hero banner image
Forside Krop > Maveplastik (hudreduktion på mave)

Maveplastik (hudreduktion på mave)

Javed Akram
Speciallæge Javed Akram
Forløbet ved maveplastik

Maveplastik på Roskilde Privathospital

Slapt maveskind kan typisk behandles ved to forskellige operationsmetoder – en mindre og en større. Ved en forundersøgelse vil plastikkirurgen i samråd med dig beslutte, hvilken operation der er relevant. Den større maveskindsoperation eller maveplastik er den mest almindelige til opstramning af slap hud og giver typisk det pæneste resultat. Den mindre maveoperation er passende til patienter, hvor der blot er behov for en lille opstramning. Her på siden kan du læse mere om de forskellige operationsmetoder.

sygemelding
Typisk 1-2 uger
Operationstid
1,5-2 timer
Tid på klinikken
2-3 timer

Se de flotte resultater

Her kan du se nogle af de resultater, som vores kirurger har lavet. Til forundersøgelse tager kirurgen altid udgangspunkt i dine ønsker og vejleder dig derefter. Det handler om at få dine ønsker, det æstetiske og kirurgien til at spille sammen. Så det er i overenstemmelse med dit drømmelook.

Tap for at se før-billede

Efter
Før Klik og se mere

Fedtsugning, Hudreduktion, Hudreduktion mave, Mommy Makeover

Fleur-delis Maveplastik (vertikalt ar), hofteplastik + fedsugning af hofter, mave og venusbjerg

Efter
Før Klik og se mere

Fedtsugning, Hudreduktion mave

Efter
Før Klik og se mere

Fedtsugning, Hudreduktion mave

Efter
Før Klik og se mere

Fedtsugning, Hudreduktion mave

Loading…

Lad os tage en snak om mulighederne

Mie Klink
Mie Klink

Ansvarshavende lægesekretær

Mie Klink

Ansvarshavende lægesekretær

Ring på 46325005

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08:00-15:00, Fredag 08:00-13:00

 • Bedste oplevelse/resultat nogensinde

  Fra det tidspunkt du træder ind af døren til du går igen, er man set og hørt. Af både sygeplejersker og Javed, som er en fantastisk kirurg. Han lytter til dine ønsker inden og forklarer under operation ( med mindre man er i fuld narkose ). Jeg har fået en stor maveplastik operation og efterfølgende, fedtsuget/opstrammet venusbjerg og øvre øjenlåg. Og i og med jeg er 48 år. kommer der sikkert mere, der skal have en kærlig hånd, og det bliver uden tvivl her, det skal foretages. Jeg HAR været et andet sted før Roskilde Privathospital, og det gik ikke godt, så gør jer selv den tjeneste, at komme HER, hvor alt er tiptop professionelt. Mine aller-aller bedste anbefalinger ❤️

 • Jeg vil gerne sende jer et kæmpe stort TAK

  Jeg vil gerne sende jer et kæmpe stort TAK for i tog jer godt af mig da jeg skulle opereres den 11. Okt. 2023 Stor Mave Plastik operation. Jeg er så lykkelig og glad over jeg valgte jer, jeg var i det bedste hænder🙏😊Javed du har gjort et fantastisk arbejde, jeg kan ikke takke dig nok. Susanne du er en skøn kvinde, du passede så godt på mig, jeg skulle overnatte der og du gjorde alt for jeg skulle have det godt. Og jeg havde det såååå godt, du var så sød og jeg var i bedste hænder. Jeg kan ikke takke jer nok, hele jeres team der var omkring mig, i er bare helt fantastiske❤️ Nu kan jeg vågne om morgen uden mave problemer og jeg kan sige: min mave er den samme hele dagen og uden smerter Jeg er helt nyt menneske nu og meget glad🥰 Tusind Tusind TAK til jer allesammen for i gav mig smil på læben igen❤️ Kærlig Hilsen en meget glad og tilfreds Zorica 😁

