Hvordan kan du få gavn af silikonebryster?
Der er i dag flere grunde til, at danske kvinder ønsker at få lavet silikonebryster. Kvinders bevæggrunde hænger i mange tilfælde sammen med deres alder. Hos yngre kvinder er det ofte et ønske om at få større bryster. Mange unge kvinder føler i dag, at deres bryster er for små i forhold til, hvad de selv ønsker. Brystet er en stor del af mange kvinders identitet og selvforståelse, og derfor et det naturligt, at man ønsker at få en barm, som passer til ens krop.
Hos lidt ældre kvinder ser vi ofte et ønske om at få genskabt fylden i brystet efter en graviditet eller efter at have ammet sine børn. En graviditet kan påvirke fylden i dit bryst, og efter amning og graviditet mister brysterne ofte den volume, de havde før. Her kan vi ved hjælp af silikoneimplantater genskabe fylden i dine bryster, så du får det samme udseende, som du ønsker.
Derudover t er det også mange, der ønsker at få skabt mere symmetriske bryster ved hjælp af silikonebryster. En kvindes bryst er fra naturens side ikke helt symmetrisk, hvilket vil sige, at det ene bryst altid er større end det andet. Her kan en brystforstørrende operation med silikone medvirke til at skabe en mere naturlig symmetri.
Hvordan foregår selve operationen?
En brystforstørrende operation med silikoneimplantater er en del af et langt forløb. På Roskilde Privathospital guider vi dig sikkert og trygt igennem alle de mange stadier fra den indledende konsultation til selve operationen samt de efterfølgende kontroller. I det kommende afsnit kan du danne dig et overblik over, hvordan en brystforstørrende operation forløber hos os.
Den indledende konsultation
En brystforstørrende operation med silikone er en lang proces, der altid starter med en indledende konsultation. Ved denne konsultation vil du både møde vores kirurger samt vores narkoselæge.
Vores kirurger vil her høre mere om dine forventninger til en eventuel operation. Ud fra samtalen vil vores kirurg kunne vurdere, hvad der vil passe bedst til din kropstype, så du får det bedste resultatet. Vi vil her fremlægge en grundig gennemgang af dine muligheder samt kortlægge de eventuelle risici, der altid er forbundet med en operation.
Endelig spørger kirurgen til dit helbred for at sikre, at du er egnet til at få foretaget operationen. Ifølge loven skal du have 7 dages betænkningstid før, at du kan give dit samtykke til en operation og blive opereret. Læs mere om forundersøgelsen, hvor du også kan se dine bryster i et 3D-program før og efter.
Valg af implanter
Efter den indledende konsultation vil vores kirurg som sagt have en god forståelse for, hvilket slags implantat, der skal bruges for, at du kan få det ønskere resultat.
På Roskilde Privathospital anvender vi kun de bedste og mest sikre implantater på markedet. Vi benytter udelukkende godkendte implantater der er lavet af skærefast silikone. I modsætning til andre silikoneimplantater, så kan disse ikke lække væske fra silikonen ud i kroppen ved eventuelle stød eller brud. Derudover er de mere naturlige at røre ved, og du vil altså ende ud med et blødt og naturligt bryst. Ved disse silikoneimplantater er risikoen for kapseldannelse også væsentligt mindre end ved andre implantater. Udover det klassiske runde implantat, så tilbyder vi også anatomiske silikoneimplantater, som giver et mere naturligt resultat.
→ Få enten 5 års tryghedsgaranti eller 8 års tryghedsgaranti på brystimplantater
Indlæggelse af implantater
Man kan i dag både vælge at placere et silikoneimplantat over eller under en kvindes brystmuskel. Vi vælger oftest at placere dem under brystmusklen, da det har en lang række gavnlige effekter for vores patienter. Ved at placere et silikoneimplantat under brystmusklen kan man både mindske risikoen for infektioner samtidig med, at man skaber et flottere og mere naturligt resultat hos kvinder, der har en lille mængde af brystvæv.
Selve implantatet indlægges ved, at der dannes en åbning i folden under brystet. Når man laver indlægget i brystfolden, undgår man, at der skæres igennem brystets kirtelvæv, hvilket kan hæmme kvindens fremtidige mulighed for at amme. Du skal derfor ikke bekymre dig om ikke at kunne amme dit kommende barn i fremtiden, når du bliver behandlet hos os. Vores fremgangsmåde sikrer ydermere, at dine ar kommer til at være så lidt synlige som overhovedet muligt.
