hero banner image
Forside Bryst > Gynækomasti (mandlig brystudvikling)

Gynækomasti (mandlig brystudvikling)

Javed Akram
Speciallæge Javed Akram
Forløbet ved gynækomasti

Indholdsfortegnelse

Gynækomasti (mandlig brystudvikling)

Mandlig brystudvikling kan skyldes enten øget fedtfylde, øget kirteldannelse eller som oftest en kombination. Forud for kirurgisk behandling af mandlig brystudvikling, bør man som udgangspunkt altid blive undersøgt af sin egen læge med henblik på udelukkelse af en medicinsk årsag til brystudviklingen som fx en hormonforstyrrelse. Læs mere om brystreduktion hos mænd her på siden.

sygemelding
Typisk 1-2 uger
Operationstid
1,5-2 timer
Tid på klinikken
4-5 timer

Indholdsfortegnelse

Se de flotte resultater

Her kan du se nogle af de resultater, som vores kirurger har lavet. Til forundersøgelse tager kirurgen altid udgangspunkt i dine ønsker og vejleder dig derefter. Det handler om at få dine ønsker, det æstetiske og kirurgien til at spille sammen. Så det er i overenstemmelse med dit drømmelook.

Tap for at se før-billede

Efter
Før Klik og se mere

Mandlig brystudvikling

Flytning af væv pga. hæng i brystvorteområdet

Efter
Før Klik og se mere

Mandlig brystudvikling

Efter
Før Klik og se mere

Mandlig brystudvikling

Efter
Før Klik og se mere

Mandlig brystudvikling

Loading…

Lad os tage en snak om mulighederne

Mie Klink
Mie Klink

Ansvarshavende lægesekretær

Mie Klink

Ansvarshavende lægesekretær

Ring på 46325005

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08:00-15:00, Fredag 08:00-13:00

 • Er yderst tilfreds

  Jeg fik lavet en ørekorrektion og har oplevet en fantastisk god behandling hele vejen igennem forløbet. Fra første kontakt til endelige resultat. Er yderst tilfreds og kan varmt anbefale Roskilde Privathospital. Tusind tak 🙂

 • Kunne jeg give 10 stjerner, fik de dem

  Skal man vælge et trygt sted med faglig ekspertise og rådgivning omkring operation så kan jeg kun anbefale Roskilde privathospital, der er søde og venligt personale der gør at man føler sig hjemme, speciallægen Javed får en til at føle sig tryk og god information inden operationen / efter. Mega flot arbejde han udfører. Kunne jeg give 10 stjerner fik de dem 🤩

 • Utrolig professionel og dygtig

  Lægen, Javed, som jeg havde fornøjelsen af at møde, er utrolig professionel og dygtig. Han var meget informativ og tog sig tid til at forklare alt grundigt og besvare alle mine spørgsmål. Hans ekspertise og rolige tilgang skabte virkelig tillid og gjorde hele oplevelsen langt mere tilgang skabte virkelig tillid og gjorde hele oplevelsen langt mere behagelig.

 • Jeg synes resultatet er SÅ flot

  Jeg er blevet vejledt optimalt og professionelt under hele processen. Det har gjort mig tryg at det jeg har fået at vide omkring indgreb, helingsproces og resultat har været i overensstemmelse med det jeg har oplevet. Jeg synes resultatet er SÅ flot og jeg vil klart anbefale Roskilde Privathospital og Daniel som plastikkirurg.

 • Varme anbefalinger herfra

  Varme anbefalinger herfra. Fik i december laver brystreduktion med stort løft, og er kæmp lykkelig for mit resultat, så flot et arbejde der er blevet lavet. Har hele vejen igennem følt mig i så trygge hænder, både på klinikken og telefonisk. Personale er så søde og hjælpsomme.

  20+

  års erfaring

  2.000+

  Patienter årligt

  4,9

  på trustpilot

  50

  behandlingstyper

  Garanti

  Behandlingsforløbet

  Når du vælger Roskilde Privathospital, er du garanteret:

  1. Samme kirurg til både forundersøgelse og operation
  2. Overnatning ved større operationer: Ved større operationer tilbyder vi overnatning med fuld forplejning.
  3. 5 års tryghedsgaranti ved brystoperationer med brystimplantater eller tilkøb 8 års trygshedgaranti
  4. Implantatkortopbevaring i 20 år: Vi gemmer dit implantatkort i 20 år efter operationen, så du kan få dit implantat sikkert udskiftet af vores kirurger ved eventuelle komplikationer.
  5. Eventuel re-operation indenfor 12 måneder er gratis: Hvis resultatet ikke lever op til forventningerne, drøfter du det med kirurgen 3 måneder efter operationen, og i planlægger sammen næste skridt.
  6. Tryghed efter din operation: En sygeplejerske står til rådighed, som du kan ringe til i dagtimerne og derudover får du akutnummer til kirurgen.
  7. Lovpligtig patientforsikring: Vi er dækket af obligatorisk patientforsikring for alle operationer foretaget i Danmark. Dette giver dig ekstra tryghed.
  8. Ekstra kontroller ud over de obligatoriske efter operation, hvis du har behov for det.

