Slap hud på maven

Ved slap hud på maven er der flere måder at lave operationen på, en større og en mindre operation.

Større Maveskindsoperation

Dette er den mest almindelige og også den, der bliver pænest. Det er en stor operation, hvor man fjerne al hud under navlen. Man løsner den hud, der ligger fra navlen og op til ribbenene, og trækker den ned som et forklæde, således at den dækker hele maven. Så får man et lille nyt ar om navlen, og også et ar nede over pubesregionen. Det går ud i begge sider af lysken og bliver almindeligvis skjult af trussen. Under operationen strammer man også musklerne sammen i midtlinien indvendig, så man får en pænere skikkelse. Operationen kræver 1 dags indlæggelse. Dræn fjernes ca. 3-5 dage efter operationen.

Lille Maveoperation

Den lidt mindre operationen er passende til den, der kun trænger til en lille opstramning og kun har lidt løst maveskind under navlen. Her fjerner man kun det overskydende hud nedadtil i maven, og samtidig laver man ofte en lille fedtsugning.

Efter Stor eller lille Maveoperation

Fælles for begge operationer er, at der vil være stramning af maven i 2-3 måneder, af og til længere.

Undgå at løfte tunge ting i 2 måneder, dels for at skåne arrene, dels for at skåne sammensyningen af musklerne, som kun foretages ved den store operation.
Trådene fjernes henholdsvis efter 10 dage og 3 uger her på klinikken.
Du må tage sol/solarium efter de sidste tråde er fjernet, men skal beskytte arrene, så længe de er røde.
Undgå at foretage gymnastik/sport/svømning de første 3 måneder efter operationen.
Kontrol altid efter behov.

Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc.
Den forventede varighed af behandlingsresultatet varierer meget fra patient til patient. Resultatet kan ødelægges ved vægtøgning og/eller graviditet på hvilket som helst tidspunkt.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.