Hængende bryster

Få hjælp til finansiering af din behandling Read more

Jeg har haft en fantastisk oplevelse på…

Jeg har haft en fantastisk oplevelse på Roskilde Privathospital. Det var professionelt og samtidig meget omsorgsfuldt og “hjemligt”. Resultatet er bedre end jeg turde håbe på. Et trygt og godt forløb.

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

Reviewed by: Hanne, januar 2023

Varm anbefaling herfra

Jeg havde en god og professionel oplevelse hele vejen rundt – både læger, sygeplejersker og sekretærer var så søde og venlige. Man følte sig så godt tilpas, og tryg i deres hænder. Jeg blev opereret af Javed, super dygtig og omsorgsfuld kirurg. Han fortalte mig om hele forløbet fra start til slut, og gjorde mig så tryg ved oplevelsen. Min sygeplejerske var Kathrine, også super dygtig, mega sød og en meget kærlig sygeplejerske. – virkelig en rar oplevelse. Jeg er meget meget glad for min operation, og for resultatet – det er blevet så pænt. Så dygtige, og rare mennesker på Roskilde Privathospital ❤️

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

Reviewed by: Sofia, december 2022

Jeg fik idag fortaget en BFO på…

Jeg fik idag fortaget en BFO på Roskilde privatHospital. Og jeg så glad og tilfreds med hele oplevelsen! Har selvfølglig ikke set det endelige resultat endnu, men med Javed’s professionelle og flotte arbejde, ser jeg kun frem til det! Allerede fra konsultationen med Javed, var jeg ikke i tvivl om at det var ham jeg ønskede min operation af. Lyttende, forstående, tog sig god tid, var ærlig og kom også med sine egne anbefalinger og sit synspunkt, hvilket jeg fandt utrolig troværdigt! 

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

Reviewed by: Ronja, januar 2023

Hvorfor begynder ens bryster at hænge?

Som vi kort har nævnt, kan der være flere forskellige grunde til, at en kvinde begynder at få hængende bryster. Nogle af de hyppigste faktorer, der spiller ind, er:

  • Alder
  • Genetik
  • Livsstil
  • Amning

 

Med alderen kan du få hængende bryster

Efterhånden som du bliver ældre, sker der et progressivt tab i elasticiteten i huden. Det sker ikke blot på barmen, men over hele kroppen. Dette tab i elasticitet er grunden til, at mange kvinder – når de kommer lidt op i alderen – oplever, at huden bliver mere slap.

Når huden mister en del af sin spændstighed, kan du opleve at få rynker, og at din hud virker mindre fast. Derudover kan den tabte elasticitet betyde, at brysterne begynder at hænge mere.

 

Hængebryster grundet genetik

I mange kvinders tilfælde vil brysterne begynde at hænge med alderen. Det er imidlertid ikke blot din fødselsdato, der afgør, om du får hængebryster eller ej. Langt hen ad vejen spiller dit genetiske udgangspunkt en rolle i forhold til din barms udseende, og det gælder altså også, når det kommer til, hvorvidt dine bryster hænger eller ej.

Du kan ganske enkelt være mere eller mindre disponeret for hængebryster. Derudover har kvinder med en større barm som udgangspunkt større risiko for at få hængende bryster, fordi den øgede vægt belaster brystet.

 

Livsstilsmæssige årsager til, at brysterne begynder at hænge

Der er overordnet tre livsstilsmæssige årsager til, at du som kvinde kan opleve at få hængende bryster:

  • Rygning
  • Overvægt
  • Dårlig kropsholdning

Rygning påvirker elasticiteten i huden negativt. Huden taber naturligt en del af sin elasticitet med alderen, og ved rygning ”fremskyndes” denne proces. Foruden at rygning kan være, en del af, grunden til, at du får hængebryster, gælder det også, at din kropsholdning spiller en afgørende rolle, i forhold til hvordan din barm tager sig ud. En dårlig kropsholdning gør nemlig, at brysterne bliver tvunget ud af deres naturlige position på en måde, som kan få dem til at hænge mere.