  → Læs mere om kvalitet og tryghed 

  Slider Image

  Gynækomasti – brystdannelse hos mænd

  Brystdannelse (gynækomasti) hos mænd er en normal tilstand, der forekommer hos ca. 40 % af drenge i puberteten. Gynækomasti kan være til stede ensidigt (et bryst) eller dobbeltsidigt (begge bryster). Det skyldes formentlig hormonpåvirkning, selvom det ikke ses i eventuelle blodprøver.

  Før operationen udelukkes anden årsag til tilstanden: overvægt, alkoholmisbrug, misbrug af anabolske steroider, hormonproducerende knuder i testikler og nyrer samt stofskiftelidelser. Er du overvægtig, anbefaler vi et vægttab inden operationen. Indgrebet foretages normalt ved hjælp af fedtsugning og fjernelse af kirtelvæv via brystvorten. Er der samtidig et hudoverskud, fjernes dette som ved kvinder: Se brystløft.

  Vær opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra patient til patient afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt mv. Specielt kan brystkirtelvævet øges igen ved alkoholindtagelse, anabolske steroider, overvægt, visse medikamenter og hormonforstyrrelser. Hvis man ser bort fra ovenstående, så er den forventede varighed af behandlingsresultatet almindeligvis resten af livet.

  Forundersøgelse

  Ved konsultationen undersøges brysterne, maven og testiklerne, og du vil her blive informeret omkring brystoperationen. Du vil også få mulighed for at stille alle de spørgsmål, som du måtte have.

  Behandling

  Operationen varer ca. 1-2 timer, og du vil blive udskrevet samme dag. Operationen foretages som regel i fuld bedøvelse afhængig af størrelse. Kirtelvævet fjernes oftest via en fedtsugning til mænd og kombineres eventuelt med fjernelse af kirtel- og bindevæv, der resterer efter fedtsugningen. Er der hudoverskud, så fjernes huden som hos kvinder: Se brystløft.

  Det er ikke ligegyldigt, hvor man vælger at få foretaget sin operation. Mange kirurger efterlader nemlig deres patienter med flere synlige, lange ar, der strækker sig omkring brystvorten og ud på huden omkring denne. På Roskilde Privathospital har vi over 25 års erfaring med behandling af mandlig brystudvikling, og vi har især specialiseret os i en teknik, hvor de små ar ligger ved brystvortekanten. Det giver et flot resultat uden store synlige ar, som man typisk ser ved andre benyttede teknikker. 

  Vi udfører altså operationer, der giver så få ar som overhoved muligt. Hos en stor del af patienterne fjernes brystvævet med to ar på ca. 1 cm. ved hvert bryst. Af og til kan man afvente, at huden skrumper, og slutresultatet er så oftest et ar omkring brystvorten. I tilfælde af at der er stort hudoverskud fjernes huden som hos kvinder. Almindeligvis kan man ved et stort hudoverskud nøjes med ar omkring brystvorten og ar i folden under brystet.

  Sådan er forløbet

  Forundersøgelse

  Sådan foregår forundersøgelsen

  Forundersøgelsen er første skridt inden din kosmetiske operation. Forundersøgelsen sikrer, at du har fået den bedste rådgivning af vores specialister. Det er udelukkende vores erfarne speciallæger i plastikkirurgi der udfører forundersøgelser og operationer. 1. Grundig vejledning Her taler vi om dine ønsker, du deler dine helbredsoplysninger, og I afstemmer forventinger. Du skal vide, at din […]

  Læs mere
  Forberedelse

  Før din operation – din huskeliste

  Glæder du dig til at blive opereret her på hospitalet, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst muligt?  Læs denne grundigt inden din operation 1-2 måneder før operationen a. Hold pause med medicin og naturmedicin Til forundersøgelsen beslutter kirurgen, om du skal holde pause med noget af din vanlige medicin inden operationen. […]

  Læs mere
  Narkose

  Fuld narkose – er det farligt?

