksrygning skal undgås 2 måneder før og efter operationen.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Fedttransplantation

Fedttransplantation er en plastikkirurgisk procedure, hvor man flytter patientens egne fedtceller fra et område af kroppen, hyppigst fra mave, hofter eller lår til forstørrelse af enten bryster eller balder.

Procedure

Det kan foregå i såvel lokalbedøvelse som i fuld bedøvelse. Fedt suges ud med en meget tynd kanyle med små huller og med et lille undertryk. Det skal gøres meget skånsomt for at bevare så mange levende fedtceller som muligt. Når fedtet er suget ud fordeles det skånsomt, således at fedtes skilles fra vævsvæsken.

Anvendelse

Fedtet indeholder, ud over levende fedtceller, også stoffer der fremmer heling og stamceller, der yderligere fremmer heling, og fx gør huden yngre at se på. I kosmetisk kirurgi anvendes fedttransplantation derfor til at give både fylde og en mere ungdommelige hud i fx ansigt og på hænder. Den hyppigst udførte operation er brystforstørrelse. Ikke alle fedtceller overlever proceduren, man skal påregne at 30 % af fedtet går til i løbet af de første 3 måneder, hvorfor man nogle gange må gentage behandlingen. Man kan også behandle gamle skader fx ar, nedadhængende øjenlåg etc.

Efterbehandling

Hullerne i huden er så små, at de ikke skal sys. Ved lidt større transplantationer skal du muligvis anvende kompression på donorstedet i en til tre uger. Du kan tage bad dagen efter operationen.

Varighed

Formentlig livslang effekt på fylde, hvis du holder vægten. Almindelige alders forandringer vil naturligvis fortsætte. Behandlingen kan gentages. Blivende resultat ses efter ca. 3-4 måneder. Her vurderes resultatet sammen med plastikkirurgen, og det besluttes om der eventuelt skal foretages endnu en behandling.

Komplikationer

Yderst sjældent: Infektion, blod og væskeansamling, pigmentforandringer i huden (svinder næsten altid), ujævnheder, føleforstyrrelser (forsvinder næsten altid).

For yderligere se venligst informationen om fedtsugning og ”almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer”


Skriv en uforpligtende besked

Dit Navn

Din Email

Din Besked

Anna Jørgensen

(Plastikkirurg)

Lægeuddannet i 1974 og har fået en speciallægeanerkendelse i plastikkirurgi i 1987.


Vi ønsker dig varmt velkommen til!

Vi tager hånd om dig, med vores mangeårige erfaring inden for plastikkirurgi sikrer vi dig den bedste og tryggeste behandling i eksklusive rammer.

phone + 45 46 32 50 05