hero banner image
Forside Krop > Fedtsugning hage og hals

Fedtsugning hage og hals

Javed Akram
Plastikkirurg Javed Akram
Forløbet ved fedtsugning af hage og hals

Indholdsfortegnelse

Fedsugning af hage og hals

Kalkunhage eller dobbelthage opstår som et naturligt aldringstegn og skyldes til dels, at huden på halsen bliver mere løs, men også at halsmuskulaturen glider fra hinanden. Ved forundersøgelsen, og inden en eventuelt fedtsugning af hagen, vil vi gennemgå indgrebet, og du vil modtage information om de risici, der er forbundet med operationen. Læs mere om fedtsugning af dobbelthage nedenfor.

sygemelding
Typisk 1-2 uger
Operationstid
1,5-2 timer
Tid på klinikken
2-3 timer

Indholdsfortegnelse

Se de flotte resultater

Her kan du se nogle af de resultater, som vores kirurger har lavet. Til forundersøgelsen tager kirurgen altid udgangspunkt i dine ønsker og vejleder dig derefter. Det handler om at få dine ønsker, det æstetiske og kirurgien til at spille sammen. Så det er i overenstemmelse med dit drømmelook.

Tap for at se før-billede

Efter
Før Klik og se mere

Ansigtsløft, Fedtsugning, Hals og hage

Efter
Før Klik og se mere

Ansigtsløft, Fedtsugning, Hals og hage

Efter
Før Klik og se mere

Fedtsugning, Hals og hage

Fedtsugning af hals og hage. Der er suget 80 ml.

Efter
Før Klik og se mere

Fedtsugning, Hals og hage

Loading…

Lad os tage en snak om mulighederne

Mie Klink
Mie Klink

Ansvarshavende lægesekretær

Mie Klink

Ansvarshavende lægesekretær

Ring på 46325005

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08:00-15:00, Fredag 08:00-13:00

 • En god oplevelse

  I april fik jeg lavet fedtsugning af hofter og lænd, af Javed. Fra jeg trådte ind af døren, til min første samtale har jeg været tryg. Under hele operationen, var sygeplejerske Susanne ved min side. Tak for den tryghed du gav. Resultatet af fedtsugningen er så godt, at jeg beundrer det hver dag. Professionelt og empatisk personale, alle fra receptionen til læge og sygeplejersker. Vil klart anbefale Roskilde Privathospital til alle der har brug for det. Stort tak til alle.

 • Jeg fik tirsdag d.28-2-23 fortaget en…

  Jeg fik tirsdag d.28-2-23 fortaget en stor maveplastik +Lipo. Jeg var meget nervøs og havde en million sommerfugle i maven inden min operation, men da jeg trådte ind af døren på Roskilde Privathospital blev jeg mødt af det venligste og omsorgsfulde personale man kan ønske sig, al min nervøsitet forsvandt med det samme, jeg vil rose hele det team der var på mig både før, under og efter operationen, i fortjener virkelig al den ros i kan få, jeg var virkelig i de bedste hænder. Og vil til enhver tid varmt anbefale Roskilde Privathospital

 • De bedste anbefalinger herfra!

  Efter længere tids overvejelser valgte jeg at tage kontakt til klinikken, da jeg havde er stort ønske om en fedtsugning på mine lår. Jeg blev mødt af Daniel til en forundersøgelse, som forstod hvorfor jeg var ked af mit udseende, og vejledte mig rigtig godt i hvad der var muligt at gøre. Dagen for fedtsugning var en dag med god vejledning hele vejen igennem, alle var søde både før og efter indgrebet. Nu har jeg været til kontrol 2 uger efter, og igen er jeg blevet modtaget og behandlet godt. Daniel og sygeplejerskerne samt de søde piger i reception fremstår alle kompetente og de har styr på deres faglighed. De får de varmeste anbefalinger af mig.

