Brystreduktion

Få en brystreduktion for 899 kr./ måned Read more

Jeg fik idag fortaget en BFO på…

Jeg fik idag fortaget en BFO på Roskilde privatHospital. Og jeg så glad og tilfreds med hele oplevelsen! Har selvfølglig ikke set det endelige resultat endnu, men med Javed’s professionelle og flotte arbejde, ser jeg kun frem til det! Allerede fra konsultationen med Javed, var jeg ikke i tvivl om at det var ham jeg ønskede min operation af. Lyttende, forstående, tog sig god tid, var ærlig og kom også med sine egne anbefalinger og sit synspunkt, hvilket jeg fandt utrolig troværdigt! 

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

Reviewed by: Ronja, januar 2023

Tryg og i gode hænder

Jeg fik i november 2021 foretaget et stort brystløft samt fik indlagt implantater. Jeg har lige fra den første kontakt med Roskilde Privathospital følt mig hørt og vejledt. Hele forløbet igennem har jeg følt mig tryg og i gode hænder. Jeg er mere end tilfreds med resultatet, og jeg havde aldrig troet, at det var muligt at få så flot et resultat efter to graviditer/ammeperioder. 🙌🏼

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

Reviewed by: Rikke, februar 2022

Brystreduktioner hos kvinder

Hos nogle kvinder vokser brysterne hele livet og der kan derfor være flere grunde til, at man ønsker at få mindsket størrelsen på sin barm. Lige såvel som mange kvinder drømmer om at få større bryster, og derfor får foretaget brystforstørrende operationer med implantater af silikone eller med eget fedt, så er der også kvinder, der ønsker at få lavet deres bryster mindre.

Kvinder med meget store bryster kan ofte komme til at opleve en række gener i deres dagligdag herunder:

 • Smerter i nakken
 • Smerter i skulderne
 • Smerter i og omkring brystet
 • Problemer med at motionere på grund af deres barm
 • Dybe mærker i skulderen efter at have haft bh på
 • Svamp under brysterne

Derudover kan meget store bryster også have en betydning for ens selvtillid, hvis man ikke er tilfreds med sin krop. Ved at foretage en brystreducerende operation kan man både mindske eller fjerne de fysiske gener samt hjælpe patienten med at få det bedre med sin egen krop og sit udseende.

Hvordan forløber en brystreducerende operation?

En brystreducerende operation er en omfattende brystoperation og dermed også en omfattende proces, som strækker sig over længere tid. 

Som patient hos os prioriterer vi i høj grad, at du kender til hele dit behandlingsforløb, når du behandles hos os. Vi ved af erfaring at vores patienter bliver mere afklaret med deres behandlingsforløb, når de kender hele forløbet. Derfor fastlægger vi et personligt tilpasset forløb under den indledende konsultation, hvor du kan se alle faser i behandlingsforløbet. 

For at du har en fornemmelse af, hvordan et behandlingsforløb almindeligvis ser ud, har vi I de følgende afsnit samlet en oversigt over, hvordan en behandling med brystreduktion kan se ud.  

Vi vil her guide dig igennem de forskellige trin i hele forløbet hos Roskilde Privathospital: 

 • Den indledende konsultation
 • Behandlingsmuligheder ved brystreducerende operationer
 • På operationsdagen
 • Efter operationen
 • Risici for bivirkninger efter behandlingen

 

Den indledede konsultation

Første skridt i en eventuel behandling er en indledende konsultation. Her har du mulighed for at møde den kirurg, som skal behandle dig. Det er samtidig din mulighed for at få stillet alle de spørgsmål, som du måtte have. Sammen sørger vi for at få afstemt både dine og ikke mindst vores forventninger til et eventuelt resultat samt at få diskuteret, hvilken behandlingsmulighed der er den bedste i netop dit tilfælde.

I løbet af den indledende konsultation vil du sammen med en af vores specialister i øjenlågsoperationer få tilrettelagt et personligt tilpasset behandlingsforløb. Her vil det også være muligt at kombinere behandlingen med en anden behandling for at opnå det ønskede resultat. 

Sammen med vores specialist vil risici for bivirkninger efter behandlingen også blive gennemgået.

 

Behandlingsmuligheder ved brystreducerende operationer

Ved en brystreducerende operation fjerner man den overskydende hud og brystvæv fra patientens brystparti. Hos Roskilde Privathospital benytter vi os af to forskellige behandlingsmetoder til at operere vores patienters brystparti mindre:

 • Metode der giver ar rundt langs brystvorten, midtlinjen samt fold under brystet.
 • Metode der giver ar omkring brystvorten – med reducering og løft af bryst på samme tid.

