Brystreduktion

Få en brystreducerende operation på afbetaling. Læs mere

Tøv ikke med at vælge dette sted

Ville give flere stjerner hvis jeg kunne. Fik lavet en brystforstørrende operation i torsdags, og jeg har kun gode ting at sige. Helt vildt sødt, professionelt, og omsorgsfuldt personale. Jeg var ret nervøs, og alligevel gav de sig bare tid og gjorde mig tryg. Resultatet er helt til UG. KÆMPE anbefaling!

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Camilla, november 2021

10 stjerner

Jeg kan kun varmt anbefale Roskilde Privathospital. Jeg har fået lavet et lille maveløft og allerede nu, en uge efter, kan jeg se det flotte resultat. Det er grænseoverskridende og enormt sårbart at overlade sig selv til ” fremmede”. MEN alle på hospitalet er så søde og professionelle at al angst hurtigt var væk. Og da min operation faldt på min fødselsdag, blev jeg fejret med blomster og sang. Jeg har flere ting på min liste over at få min krop tilbage efter børn og jeg vil uden tvivl vende tilbage. Kæmpe tak til alle der gjorde en svær dag til en fest.

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Christina G., maj 2021

Brystreduktioner hos kvinder

Hos kvinder kan der være flere grunde til, at man ønsker at få mindsket størrelsen på sin barm. Lige såvel som mange kvinder drømmer om at få større bryster, og derfor får foretaget brystforstørrende operationer med implantater af silikone eller med eget fedt, så er der også kvinder, der ønsker at få lavet deres bryster mindre.

Kvinder med meget store bryster kan ofte komme til at opleve en række gener i deres dagligdag herunder:

 • Smerter i nakken
 • Smerter i skulderne
 • Smerter i og omkring brystet
 • Problemer med at motionere på grund af deres barm
 • Dybe mærker i skulderen efter at have haft bh på
 • Svamp under brysterne

Derudover kan meget store bryster også have en betydning for ens selvtillid, hvis man ikke er tilfreds med sin krop. Ved at foretage en brystreducerende operation kan man både mindske eller fjerne de fysiske gener samt hjælpe patienten med at få det bedre med sin egen krop og sit udseende.

 

Hvordan forløber en brystreducerende operation?

En brystreducerende operation er en omfattende operation og dermed også en omfattende proces, som strækker sig over længere tid. Vi vil her guide dig igennem de forskellige trin i hele forløbet hos Roskilde Privathospital.

 

Den indledede konsultation

Første skridt i en eventuel behandling er en indledende konsultation. Her har du mulighed for at møde den kirurg, som skal behandle dig. Det er samtidig din mulighed for at få stillet alle de spørgsmål, som du måtte have. Sammen sørger vi for at få afstemt både dine og ikke mindst vores forventninger til et eventuelt resultat samt at få diskuteret, hvilken behandlingsmulighed der er den bedste i netop dit tilfælde.

 

Behandlingsmuligheder ved brystreducerende operationer

Ved en brystreducerende operation fjerner man den overskydende hud og brystvæv fra patientens brystparti. Hos Roskilde Privathospital benytter vi os af to forskellige behandlingsmetoder til at operere vores patienters brystparti mindre:

 • Metode der giver ar rundt langs brystvorten, midtlinjen samt fold under brystet.
 • Metode der giver ar omkring brystvorten – med reducering og løft af bryst på samme tid.

Den første metode er den mest almindelige og anvendte af de to metoder. Her får du som patient et ar omkring brystvorten, et ar fra brystvorten og ned langs midtlinjen og ned til folden under brystet, hvor der også vil komme et lille ar.

Den anden metode er mere elegant. Her kan man både reducere brystet – eventuelt i tilslutning til en fedtsugning – og  senere løfte brystet med et ar, der oftest kun er lokaliseret rundt om brystvorten. Det er dog ikke alle, der egner sig til sidstnævnte metode. Oftest er denne metode begrænset til yngre kvinder uden karsprængninger på brystet og med elastisk hud. Dette vil man dog vurdere ved den indledende konsultation, som går forud for enhver behandling.

 

På operationsdagen

På selve operationsdagen skal du indfinde dig på vores klinik. Her vil du blive mødt af vores personale og ført til operationsrummet. Selve operationen vil foregå under fuld bedøvelse og vare 2-3 timer. Umiddelbart efter behandlingen er det vigtigt, at du kommer på benene igen, og derfor vil vi sørge for, at du kan komme til at bevæge dig rundt. Du vil typisk være indlagt indtil den efterfølgende dag, hvorefter du kan tage hjem.

 

Efter operationen

I tiden efter operationen kan der forekomme smerter og hævelser i det behandlede område. Dette er helt normalt og vil aftage med tiden. Der er dog alligevel en række ting, som du skal være opmærksom på i tiden efter din operation. Man vil typisk føle ømhed i brystet, og misfarvning kan forekomme på det opererede sted. Brystet kan derudover være hævet i op til to måneder efter operationen.