 • Jeg fik tirsdag d.28-2-23 fortaget en…

  Jeg fik tirsdag d.28-2-23 fortaget en stor maveplastik +Lipo. Jeg var meget nervøs og havde en million sommerfugle i maven inden min operation, men da jeg trådte ind af døren på Roskilde Privathospital blev jeg mødt af det venligste og omsorgsfulde personale man kan ønske sig, al min nervøsitet forsvandt med det samme, jeg vil rose hele det team der var på mig både før, under og efter operationen, i fortjener virkelig al den ros i kan få, jeg var virkelig i de bedste hænder. Og vil til enhver tid varmt anbefale Roskilde Privathospital

 • Stor maveplastik

  Jeg fik lavet en stor maveplastik, og er umådelig taknemmelig for den professionelle behandling af både Javed og Katrine. Resultatet er jeg ligeså taknemmelig for, Javed har gjort et flot stykke arbejde på min mave, som var stærkt præget af strækmærker og “hængehud”. Den er nu væk, og er helet flot op. Det var en stor operation og Javed fjernede 2,8 kg. løs hud fra min mave. Jeg har grædt mange glædestårer efter den er fjernet – og jeg kan kun slå mig selv hovedet over, at jeg ikke gjorde det for mange år siden. Hvis jeg en dag beslutter mig for at få ordnet andet, så bliver det igen Javed. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal gøre det for dig selv – så fjern den tvivl og bare gør det.. Det er den største glæde man kan give sig selv. Du er dét værd <3

 • Jeg har fået den fladeste mave

  Jeg har fået den fladeste mave, en drøm der er gået i opfyldelse. Det er jo virkelig et tillidsspørgsmål at vælge privat hospital. Jeg er ikke i tvivl om at jeg valgte rigtigt. Jeg vil understrege, at jeg har fået en super flot behandling af Kirug Javed som også opererede mig. Venlig og smilende og omhyggelig og forstående. Og han ser en, og ens ønsker. Og er helt 100 procent ærlig i forhold til hvad der kan lade sig gøre og ikke kan. Jeg er igennem mit forløb, kun blevet mødt af smil og omsorg. Og det gælder alt personalet på Roskilde privat hospital. Jeg er så tilfreds og glad og vil varmt anbefale .Javed og hans stab Nu er der ikke længere en hænge mave, men en flot flad mave. Jeg er dybt taknemmelig. Og så glad for jeg gjorde det. Og jeg tænker, Hvorfor gjorde jeg det ikke for længe siden? Kunne jeg give 10⭐️gjorde jeg det Annette Edel

 • Jeg fik foretaget en stor maveplastik

  Jeg fik foretaget en stor maveplastik, libo, samt fik mine mavemuskler syet sammen. Jeg blev opereret af Javed, som er et dejligt menneske, professionel og jeg følte mig meget tryg. Hele operations dagen var fantastisk. Jeg blev holdt i hånden fra jeg blev lagt i narkose og til jeg vågnede. Der var hele tiden omsorg givet, forplejning og ro til at hvile. Jeg blev og overnattede, fik aftensmad og morgenmad. Det er 3 uger siden og selvom jeg ikke kan se det færdige resultat endnu er jeg allerede rigtig glad for, hvad jeg kan se. Alt i alt var hele oplevelsen med til at ligge en så rigtig og positiv indstilling til helnings processen.