Den første metode er den mest almindelige og anvendte af de to metoder. Her får du som patient et ar omkring brystvorten, et ar fra brystvorten og ned langs midtlinjen og ned til folden under brystet, hvor der også vil komme et lille ar.

Den anden metode er mere elegant. Her kan man både reducere brystet – eventuelt i tilslutning til en fedtsugning – og  senere løfte brystet med et ar, der oftest kun er lokaliseret rundt om brystvorten. Det er dog ikke alle, der egner sig til sidstnævnte metode. Oftest er denne metode begrænset til yngre kvinder uden karsprængninger på brystet og med elastisk hud. Dette vil man dog vurdere ved den indledende konsultation, som går forud for enhver behandling. Er der et ønske herom fra patientens siden, vil det også være muligt at korrigere flade brystvorter eller indadvendte brystvorter hos patient på baggrund af forudgående aftale med lægen og kirurgen.

 

På operationsdagen

På selve operationsdagen skal du indfinde dig på vores klinik. Her vil du blive mødt af vores personale og ført til operationsrummet. Selve operationen vil foregå under fuld bedøvelse og vare 2-3 timer. Umiddelbart efter behandlingen er det vigtigt, at du kommer på benene igen, og derfor vil vi sørge for, at du kan komme til at bevæge dig rundt. Du vil typisk være indlagt indtil den efterfølgende dag, hvorefter du kan tage hjem.

 

Efter operationen

I tiden efter operationen kan der forekomme smerter og hævelser i det behandlede område. Dette er helt normalt og vil aftage med tiden. Der er dog alligevel en række ting, som du skal være opmærksom på i tiden efter din operation. Man vil typisk føle ømhed i brystet, og misfarvning kan forekomme på det opererede sted. Brystet kan derudover være hævet i op til to måneder efter operationen.

Trådene fjernes af 2 omgange; efter 1 og 3 uger her på klinikken. Efter dine tråde er blevet fjernet, er det vigtigt, at arrene beskyttes i mindst 6 måneder efter operation – i hvert fald så længe de er røde. Efter de første 6 måneder, er der mulighed for at gå til kontrol efter behov. Efter 6 måneder vil dit bryst være helet så godt, at du nu kan se det endelige resultat af din behandling.

 

Dette skal du undgå i tiden efter operationen

I tiden umiddelbart efter operationen er der en række ting, du skal være særligt opmærksom på. Vi anbefaler, at du undgår at løfte tunge ting og specielt systematiske løft i form af gymnastik, fitnesstræning, vægtløftning og flytning. Det er altså primært bevægelser med armene oppe over hovedet, som du bør undgå i to måneder efter operationen. Dette er for at skåne arrene omkring brystet. Derudover bør du anvende bh både om dagen og om natten i de første tre måneder efter operationen. Herudover er det meget vigtigt, at du venter med at tage sol eller at gå i solarium til efter de sidste tråde er fjernet. Men selv efter trådene er fjernet, er det vigtigt, at arrene beskyttes i mindst 6 måneder efter operation – i hvert fald så længe de er røde. Hvis du har været igennem en brystreducerende operation, så bør du først påbegynde gymnastik, svømning eller anden sport seks uger efter operationen. Dette skyldes, at det som udgangspunkt skal undgås, at armene strækkes op over hovedet, da det kan gøre arrene værre, eller da du kan risikere at strække i dem.

Risici for bivirkninger efter behandlingen 

Uanset om du får en brystreduktion, et brystløft eller en anden type behandling vil der altid være en risiko for at bivirkninger kan opstå. Dette betyder at bivirkninger er almindelige efter enhver operation. 

Milde bivirkninger kan omfatte rødme, kløe, ømhed og hævelse i det behandlede område. Disse bivirkninger oplever de fleste efter en behandling. De milde bivirkninger er ikke farlige og mindskes i løbet af ugerne efter operationen. Dette sker i takt med at operationsområdet heler. 

Efter en operation er der en risiko for at svære bivirkninger kan opstå. Dette sker dog kun i meget få tilfælde. Svære bivirkninger er f.eks. allergiske reaktioner, infektion og blødning i det behandlede område. Oplever du en eller flere af ovenstående bivirkninger i dagene og ugerne efter behandlingen hos os bør du kontakte os med det samme. På den måde kan vi hurtigt tage hånd om det og give den nødvendige behandling.  

Specielt for brystreduktion er der en meget lille risiko, at følgende bivirkninger kan opstå: 

 • Asymmetri mellem brysterne
 • Føleforstyrrelser
 • Infektion
 • Vævsdød

Desuden er det ikke muligt at foretage amning efter en brystreducerende behandling. 