Trådene fjernes af 2 omgange; efter 1 og 3 uger her på klinikken. Efter dine tråde er blevet fjernet, er det vigtigt, at arrene beskyttes i mindst 6 måneder efter operation – i hvert fald så længe de er røde. Efter de første 6 måneder, er der mulighed for at gå til kontrol efter behov. Efter 6 måneder vil dit bryst være helet så godt, at du nu kan se det endelige resultat af din behandling.

 

Risici for bivirkninger efter behandlingen 

Uanset om du får en brystreduktion eller en anden type behandling vil der altid være en risiko for at bivirkninger kan opstå. Dette betyder at bivirkninger er almindelige efter enhver operation. 

Milde bivirkninger kan omfatte rødme, kløe, ømhed og hævelse i det behandlede område. Disse bivirkninger oplever de fleste efter en behandling. De milde bivirkninger er ikke farlige og mindskes i løbet af ugerne efter operationen. Dette sker i takt med at operationsområdet heler. 

Efter en operation er der en risiko for at svære bivirkninger kan opstå. Dette sker dog kun i meget få tilfælde. Svære bivirkninger er f.eks. allergiske reaktioner, infektion og blødning i det behandlede område. Oplever du en eller flere af ovenstående bivirkninger i dagene og ugerne efter behandlingen hos os bør du kontakte os med det samme. På den måde kan vi hurtigt tage hånd om det og give den nødvendige behandling.  

Specielt for brystreduktion er der en meget lille risiko, at følgende bivirkninger kan opstå: 

 • Asymmetri mellem brysterne
 • Føleforstyrrelser
 • Infektion
 • Vævsdød

Desuden er det ikke muligt at foretage amning efter en brystreducerende behandling. 

Ønsker du at få en brystreduktion vil risici for bivirkninger blive gennemgået sammen med en af vores specialister inden du begynder et behandlingsforløb på vores privathospital.

 

Dette skal du undgå i tiden efter operationen

I tiden umiddelbart efter operationen er der en række ting, du skal være særligt opmærksom på. Vi anbefaler, at du undgår at løfte tunge ting og specielt systematiske løft i form af gymnastik, fitnesstræning, vægtløftning og flytning. Det er altså primært bevægelser med armene oppe over hovedet, som du bør undgå i to måneder efter operationen. Dette er for at skåne arrene omkring brystet. Derudover bør du anvende bh både om dagen og om natten i de første tre måneder efter operationen. Herudover er det meget vigtigt, at du venter med at tage sol eller at gå i solarium til efter de sidste tråde er fjernet. Men selv efter trådene er fjernet, er det vigtigt, at arrene beskyttes i mindst 6 måneder efter operation – i hvert fald så længe de er røde. Hvis du har været igennem en brystreducerende operation, så bør du først påbegynde gymnastik, svømning eller anden sport seks uger efter operationen. Dette skyldes, at det som udgangspunkt skal undgås, at armene strækkes op over hovedet, da det kan gøre arrene værre, eller da du kan risikere at strække i dem.

 

Hvad koster en brystreduktion?

Prisen på en brystreduktion afhænger af, hvor meget dit bryst skal løftes i forbindelse med selve brystreduktionen. Hos Roskilde Privathospital koster en brystreduktion med et lille brystløft 29.000 kr. imens en brystreduktion med et større brystløft koster 42.000 kr.

Priser

Brystløft / brystreduktion

Priserne er vejledende, da operationernes sværhedsgrad og type kan variere. Ved konsultationen får du en maksimalpris. Bemærk, at alle plastikkirurgiske operationer tillæges et gebyr på 1.500 kr. til dækning af den lovpligtige patientforsikring. Hvis du aflyser din operation senere end 7 dage før operationen, skal der betales et honorar på 5.000 kr. til at dække vores udgifter. I tilfælde af sygdom og såfremt du kan påvise en lægeerklæring, skal du ikke betale aflysningsgebyret.

 

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Brystløft, lille (Round Block) Lokal Udskrives samme dag 18.000 kr.
Brystløft, lille (Lollipop) Lokal Udskrives samme dag 20.000 kr.
Brystløft, stor (stort Ankerar) Fuld Udskrives samme dag 40.000 kr.
Brystreduktion Fuld Udskrives samme dag 46.000 kr.

Generel prisliste

Få hjælp til at finansiere din kommende operation

Vi er klar over, at det kan være en stor investering at få foretaget en brystreducerende operation uanset, hvilken metode du vælger at gå med. Derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sparxpres. Vi ved også af erfaring, at rigtigt mange står i en akut situation, som kræver handling her og nu. Derfor ønsker vi at gøre det nemt for dig at få råd til din kommende behandling.

Mange af vores kunder vælger at få lavet en afbetalingsordning. På den måde skal du kun afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien. Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din behandling på denne side.

Bliv ringet op

Har du lyst til en uforpligtende samtale omkring dine muligheder?
Så udfyld formularen og bliv kontaktet.

Website (required)