  20+

  års erfaring

  2.000+

  Patienter årligt

  4,9

  på trustpilot

  50

  behandlingstyper

  Garanti

  Behandlingsforløbet

  Når du vælger Roskilde Privathospital, er du garanteret:

  1. Samme kirurg til både forundersøgelse og operation
  2. Overnatning ved større operationer: Ved større operationer tilbyder vi overnatning med fuld forplejning.
  3. 5 års tryghedsgaranti ved brystoperationer med brystimplantater eller tilkøb 8 års trygshedgaranti
  4. Implantatkortopbevaring i 20 år: Vi gemmer dit implantatkort i 20 år efter operationen, så du kan få dit implantat sikkert udskiftet af vores kirurger ved eventuelle komplikationer.
  5. Eventuel re-operation indenfor 12 måneder er gratis: Hvis resultatet ikke lever op til forventningerne, drøfter du det med kirurgen 3 måneder efter operationen, og i planlægger sammen næste skridt.
  6. Tryghed efter din operation: En sygeplejerske står til rådighed, som du kan ringe til i dagtimerne og derudover får du akutnummer til kirurgen.
  7. Lovpligtig patientforsikring: Vi er dækket af obligatorisk patientforsikring for alle operationer foretaget i Danmark. Dette giver dig ekstra tryghed.
  8. Ekstra kontroller ud over de obligatoriske efter operation, hvis du har behov for det.

  → Læs mere om kvalitet og tryghed 

  Sannes fedtsugning
  00:57

  Hvordan behandler vi for slapt maveskind?

  Der er ofte to tidspunkter i livet, som giver anledning til en maveplastik:

  • Du har gennemgået én eller flere graviditeter
  • Du har gennemgået et større vægttab

  I begge tilfælde vil kroppen have ændret sig og det kan for mange være generende både fysisk men også kosmetisk.

  Slapt maveskind kan typisk behandles ved to forskellige operationsmetoder – en mindre og en større. Ved en forundersøgelse vil plastikkirurgen i samråd med dig beslutte, hvilken operation det skal være. Den større maveskindsoperation er den mest almindelige til opstramning af slap hud og giver typisk det pæneste resultat. Den mindre maveoperation er passende til dig, hvor der blot er behov for en lille opstramning.

  Her på siden kan du læse mere om de forskellige operationsmetoder.

  Hudreduktion efter større vægttab

  Har man gennemgået et større vægttab, kan huden være så løs på mave, arme og lår, at det resulterer i både fysiske, psykiske og kosmetiske gener. De fysiske gener fra hudoverskuddet knytter sig ofte til hudfolderne, som kan blive hudløse og inficerede.

  Løs hud kan også forekomme på resten af kroppen f.eks. som følge af en fedtsugning af arme eller aldring. Uanset om der foretages en fedtsugning af en mand eller en kvinde, vil der som oftest også være behov for en hudreduktion. Huden over øjnene kan også få brug for en hudreduktion, da huden med alderen begynder at hænge og give tunge øjenlåg.

  Stor maveskindsoperation (Stor maveplastik)

  Dette indgreb giver oftest det pæneste resultat. Det er en stor operation, men også den mest almindelige operation til opstramning af slap hud på maven. Ved operationen fjerner man al hud under navlen og herefter løsnes den hud, der ligger fra navlen og op til ribbenene og trækkes ned som et forklæde, således at den dækker hele maven.

  Der laves et nyt leje til navlen, og man får et ar over skambenet ud mod hoftekammene. Arret kan oftest dækkes af undertøjet. Under operationen strammer man sædvanligvis musklerne sammen i midtlinien indvendigt. Operationen kræver 1 døgns indlæggelse, og hvis der er anlagt dræn fjernes de ca. 1-5 dage efter operationen.

  Lille maveskindsoperation (Lille maveplastik)

  Den mindre maveskindsoperation er passende til dig, der blot har brug for en lille opstramning og kun har lidt løst maveskind under navlen. Her fjerner man kun det overskydende hud nedadtil på maven, og samtidig laver man ofte en lille fedtsugning.

  Efter behandling

  Fælles for begge operationer er, at det vil stramme om maven i 2-3 måneder og sommetider længere. Du skal undgå at løfte tunge ting i 2 måneder – dels for at skåne arrene, men også for at skåne sammensyningen af musklerne, som kun foretages ved den store operation. Trådene fjernes henholdsvis efter 10 dage og 3 uger, og afhængigt af syningen. Du skal beskytte arrene, så længe de er røde. Undgå at dyrke gymnastik, sport og svømning de første 3 måneder efter operationen. Kontrol aftales altid efter behov.

  Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt mv. Resultatet kan ødelægges ved vægtøgning, rygning og/eller graviditet på hvilket som helst tidspunkt. Læs informationsmaterialet vedlagt øverst på denne side.

  Sådan er forløbet

  Forundersøgelse

  Sådan foregår forundersøgelsen

  Forundersøgelsen er første skridt inden din kosmetiske operation. Forundersøgelsen sikrer, at du har fået den bedste rådgivning af vores specialister. Det er udelukkende vores erfarne speciallæger i plastikkirurgi der udfører forundersøgelser og operationer. 1. Grundig vejledning Her taler vi om dine ønsker, du deler dine helbredsoplysninger, og I afstemmer forventinger. Du skal vide, at din […]

  Læs mere
  Forberedelse

  Før din operation – din huskeliste

  Glæder du dig til at blive opereret her på hospitalet, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst muligt?  Læs denne grundigt inden din operation 1-2 måneder før operationen a. Hold pause med medicin og naturmedicin Til forundersøgelsen beslutter kirurgen, om du skal holde pause med noget af din vanlige medicin inden operationen. […]

  Læs mere
  Narkose

  Fuld narkose – er det farligt?

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her, hvor vores anæstesilæge, Andrei Poukinski giver dig svar på dine spørgsmål. Fuld narkose hedder på lægesprog generel anæstesi. Anæstesi handler om din sikkerhed og tryghed “Jeg […]

  Læs mere
  Operation

  Operationsdagen – sådan foregår det

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her og få svar på dine spørgsmål. Er der stadig noget, som du er i tvivl om, så er du altid meget velkommen til at kontakte os […]

  Læs mere
  Efterforløb og resultat

  Cilies BFO:”Jeg kan være fysisk aktiv uden problemer, og jeg føler mig utrolig feminin”

  Hvad betyder det at være glad for sin krop og for ens selvværd? For Cilie, som til daglig studerer, betyder det en del. Og hun opsøgte Roskilde Privathospital, fordi hun ønskede sig en brystforstørrende operation. Læs med her. Plastikkirurg, Javed Akram og Cilie talte de forskellige muligheder grundigt igennem. Herunder størrelse og form og Cilie fik set […]

  Læs mere

  Relateret til denne operation

  Operationsdagen – sådan foregår det
  Læs mere
  Før din operation – din huskeliste
  Læs mere
  Fuld narkose – er det farligt?
  Læs mere

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  Du kan opleve at få svært ved at komme ind og ud af sengen de første par dage grundet smerter og ømhed.

  Der kan være hævelse og misfarvning (blodudtrædninger) i området. Dette er forventeligt og forsvinder igen. Der vil tilmed være øget varme i området. Du kan opleve kløen, prikken og evt svien i ar og operationsområdet. Du kan også opleve føleforstyrrelser og kortvarige jag i området. 

  Du må forvente træthed i den første tid efter en større operation, og du kan have behov for at hvile dig flere gange i løbet af dagen. 

  Slider Image

  Behandling på Roskilde Privathospital med Kosmetisk sygeplejerske, Tine

  Føleforstyrrelser

  Følesansen kan forsvinde varigt på et håndfladestort område under navlen. På resten af maven vil der være nedsat eller ændret følesans i en del måneder, men typisk vil det bedres med tiden. Typisk over 1-2 år.
   

  Efterblødning

  I sjældne tilfælde kan der opstå en blødning efter operationen. Dette kan kræve en ny operation. Sker det, skal du straks kontakte din kirurg. Vi bærer udgifter til reoperation på vores privathospital ved efterblødning. 

  Infektion 

  Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent, bør man alligevel være opmærksom på det. Infektion viser sig ved rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, feber eller påvirket almen tilstand. Du kan opleve sivende væske fra operationssårene. Infektion kræver antibiotisk behandling, og det er vigtigt, at du kontakter klinikken, hvis du har mistanke om infektion. 

