Indholdsfortegnelse
Download mere viden
Udskiftning af brystimplantater
Brystforstørrende operationer foretages i de fleste tilfælde ved hjælp af brystimplantater, da dette kan skabe en større og mere fremtrædende barm. Men selvom moderne implantater er sikre at anvende, så kan der opstå en række situationer, som gør det nødvendigt at udskifte dit implantat. På denne side kan du blive klogere på, hvornår du bør overveje at få udskiftet dit implantat.
Indholdsfortegnelse
Download mere viden
Lad os tage en snak om mulighederne
Mie Klink
Lægesekretær
Mie Klink
Lægesekretær
Ring på 46325005
Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08:00-15:00, Fredag 08:00-13:00
kontakt@roskildeprivathospital.dk20+
års erfaring
2.000+
Patienter årligt
4,9
på trustpilot
50
behandlingstyper
5 års tryghedsgaranti
Roskilde privathospital giver dig 5 års tryghedsgaranti, når du har fået en brystforstørrende operation med brystimplantater eller ved en udskiftningsoperation.
- Kapselgaranti: hvis der opstår kapseldannelse de første 5 år efter operationen, vil du få udskiftet dine implantater af os gratis.
- Ruptur eller rotation: Roterer eller går der hul på implantatet, bliver du tilbudt en korrektion
- Eventuel re-operation indenfor 12 måneder er gratis: Hvis resultatet ikke lever op til forventningerne, drøfter du det med kirurgen 3 måneder efter operationen, og i planlægger sammen næste skridt.
- Opbevaring af implantatkort i 20 år: Så du har mulighed for at få skiftet dit implantat sikkert og forsvarligt af kirurgen ved en evt. udskiftningsoperation
- Lovpligtig patientforsikring
- Ekstra kontroller efter operation, hvis du har behov for det
→ Læs den fulde operationsaftale
Hvornår skal mine implantater skiftes?
Der kan være forskellige situationer, hvor det er mest hensigtsmæssigt at skifte et brystimplantat. Nogle af de mest udbredte årsager er:
- Du ønsker et andet udseende fremadrettet
- Brystimplantaterne er blevet for gamle
- Implantatet er gået i stykker
- Du oplever smerter eller ubehag omkring brystet
- Du har ikke fået et tilfredsstillende resultat
Du ønsker et nyt udseende
En årsag til at nogle får udskiftet deres brystimplantater er, at de ønsker et nyt udseende. Nogle kvinder ønsker således efter en årrække at få et andet implantat end tidligere. Det kan for eksempel være, at du ønsker at få erstattet et rundt brystimplantat med et dråbeformet implantat eller ønsker en større eller mindre barm.
Brystimplantaterne er blevet for gamle
Silikoneimplantater har en naturlig holdbarhedsperiode. Når denne udløber, skal implantaterne skiftes. Der kan dog være stor forskel på, hvor ofte enkelte implantater skal skiftes. Grunden til at disse skal skiftes er, at implantaterne naturligt bliver slidt og med tiden kan gå i stykker.
Flere implantatermærker har en levetid på 10-15 år. Hos Roskilde Privathospital bruger vi udelukkende implantater der er CE-godkendt. Hvilket betyder, at de er godkendt i Europa. Derudover er implantaterne lavet af skærefast silicone.
Implantatet er gået i stykker
En anden grund til, at man skal have skiftet sit brystimplantat, er, hvis det går i stykker. Dette sker som før nævnt ikke særligt ofte med moderne imlantanter, der er lavet af skærefast silikone, hvorimod de ældre saltvandsimplantater nemmere går i stykker.
Her flyder saltvandsblandingen i implantatet ud i kroppen. Det udgør ikke en sundhedsmæssig risiko for personen det sker for, men det gør, at brystet kommer til at miste en del af fylden i sit bryst. Derfor bruger man ikke denne type implantater mere.
Du oplever smerter eller komplikationer
En fjerde årsag til, at nogle vælger at få fjernet eller udskiftet sine brystimplantater er, hvis der er opstået komplikationer i forbindelse med en operation. En mulig komplikation kan være kapseldannelse.
Kapseldannelse er en tilstand, der kan opstå efter en brystforstørrende operation, hvis der dannes en for tyk bindevævshinde i brystet. Hvis bindevævshinden bliver for tyk, kan det medføre, at ens bryster bliver mere runde og endnu mere faste, hvilket kan medføre ømhed og smerter.