Er der nogle bivirkninger ved operationen?
Efter operationen vil du i de næste måneder kunne opleve en række bivirkninger. Disse inkluderer blandt andet:
- Smerter omkring det opererede område
- Hel eller delvis følelsesløshed omkring det opererede område
- Hævelser omkring brystet
Alle disse symptomer er dog almindelige efter operationen. Følelsesløsheden opstår fordi, at man under operationen arbejder inden omkring nerverne i brystet. Både smerterne og den delvise følelsesløshed vil typisk aftage.
I de første dage efter operationen vil du få udleveret medicin til at lindre smerter og gener. Her vil du både få udleveret smertelindrende og muskelafslappende medicin. Du vil også blive indkaldt til en opfølgende kontrol hos os inden for de første 14 dage efter operationen. I mellemtiden er du altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til dine symptomer eller din behandling. Efter tre måneder vil du ydermere blive indkaldt til en sidste kontrol. Efter denne periode vil dine gener være aftaget, og dit bryst vil være helet så meget, at det nu er muligt at bedømme det endelige resultat.
Dette skal du undgå i tiden efter operationen
I tiden umiddelbart efter operationen er der en række ting, du skal være særligt opmærksom på. Vi anbefaler, at du undgår at løfte tunge ting og specielt systematiske løft i form af gymnastik, fitnesstræning, vægtløftning og flytning. Det er altså primært bevægelser med armene oppe over hovedet, som du bør undgå i to måneder efter operationen. Dette er for at skåne arrene omkring brystet. Derudover bør du anvende bh både om dagen og om natten i de første tre måneder efter operationen.
Herudover er det meget vigtigt, at du venter med at tage sol eller at gå i solarium til efter de sidste tråde er fjernet. Men selv efter trådene er fjernet, er det vigtigt, at arrene beskyttes i mindst 6 måneder efter operation – i hvert fald så længe de er røde. Hvis du har været igennem en brystforstørrende operation, så bør du først begynde gymnastik, svømning eller anden sport seks uger efter operationen. Dette skyldes, at det som udgangspunkt skal undgås, at armene strækkes op over hovedet, da det kan gøre arrene værre, eller da man kan risikere at strække i dem.
Risici og bivirkninger ved at få lavet silikonebryster
I forbindelse med at du får foretaget en operation, er der en stor eller lille risiko for at bivirkninger kan opstå. Der findes både almindelige bivirkninger, og mere sjældne bivirkninger. Uanset hvilke type af brystforstørrende behandling du får, kan der opstå bivirkninger. Her er en behandling med implantater, der giver silikonebryster ingen undtagelse.
Ar
Når operationsområdet er helet efter behandlingen, der arvæv forekomme. Dog placerer vores specialister i brystforstørrende operationer altid arret så det er mindst muligt synligt, uanset om du for lavet silikonebryster eller får et saltvandsimplantat.
Føleforstyrrelser
Føleforstyrrelser i og omkring det behandlede områder er meget almindeligt, når området heler efter behandlingen. Nedsat føleevne kan forekomme omkring brysterne og ved brystvorterne. I takt med at kroppen hele vil føleevne komme tilbage stille og roligt. Kun i få tilfælde er den nedsatte føleevne permanent.
Brystimplantatet kan føles
Nogle patienter kan føle implantatet efter de har fået lavet silikonebryster. Dette skyldes i langt de fleste tilfælde at der før operationen var en lille mængde brystkirtelvæv. Derfor er det ofte patienter med små bryster før operationen, der kan mærke implantaterne efter operationen.
Sjældne bivirkninger
De mere sjældne bivirkninger, der forbindes med brystforstørrende operationer med brystimplantater, omfatter kapseldannelse, blødning efter behandlingen, infektion i operationsområdet og hævede lymfekirtler.
Blødning og infektioner forekommer hos under 1% af patienter, der får foretaget en brystforstørrelse. Kapseldannelse opstår hos mellem 5% og 7% af patienter. Hævede lymfekirtler og brystimplantater har man fornyelig fundet en mulig sammenhæng med. Risikoen for at dine lymfekirtler hæver efter en brystforstørrende behandling med et implantat er ekstremt lille.
Resultatet af sjældne bivirkninger opstår er i mange tilfælde at implantatet fjernes via en ny operation.