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  • Føleforstyrrelser
  • Efterblødning
  • Infektion

  Spørgsmål og kontroller

  Efter din operation, står der en sygeplejerske til rådighed i dagtiden alle hverdage, og derudover får du et akutnummer til en af vores kirurger. Du kommer herefter til kontrol ca. 2 uger efter operation og igen 3 måneder efter operation, hvor vi vurderer det endelige resultat. Imellem de to obligatoriske kontroller har du også mulighed for at booke ekstra kontroller, hvis der er behov for det. Dette er inkluderet i din samlede operationspakke.

  FAQ

  En maveplastik er en kosmetisk kirurgisk procedure. Formålet med en maveplastik er at fjerne overskydende hud og fedtvæv fra maven for at opnå en fladere og mere tonet mave.

  Kravene for at få fjernet maveskind afhænger af den specifikke operation og den enkelte patients situation. Generelt vil kirurgen vurdere din sundhedstilstand, vægt og hudens elasticitet for at afgøre, om vedkommende er egnet til operationen. Du må ikke have en BMI over 30 af sikkerhedsmæssige årsager.

  Man anbefaler, at man ikke ligger på maven i ca. 6 uger efter operationen. Du må gerne ligge let om på siden – støt evt. med en pude i ryggen.

  Selvom træning kan hjælpe med at tone musklerne og forbedre kropsformen, kan det normalt ikke fjerne løs hud. Løs hud skyldes ofte et tab af elasticitet i huden, og dette kan være vanskeligt at genvinde ved træning alene.

  Man må normalt begynde at træne efter ca. 3-5 uger, men det afhænger af den enkeltes helbredstilstand og operationens omfang. Det er vigtigt at følge din kirurgs specifikke instruktioner.

  Du må gå ture, når du har lyst. Cykelture er tilladt efter 1- 2 uger. Efter 3-5 uger kan du dyrke sport med hensyntagen til ømhed. Du må først gå i svømmehal, pool, havet mv., når dine operationssår er helet dvs. ingen synlige sårskorper.

  En maveskindsoperation tager normalt 2-4 timer afhængigt af omfanget af operationen.

  Hævelsen efter en maveplastikoperation kan vare fra flere uger til flere måneder, afhængigt af operationens omfang og den enkeltes helbredstilstand.

  Prisen på fjernelse af maveskind kan variere afhængigt af mange faktorer. Generelt er priselejet på 30.000 til 60.000 kroner i Danmark. Husk at det ikke er prisen der skal afgøre, hvor du vælger at få lavet din maveplastik. En erfaren kirurg er en af de allervigtigste faktorer, når du skal vælge, hvor du skal have foretaget en maveskindsoperation

  Nej. For at få så pæne ar som muligt er det vigtigt at beskytte arrene mod sol de første 12 måneder efter operationen. Vi anbefaler, at du beskytter arrene med tøj, plaster eller solcreme med minimum faktor 50.

  Du må først bruge creme eller olie, når såret er helet og uden sårskorper. I tiden hvor du bruger tape, skal cremen være optaget i huden, inden du sætter tape på. Du kan med fordel spørge vores sygeplejerske til kontrollen om den bedste måde at pleje arrene på.

  Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter nogle dage, mens mere fysisk arbejde nogle gange kræver 2-3 ugers sygemelding. Dette drøftes med kirurgen ved udskrivelsen.

  Det er meget vigtigt, at du stopper med at tage stærk smertestillende medicin, før du sætter dig bag rattet igen. Du må ikke selv køre bil, før du kan reagere normalt i enhver situation. Det er også vigtigt, at du stadig benytter sikkerhedssele.

  Vil du vide endnu mere om behandlingen?

  Første gang vi mødes, snakker vi dine ønsker igennem og giver dig den bedste rådgivning.