Du kan sagtens leve med kapseldannelse, men grundet de komplikationer og ændringer, som den kan medføre, vælger flere at få fjernet implantaterne og samtidigt få brudt eller fjernet den kapsel, der har lagt sig omkring de gamle implantater. Kapseldannelse sker dog sjælendt.
Du har ikke fået et tilfredsstillende resultat
En sidste mindre udbredt årsag er, at du har fået et utilfredsstillende resultat efter en behandling. Der kan være mange faktorer der spiller ind på det endelige resultat. Her er både kirurgernes individuelle evner og ikke mindst det valgte implantat og dine forventninger afgørende. Her kan du komme ind til en ekstra konsultation og få afklaret dine spørgsmål. I kan her få en snak om, hvad næste skridt skal være.
Sådan er forløbet
Relateret til denne operation
Udskiftning af implantater: Selve proceduren
Når du skal udskifte et brystimplantat, vil man typisk anlægge et nyt snit i det gamle ar fra den første behandling. Brystimplantater kan indopereres på flere måder. Det mest hyppige er at lægge implantatet under selve brystet. Dog kan man også lægge implantatet ind både over og under brystmusklen eller kombinere begge disse. Sidst men ikke mindst kan man også indlægge implantater via armhulen og brystvorten.
Hos Roskilde Privathospital indoperer vi som regel implantatet vi brystlommen og under brystmusklen. Da det er den sikreste procedure.
Alt efter hvilken behandling du tidligere har fået, kan snittet være lagt enten under brystet eller det kan være lagt i armhulen. Hvis du oplever kapseldannelse efter en behandling, hvor implantatet er indlagt via armhulen, vil man dog ikke lægge et nyt snit i det gamle ar, men i stedet lave et nyt snit under brystet.
Fuld narkose ved udskiftning af brystimplantater
Fjernelse af brystimplantater foregår altid under fuld narkose på Roskilde Privathospital. Andre steder vil du opleve, at de tilbyder lokalbedøvelse, hvilket naturligvis også gør prisen lavere end vores. Vi har imidlertid god erfaring med at operere under fuld narkose, og mange af vores patienter foretrækker også at være i fuld narkose frem for lokalbedøvelse, da du her sover under hele operationen.
Efterforløb
Når du vælger at få udskiftet dine implantater på Roskilde Privathospital, sørger vi altid for et kontrolforløb efterfølgende. Lige så snart operationen er færdig, vil du blive kørt til opvågning, hvor du er under konstant overvågning, indtil du er vågen og klar efter bedøvelsen. Før du kan tage hjem, vil du også have en snak med en af vores sygeplejersker, som vil fortælle dig om dit operationsforløb og give dig endnu mere viden omkring, hvad du skal være opmærksom på i tiden efter operationen.
Når du forlader vores klinik, vil du ikke blot være blevet klogere på de forholdsregler, du skal tage dig efter operationen. Du vil også have fået en tid til kontrol, så vi kan følge op på, at helingsprocessen skrider ordentligt frem.
Potentielle komplikationer og bivirkninger
Nedenfor at kan du læse om de potentielle bivirkninger, som i nogle tilfælde kan opstå.
Behandlingsforløbet
Asymmetriske Bryster
Mange kvinder har naturligt asymmetriske bryster. En brystforstørrende operation kan korrigere asymmetri, men der er altid en lille risiko for uens resultater.
Føleforstyrrelser
Brystvortefølsomhed kan ændres efter operationen, men dette normaliseres typisk inden for 1-2 år.
Efterblødning
Efterblødning kan opstå i sjældne tilfælde og kræve yderligere operation. Det er vigtigt at kontakte kirurgen ved pludselig hævelse.
Potentielle komplikationer og bivirkninger
- Assymetriske bryster
- Føleforstyrrelser
- Efterblødning
- Følelige implantater
- Kapseldannelse
- Bristede implantater
- Mammografi & ultralyd
- Infektion
Følsomme brystimplantater
Implantaternes følsomhed varierer afhængigt af teknikken og det oprindelige brystvæv. Ved ekstrem slankhed kan implantatkanten måske mærkes.
Kapseldannelse
Kroppen kan reagere på implantater ved at danne en tyk kapsel, hvilket kan forringe det kosmetiske resultat.
Bristede Implantater
Moderne silikoneimplantater er stærke, men brud kan forekomme. Symptomer kan omfatte hævelse eller ømhed.
Mammografi & Ultralyd
Implantater kan gøre mammografi vanskeligere. Alternativt kan ultralydsscanning eller MR anvendes.
Infektion
Infektion er sjælden, men symptomer som rødme eller sivende væske kræver lægelig opmærksomhed.
FAQ