  20+

  års erfaring

  2.000+

  Patienter årligt

  4,9

  på trustpilot

  50

  behandlingstyper

  Garanti

  Behandlingsforløbet

  Når du vælger Roskilde Privathospital, er du garanteret:

  1. Samme kirurg til både forundersøgelse og operation
  2. Overnatning ved større operationer: Ved større operationer tilbyder vi overnatning med fuld forplejning.
  3. 5 års tryghedsgaranti ved brystoperationer med brystimplantater eller tilkøb 8 års trygshedgaranti
  4. Implantatkortopbevaring i 20 år: Vi gemmer dit implantatkort i 20 år efter operationen, så du kan få dit implantat sikkert udskiftet af vores kirurger ved eventuelle komplikationer.
  5. Eventuel re-operation indenfor 12 måneder er gratis: Hvis resultatet ikke lever op til forventningerne, drøfter du det med kirurgen 3 måneder efter operationen, og i planlægger sammen næste skridt.
  6. Tryghed efter din operation: En sygeplejerske står til rådighed, som du kan ringe til i dagtimerne og derudover får du akutnummer til kirurgen.
  7. Lovpligtig patientforsikring: Vi er dækket af obligatorisk patientforsikring for alle operationer foretaget i Danmark. Dette giver dig ekstra tryghed.
  8. Ekstra kontroller ud over de obligatoriske efter operation, hvis du har behov for det.

  → Læs mere om kvalitet og tryghed 

  Sannes fedtsugning
  00:57
  Slider Image

  Bliv fri for slap hud omkring hals og hage

  Udseendet af ens hals og hage er påvirket af mange faktorer, men hvorfor udvikler nogle mennesker mere fedt omkring halsen, og hvordan påvirker det deres udseende?

  Halsens fedtdepoter afhænger af forskellige eksterne og interne faktorer såsom genetisk arv, aldring, vægt og udsættelse for sol. Mange af faktorerne kan man ikke undslippe, da de er genetiske bestemte, mens andre, som brug af solarium eller meget sol, ikke kan modvirkes, når først huden har taget skade. Fedtvævet på halsen kan vise sig i form af enten en dobbelthage eller ved en mindre markant vinkel mellem din hage og hals. Det kan være generende, når man skal fotograferes, og nogle skjuler halsen med tørklæder eller høje kraver for at ændre udseendet.

  Fedtsugning af dobbelthage

  Operationen foretages i lokalbedøvelse, hvor fedtet fjernes. Af og til suppleres det med at der anlægges et snit under hagen, og det overskydende hud fjernes. Halsmuskulaturen syes sammen, og der foretages en fedtsugning af hagen, hvis det er nødvendigt.

  Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra person til person afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt mv. Bemærk, at overvægt hurtigt vil kunne forkorte holdbarhedstiden.

  Generelt om fedtsugning

  Fedtsugning er ikke egnet som regulær slankekur hos overvægtige personer, men er beregnet til lokaliseret abnorme fedtansamlinger. Fedtsugninger kan foregå på forskellige måder både i lokalbedøvelse med intravenøs medicinering og i fuld bedøvelse.

  De bedst egnede områder til fedtsugning er mave, hofter, lår, knæ, underben og hage. Man er nu også begyndt at fedtsuge i brysterne hos kvinder, når de er for store, samt hos mænd med tendens til meget fedt omkring brystvorterne, under hagen og ved de såkaldte „dansehåndtag“. De, der er bedst velegnet til en fedtsugning, er patienter med en elastisk hud, hvor huden nemmere kan trække sig sammen efter operationen. Man kan i princippet foretage en fedtsugning på alle aldersklasser, men jo yngre man er, desto bedre et resultat.

  Behandling

  Med en lang tynd kanyle går man ind og fjerner fedt således, at man efterlader huller i fedtvævet. Ved operationen får man få eller flere små ar. Ved en fedtsugning vil man maks. fjerne 2-3 kg. ved en operation, da man har stor risiko for komplikationer, også alvorlige komplikationer, hvis man øger den udhentede fedtmængde.

  Medbring gerne løstsiddende tøj til at tage på efter operationen. Der vil forekomme hævelse og misfarvning omkring det opererede område, hvilket vil fortage sig de følgende måneder.