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her, hvor vores anæstesilæge, Andrei Poukinski giver dig svar på dine spørgsmål. Fuld narkose hedder på lægesprog generel anæstesi. Anæstesi handler om din sikkerhed og tryghed “Jeg […]

  Læs mere
  Operation

  Operationsdagen – sådan foregår det

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her og få svar på dine spørgsmål. Er der stadig noget, som du er i tvivl om, så er du altid meget velkommen til at kontakte os […]

  Læs mere
  Efterforløb og resultat

  Cilies BFO:”Jeg kan være fysisk aktiv uden problemer, og jeg føler mig utrolig feminin”

  Hvad betyder det at være glad for sin krop og for ens selvværd? For Cilie, som til daglig studerer, betyder det en del. Og hun opsøgte Roskilde Privathospital, fordi hun ønskede sig en brystforstørrende operation. Læs med her. Plastikkirurg, Javed Akram og Cilie talte de forskellige muligheder grundigt igennem. Herunder størrelse og form og Cilie fik set […]

  Læs mere

  Relateret til denne operation

  Operationsdagen – sådan foregår det
  Læs mere
  Før din operation – din huskeliste
  Læs mere
  Fuld narkose – er det farligt?
  Læs mere

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  De risici, der er forbundet med operationen, er blødning efter operationen, føleforstyrrelser, ujævnheder og almindelige komplikationer, som kan forekomme ved ethvert kirurgisk indgreb. Du skal være opmærksom på, at holdbarhedstiden af resultatet varierer meget fra person til person afhængig af genetiske forhold, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt etc. Specielt kan brystkirtelvævet øges igen ved alkoholindtagelse, anabolske steroider, overvægt, visse medikamenter og hormonforstyrrelser.

  Hvis man ser bort fra ovenstående, er den forventede varighed af behandlingsresultatet almindeligvis resten af livet.

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  • Efterblødning
  • Føleforstyrrelser
  • Infektion

  Efterblødning

  I sjældne tilfælde kan der opsta en blødning efter operationen. Dette kan kræve en ny operation. Sker det ska I du straks kontakte din kirurg. Vi bærer udgifter til reoperation på vores privathospital ved efterblødning.

  Føleforstyrrelser

  F0lesansen af brystvorterne bliver pavirket i forbindelse med operation en, og man kan op I eve nedsat folsomhed af brystvorterne. Enkelte mister helt folsomheden, mens and re op lever 0get folsomhed. Der er na!sten altid et st0rre eller mindre tab af folesansen pa omradet omkring arret, som dog sja!ldent er permanent. Den normale folsomhed vender dog ikke altid tilbage, og i de tilfai!lde findes der desvai!rre ingen behandling.

  Infektion

  Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjædent, sa bør man alligevel Va!re opma!rksom pa det. lnfektion viser sig ved rødme, varme , hævelse, en dunkende smerter, feber eller en pavirket almen tilstand. Du kan ogsa opleve sivende Væske fra operationssarene. lnfektion kræver antibiotisk behandling, og det er derfor vigtigt, at du kontakter klinikken, hvis du har mistanke om en infektion.

  Operation På Roskilde Privathospital

  FAQ

  Gynækomasti også kaldet mandling brystudvikling er en medicinsk tilstand, hvor mænd udvikler forstørrede bryster på grund af en overvækst af brystkirtelvæv. Det kan også være forårsaget af en ophobning af fedtvæv i brystområdet. Det er vigtigt at søge lægehjælp, hvis du oplever symptomer på gynækomasti, da det kan være et tegn på en underliggende medicinsk tilstand, der kræver behandling.

  Gynækomasti eller mandlig brystudvikling er en tilstand, hvor brystvæv hos mænd begynder at vokse unormalt og resulterer i forstørrede bryster. Gynækomasti kan komme af en række årsager, og det er vigtigt at konsultere en læge for at få en nøjagtig diagnose og den bedste behandling. Oftest finder man ikke en årsag, men det kan skyldes høj produktion af hormoner, overvægt, store vægtsvingninger, brug af anabole steroider, euforiserende stoffer og bestemte typer af medicin.

  Behandlingen af mandebryster (gynækomasti) afhænger af årsagen til tilstanden. Kirurgi kan være en mulighed, især hvis mandebrysterne er forårsaget af overskydende brystvæv. Kirurgi kan omfatte en liposkopi, hvor fedt suges ud af brystområdet, eller en brystreduktionsoperation, hvor overskydende brystvæv fjernes kirurgisk.

  Desværre kan gynækomasti normalt ikke trænes helt væk, da det er en tilstand, der skyldes en unormal vækst af brystvæv. Selvom motion og styrketræning kan hjælpe med at reducere kropsfedt og styrke brystmusklerne, vil det ikke nødvendigvis reducere størrelsen på brystvævet tilstrækkeligt.

  Prisen på en gynækomasti operation kan variere afhængigt af flere faktorer. Generelt kan prisen på en gynækomasti operation variere fra ca. 16.000 til 40.000 kroner i Danmark, afhængigt af omfanget af operationen.

  Efter en operation for gynækomasti vil resultaterne normalt være synlige umiddelbart efter operationen, men det endelige resultat kan tage lidt tid at vise sig. Lige efter operationen vil du opleve hævelse, blå mærker og smerter, men det vil gradvist forbedres over de næste uger eller måneder.

  Vil du vide endnu mere om behandlingen?

  Første gang vi mødes, snakker vi dine ønsker igennem og giver dig den bedste rådgivning.