Ønsker du at få en brystreduktion vil risici for bivirkninger blive gennemgået sammen med en af vores specialister inden du begynder et behandlingsforløb på vores privathospital.

→ Almene forholdsregler ved alle plastikkirurgiske operationer → Infomateriale om operationen (PDF) → Før & Efter billeder

FAQ

Hvordan får man mindre bryster?

Du kan få mindre bryster ved en brystreduktion. En brystreduktionsoperation er en kirurgisk procedure, hvor overskydende væv og fedt fjernes fra brysterne for at reducere størrelsen. Dette kan hjælpe med at lindre ubehag og smerte, der kan være forbundet med store bryster.

Gør det ondt at få en brystreduktion?

Da brystreduktion er en kirurgisk procedure, er det normalt at forvente noget ubehag og smerte i de første dage efter operationen. Patienter kan forvente at føle ømhed og en følelse af stramning i brystområdet, og nogle kan også opleve hævelse, blå mærker og smerter.

Hvad er bivirkningerne ved at få en brystreduktion?

Som med enhver kirurgisk procedure kan der være visse bivirkninger og risici forbundet med brystreduktion. Risikoen for alvorlige bivirkninger ved en brystreduktion er generelt lav, men det er vigtigt at forstå og diskutere eventuelle risici og mulige bivirkninger med en kvalificeret kirurg før operationen.

Påvirker en brystreduktionen evnen til at amme?

En brystreduktion kan i nogle tilfælde påvirke evnen til at amme da kirurgi involverer fjernelse af brystvæv og kan påvirke brystkirtlerne og brystvorternes evne til at producere og udskille mælk. Men det afhænger af omfanget af den specifikke operation. Der er forskellige teknikker, der kan bruges til at bevare så meget brystvæv som muligt. Det er derfor vigtigt at drøfte dine planer om graviditet og amning.

Får man et brystløft under en brystreduktion?

Ja, normalt vil en brystreduktionsoperation også omfatte et brystløft. Brystreduktion og brystløft er to beslægtede, men forskellige operationer, der ofte udføres samtidigt.

Er en brystreduktion permanent?

En brystreduktion er en permanent behandling. Dog kan resultatets varighed påvirkes af livsstilsmæssige faktorer. F.eks. hvis en vægtforøgelse finder sted vil brysternes fedtvæv i mange tilfælde også øges, hvilket får brysterne til at blive større.

Hvad koster en brystreduktion?

Prisen på en brystreduktion afhænger af, hvor meget dit bryst skal løftes i forbindelse med selve brystreduktionen. Hos Roskilde Privathospital koster en brystreduktion med et lille brystløft fra 14.000 kr. imens en brystreduktion med et større brystløft koster fra 44.000 kr.

Kan man få tilskud til en brystreduktion?

Der er specifikke krav, du skal opfylde for, at du kan få tilskuddet. Undersøg derfor mulighederne hos egen læge og/eller hos din private sygeforsikring. Du kan desværre ikke få tilskud gennem Roskilde Privathospital.

 

Priser på brystløft og brystreduktion

Priserne er vejledende, da operationernes sværhedsgrad og type kan variere. Ved konsultationen får du en maksimalpris. Bemærk, at alle plastikkirurgiske operationer i fuld bedøvelse tillægges et gebyr på 1.500 kr. til dækning af den lovpligtige patientforsikring. Tillægget ligger på 1.000 kr. ved operationer i lokalbedøvelse. Læs vores standardbetingelser/operationsaftale for kirurgiske behandlinger her på siden.

 

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Brystløft, lille (Round Block) Lokal Udskrives samme dag 14.000 kr.
Brystløft, lille (Lollipop) Lokal Udskrives samme dag 18.000 kr.
Brystløft, stor (stort Ankerar) Fuld Udskrives samme dag 34.000 kr.
Brystløft, stor med flytning af væv Fuld Udskrives samme dag 38.000 kr.
Brystreduktion Fuld Udskrives samme dag 44.000 kr.

Generel prisliste

Få hjælp til at finansiere din kommende operation

Vi er klar over, at det kan være en stor investering at få foretaget en kosmetisk operation og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Resurs Bank.

Mange af vores kunder vælger at få lavet en afbetalingsordning. På den måde skal du kun afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien.

Afhængig af din økonomi, kan du blive godkendt til enten en kredit på:

30.000 kr. og betale 499 kr./måned
60.000 kr. og betale 899 kr./måned

Du betaler 0% i rente og fast månedlig ydelse

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din behandling på denne side.

> Læs mere om finansiering

Bliv ringet op

Har du lyst til en uforpligtende samtale omkring dine muligheder?
Så udfyld formularen og bliv kontaktet.

  Website (required)