  Efter behandling

  Man bliver efter operationen udstyret med en bandage, som man får udleveret her på klinikken. Den skal man gå med, indtil vævet falder på plads, hvilket typisk varer  2–3 måneder. Efter en uge kan du købe yderligere bandager, hvis man ønsker at have nogle at skifte med. Bandagerne har den egenskab, at de “trykker” hullerne i vævet sammen, så det bliver fladere, ligesom det hindrer for meget væskeansamling. Derudover hindrer det en stor hævelse og dermed for meget udspiling af huden, da den kan have tendens til at blive løs.

  Efter fedtsugningen bliver de små huller i huden syes, og man får plaster på. Derefter får man en stram bandage udenpå. Desværre er det vanskeligt at tage et regulært bad den første uge (indtil trådene er fjernet). Det vil være for smertefuldt at få bandagen på igen.

  Vær opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt mv. Den forventede varighed af behandlingsresultatet vil formentlig kunne ses resten af livet, da det er de abnorme fedtdepoter, der er fjernet. Dette hindrer dog ikke, at man kan øge fedtmængden over hele kroppen og på de opererede områder.

  Sådan er forløbet

  Forundersøgelse

  Sådan foregår forundersøgelsen

  Forundersøgelsen er første skridt inden din kosmetiske operation. Forundersøgelsen sikrer, at du har fået den bedste rådgivning af vores specialister. Det er udelukkende vores erfarne speciallæger i plastikkirurgi der udfører forundersøgelser og operationer. 1. Grundig vejledning Her taler vi om dine ønsker, du deler dine helbredsoplysninger, og I afstemmer forventinger. Du skal vide, at din […]

  Læs mere
  Forberedelse

  Før din operation – din huskeliste

  Glæder du dig til at blive opereret her på hospitalet, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst muligt?  Læs denne grundigt inden din operation 1-2 måneder før operationen a. Hold pause med medicin og naturmedicin Til forundersøgelsen beslutter kirurgen, om du skal holde pause med noget af din vanlige medicin inden operationen. […]

  Læs mere
  Narkose

  Fuld narkose – er det farligt?

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her, hvor vores anæstesilæge, Andrei Poukinski giver dig svar på dine spørgsmål. Fuld narkose hedder på lægesprog generel anæstesi. Anæstesi handler om din sikkerhed og tryghed “Jeg […]

  Læs mere
  Operation

  Operationsdagen – sådan foregår det

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her og få svar på dine spørgsmål. Er der stadig noget, som du er i tvivl om, så er du altid meget velkommen til at kontakte os […]

  Læs mere
  Efterforløb og resultat

  Cilies BFO:”Jeg kan være fysisk aktiv uden problemer, og jeg føler mig utrolig feminin”

  Hvad betyder det at være glad for sin krop og for ens selvværd? For Cilie, som til daglig studerer, betyder det en del. Og hun opsøgte Roskilde Privathospital, fordi hun ønskede sig en brystforstørrende operation. Læs med her. Plastikkirurg, Javed Akram og Cilie talte de forskellige muligheder grundigt igennem. Herunder størrelse og form og Cilie fik set […]

  Læs mere

  Relateret til denne operation

  Sådan foregår forundersøgelsen
  Læs mere
  Operationsdagen – sådan foregår det
  Læs mere
  Før din operation – din huskeliste
  Læs mere

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  Som ved alle typer af operationer kan man opleve bivirkninger efter en fedtsugning af halsen. Generelt er der en lille, men tilstedeværende risiko for at man får alvorlige bivirkninger.

  I de følgende afsnit kan du læse mere om potentielle komplikationer og bivirkninger.

  Behandlingsforløbet

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  • Ømhed og misfarvning
  • Arvæv
  • Vævsdød
  • Infektion
  • Blødning
  • Nedsat følesans

  Ømhed og misfarvning i starten

  I den første tid efter behandlingen vil man kunne mærke en ømhed i det behandlede område, og der kan opstå misfarvninger i form af blå mærker. Dette vil dog forsvinde igen efter 2 til 4 ugers tid.

