Brystreduktion

Brystreduktion kan forgå med forskellige metoder.

Den mest almindelige og klassisk anvendte er den traditionelle metode, hvor man får ar omkring brystvorten, ned i midtlinien samt i folden under brystet. Dog er der også en mere elegant metode, hvor man både kan reducere brystet – eventuelt i tilslutning til en fedtsugning – og så senere løfte brystet med et ar, der oftest kun er lokaliseret rundt om brystvorten.

Det er dog ikke alle, der egner sig til den metode, oftest er denne metode begrænset til yngre kvinder uden arsprængninger på brystet og med elastisk hud. Dette vil man dog vurdere ved konsultationen.

Ved en brystreduktion er meget vigtigt, at man er normalvægtig. Specielt ved overvægt er der større risiko for infektioner, fedtvæv, der ikke kan overleve på grund af manglende blodforsyning og infektion med ømhed og hævelse. Der kan være risiko for nedsat blodforsyning til brystvorten, således at den kan gå tabt.

Ved en brystreducenrede operation anbefales det på det kraftigste at ophøre med rygning. Rygning får de små blodkar, der skal forsyne vævet – specielt brystvorterne – til at trække sig sammen. Ligeledes har arrene tendens til at blive bredere ved rygning. Det er ligeledes vigtigt, at vægten er stabil efter operationen. Vægtøgning vil påvirke faconen og arrene i uheldig retning. Ligeledes kan vægttab give ny slaphed.

Store brystreduktioner foregår næsten altid i fuld bedøvelse, således at patienterne er indlagt i hvert fald til næste dag efter operationen, mens et løft kan foregå i lokal eller fuld bedøvelse. Der er almindeligvis minimale smerter efter dette indgreb i forhold til mange andre operationer.

Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Brystreduktioner og brystløft uden implantater.

Ved mindre hudoverskud får man oftest ar omkring brystvorten og ved større hudoverskud får man oftest flere ar, de såkaldte anker-ar, lokaliseret omkring brystvorten i midten og oftest under brystet.

Brystreduktion

Man kan reducere brystet med forskellige metoder. Den mest almindelige og klassisk anvendte er den traditionelle metode, hvor man får ar omkring brystvorten, ned i midtlinien samt i folden under brystet. Dog er der også en mere elegant metode, hvor man både kan reducere brystet – eventuelt i tilslutning til en fedtsugning – og så senere løfte brystet med et ar, der oftest kun er lokaliseret rundt om brystvorten.

Det er dog ikke alle, der egner sig til den metode, oftest er denne metode begrænset til yngre kvinder uden arsprængninger på brystet og med elastisk hud. Dette vil man dog vurdere ved konsultationen.

Vigtig information ved brystreduktion og/eller brystløft

Det er meget vigtigt, at man er normalvægtig. Specielt ved overvægt er der større risiko for infektioner, fedtvæv, der ikke kan overleve på grund af manglende blodforsyning og infektion med ømhed og hævelse. Der kan være risiko for nedsat blodforsyning til brystvorten, således at den kan gå tabt. Det anbefales på det kraftigste at ophøre med rygning. Rygning får de små blodkar, der skal forsyne vævet – specielt brystvorterne – til at trække sig sammen.

Ligeledes har arrene tendens til at blive bredere ved rygning. Det er ligeledes vigtigt, at vægten er stabil efter operationen. Vægtøgning vil påvirke faconen og arrene i uheldig retning. Ligeledes kan vægttab give ny slaphed. Stor brystreduktion foregår næsten altid i fuld bedøvelse, således at patienterne er indlagt i hvert fald til næste dag efter operationen, mens et løft kan foregå i lokal eller fuld bedøvelse. Der er almindeligvis minimale smerter efter dette indgreb i forhold til mange andre operationer.

Efter operation i form af brystreduktion eller brystløft

Man vil føle ømhed i brystet, og misfarvning kan forekomme på det opererede sted. Brystet kan være noget hævet i indtil 2 måneder efter operationen. Man skal undgå at løfte tunge ting og specielt systematiske løft (gymnastik etc.) med armene op over hovedet i 2 måneder efter operationen for at skåne arrene. Trådene fjernes ad 2 gange; efter 1 og 3 uger her på klinikken.

Man bør anvende BH både dag og nat i 3 måneder efter operationen, derefter blot om dagen. Man må tage sol/solarium efter de sidste tråde er fjernet, men man skal beskytte arrene i mindst 6 måneder efter operation, i hvert fald så længe de er røde. Af og til kan rødmen vare i op til 1 -2 år. Hvis man får sol på arrene, vil de blive brunligt misfarvet.

Man må først begynde gymnastik/sport/svømning 6 uger efter operationen, da man skal undgå at strække armene over hovedet pga. arrene. Derefter kontrol efter behov, dog gerne 6 måneder efter operationen. Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold,
evt. graviditeter, levevis, svingende vægt etc.

Amning

Kun få undersøgelser har beskæftiget sig med evnen til at amme efter brystreduktion eller brystløft, og resultaterne er ikke entydige. Det er erfaringen, at operationen ikke forringer evnen til at amme, men i enkelte tilfælde kan man dog ikke udelukke, at operationen kan nedsætte evnen til amning. Læs venligst Almene forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.

Prisliste

OperationPris
Brystreduktion / brystløft (lille)14.000 kr.
Brystreduktion / brystløft (stor)39.000 kr.

Skriv en uforpligtende besked

Dit Navn

Din Email

Din Besked

Anna Jørgensen

(Plastikkirurg)

Lægeuddannet i 1974 og har fået en speciallægeanerkendelse i plastikkirurgi i 1987.


Vi ønsker dig varmt velkommen til!

Vi tager hånd om dig, med vores mangeårige erfaring inden for plastikkirurgi sikrer vi dig den bedste og tryggeste behandling i eksklusive rammer.

phone + 45 46 32 50 05