Sidst, men ikke mindst, kan overvægt føre til lange bryster. Da brysterne hovedsageligt består af fedt, vil de som regel blive større ved overvægt. Som vi også var inde på tidligere, betyder en forhøjet vægt en forhøjet risiko for hængebryster. Ligesom overvægten i sig selv kan påvirke brysterne negativt, gælder det også, at et stort vægttab kan resultere i hængebryster. Taber du dig meget, vil du nemlig med stor sandsynlighed opleve at have en masse slap hud på barmen, som tillader brysterne at hænge. I og med der fjernes fedt fra brystet og resten af kroppen ved et vægttab, vil brysterne ganske enkelt have mindre fylde, imens huden på barmen i udgangspunktet forbliver den samme.

 

Brysterne kan hænge efter amning

Det er alment kendt, at mange kvinder oplever, at deres bryster hænger efter en graviditet. Under en graviditet tager man på, hvorfor brystet typisk får mere volumen. Samtidig sættes der gang i mælkeproduktionen i brystet, hvilket yderligere forøger brysternes størrelse. Når man stopper med at amme, forsvinder der både kirtel- og fedtvæv fra brystet, og det gør som regel, at brysterne ikke kan bevare deres form.

Behandlingsmuligheder ved hængebryster

Hængende bryster kan i dag behandles på flere måder. Ofte vælger vi at kombinere forskellige behandlinger for at få det bedste og mest naturlige resultat. Dette afhænger dog af dit personlige udgangspunkt og dine forventede ønsker til det færdige resultat.

Hængende bryster behandles primært med et brystløft. Denne behandling kan både suppleres af en brystforstørrende operation eller en brystreducerende operation alt efter den enkelte patients udgangspunkt. Brystforstørrende operationer kan både laves med dit eget fedt eller med implantater. Hos Roskilde Privathospital bruger vi MENTOR-implantater, da disse er de mest testede implantater på markedet, hvilket medfører et smukt, naturligt og ikke mindst sikkert resultat.

Når du booker en tid ved os, vil du altid blive indkaldt til en uforpligtende konsultation, hvor vi sammen kan finde den bedste behandling, der matcher dine behov. Her vil vi sammen gennemgå de forskellige behandlingsmuligheder, og give dig vores bud på den bedste behandling. Mange af vores pateinter føler, at deres bryster ikke er pæne nok, og at de ikke passer til deres krop. Vores vigtigste opgave er derfor at skabe et smukt og naturligt resultat, som du vil være glad for mange år frem i tiden.

Ofte stillede spørgsmål

Pris på brystløft / brystreduktion

Priserne er vejledende, da operationernes sværhedsgrad og type kan variere. Ved konsultationen får du en maksimalpris. Bemærk, at alle plastikkirurgiske operationer i fuld bedøvelse tillægges et gebyr på 1.500 kr. til dækning af den lovpligtige patientforsikring. Tillægget ligger på 1.000 kr. ved operationer i lokalbedøvelse. Læs vores standardbetingelser/operationsaftale for kirurgiske behandlinger her på siden.

 

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Brystløft, lille (Round Block) Lokal Udskrives samme dag 14.000 kr.
Brystløft, lille (Lollipop) Lokal Udskrives samme dag 18.000 kr.
Brystløft, stor (stort Ankerar) Fuld Udskrives samme dag 34.000 kr.
Brystløft, stor med flytning af væv Fuld Udskrives samme dag 38.000 kr.
Brystreduktion Fuld Udskrives samme dag 44.000 kr.

Generel prisliste

Kontakt os i dag og book en indledende konsultation

Hvis du går med et ønske om at få en brystreducerende operation, så tag endelig kontakt til os. Du er også meget velkommen til at sende os en besked, hvis du går rundt med spørgsmål eller tvivl, som du ikke kan finde svar på andre steder. Vores erfarne eksperter kan hurtigt hjælpe dig.

Mange af vores kunder vælger at få lavet en afbetalingsordning. På den måde skal du kun afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien. Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din behandling på denne side.

Bliv ringet op

Har du lyst til en uforpligtende samtale omkring dine muligheder?
Udfyld formularen og bliv kontaktet.

    Website (required)