  Arvæv kan ikke undgås

  Det vil opstå arvæv efter en operation for dobbelthage. Dog vil arrene være små. Arvævet kan været lidt hårdt eller fortykket i perioden efter operationen, men arvævet vil blive blødere med tiden. Arrene vil hos de fleste patienter starte med at være rødligt og hævet. Dette vil også mindskes med tiden ca. over en periode på seks til 12 måneder, hvor arret vil begynde at fremstå mindre og mere lyst.

  Meget sjældent opstår vævsdød

  Vævsdød efter en operation med fedtsugning af dobbelthage ses meget sjældent. Dog har rygere, diabetikere, og personer med dårligt blodomløb en øget risiko for, at dødt væv opstår efter en operation.

  Lille risiko for infektion i behandlingsområdet

  Ved alle operationer er der en meget lille risiko – under 1% – for at infektion kan opstå i det behandlede område. Her er en dobbelthage operation ingen undtagelse. De hyppigste tegn på infektion er, at huden kan være: hævet, varm, rød og gøre ondt.

  Har du mistanke om infektion efter din behandling, bedes du kontakte os med det samme, så vi kan behandle det.

  Blødning kan opstå efter operation

  Blødninger i det behandlede område efter en dobbelthage operation kan ske. Blodansamlinger i eller omkring det behandlede område ses oftest i de første 24 timer lige efter operationen. Opstår en ansamling af blod kan et mindre indgreb fjerne det igen.

  Nedsat følesans kan opstå

  Det er ikke unormalt af føleevnen nedsættes omkring halsen efter operationen. Følesansen vender i langt de fleste tilfælde tilbage efter en kortere periode. Men hos et fåtal kan en hæmmet føleevne være permanent, eller forekomme i en længere periode.

  Læs venligst vores patientinfo grundigt.

  FAQ

  Der kan være flere årsager til udviklingen af en dobbelthage. En almindelig årsag er ophobning af overskydende fedt under hagen, som kan skyldes genetik, aldring eller vægtøgning. Muskelafbrydelse i området, løs hud og nedsat elasticitet kan også bidrage til dannelsen af en dobbelthage.

  Uanset hvilken operationen du vil få foretaget, er behandlingen forbundet med lidt eller noget ubehag. Dette er også tilfældet, når du får en dobbelthage operation. I langt de fleste tilfælde kan eventuelt ubehag mindskes med smertestillende. Dette vil være specialister på Roskilde Privathospital naturligvis rådgive dig om.

  Restitutionstiden kan variere, men de fleste patienter kan vende tilbage til lette daglige aktiviteter inden for en uge. Fuldstændig bedring og synlige resultater kan tage flere uger.

  Godt egnede kandidater til fedtsugning på halsen er personer med lokaliseret fedtansamling, der ikke responderer på kost og motion alene. Det er vigtigt at være generelt sund og have realistiske forventninger.

  Proceduren udføres ved at indsætte tynde rør gennem små snit i huden. Fedtet sugeapparat anvendes til at fjerne overskydende fedt, og området formes derefter for at opnå det ønskede resultat.

  Restitutionstiden kan variere, men de fleste patienter kan vende tilbage til lette aktiviteter inden for få dage. Fuldstændig bedring kan tage flere uger, og det anbefales at undgå anstrengende aktiviteter i en periode.

  Endelige resultater kan variere, men de fleste ser forbedringer inden for få uger efter operationen. Fuldstændig heling og endelige resultater kan dog tage flere måneder.

  Hos Roskilde Privathospital koster en fedtsugende operation af dobbelthagen ca. 14.500 kr. Prisen kan dog variere alt efter, hvor kompliceret operationen vil være med udgangspunkt i den enkelte patient. Den eksakte pris vil blive fastsat under den indledende konsultation med en af vores specialister.

  Hos os vil en typisk fedtsugning af halsen ske i kombination med fedtsugning af hagen og have en vejledende pris på ca. 12.000 kr. Prisen kan variere alt efter, om du vælger at kombinere en eller flere behandlinger med din fedtsugning.

  Vil du vide mere?

  Første gang vi mødes, snakker vi dine ønsker igennem og giver dig den bedste rådgivning.