hero banner image
Forside Krop > Fedtsugning af knæ
Speciallæge Jes Rødgaard
Forløbet ved en fedtsugning af knæ

Indholdsfortegnelse

Fedtsugning af knæ på Roskilde Privathospital

Er du utilfreds med formen og størrelsen på dine knæ. Selvom du er helt almindelig af statur og vægt, så oplever du måske, at meget fedtvæv samler sig omkring knæene. Hos Roskilde Privathospital har vi over 30 års erfaring med at fjerne overskydende fedt på knæ og, er eksperter i at skabe et smukt og naturligt udseende.

sygemelding
Typisk 1-2 uger
Operationstid
1,5-2 timer
Tid på klinikken
2-3 timer

Indholdsfortegnelse

Se de flotte resultater

Her kan du se nogle af de resultater, som vores kirurger har lavet. Til forundersøgelse tager kirurgen altid udgangspunkt i dine ønsker og vejleder dig derefter. Det handler om at få dine ønsker, det æstetiske og kirurgien til at spille sammen. Så det er i overenstemmelse med dit drømmelook.

Tap for at se før-billede

Loading…

Lad os tage en snak om mulighederne

Mie Klink
Mie Klink

Ansvarshavende lægesekretær

Mie Klink

Ansvarshavende lægesekretær

Ring på 46325005

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08:00-15:00, Fredag 08:00-13:00

 • En god oplevelse

  I april fik jeg lavet fedtsugning af hofter og lænd, af Javed. Fra jeg trådte ind af døren, til min første samtale har jeg været tryg. Under hele operationen, var sygeplejerske Susanne ved min side. Tak for den tryghed du gav. Resultatet af fedtsugningen er så godt, at jeg beundrer det hver dag. Professionelt og empatisk personale, alle fra receptionen til læge og sygeplejersker. Vil klart anbefale Roskilde Privathospital til alle der har brug for det. Stort tak til alle.

 • Jeg fik tirsdag d.28-2-23 fortaget en…

  Jeg fik tirsdag d.28-2-23 fortaget en stor maveplastik +Lipo. Jeg var meget nervøs og havde en million sommerfugle i maven inden min operation, men da jeg trådte ind af døren på Roskilde Privathospital blev jeg mødt af det venligste og omsorgsfulde personale man kan ønske sig, al min nervøsitet forsvandt med det samme, jeg vil rose hele det team der var på mig både før, under og efter operationen, i fortjener virkelig al den ros i kan få, jeg var virkelig i de bedste hænder. Og vil til enhver tid varmt anbefale Roskilde Privathospital

 • De bedste anbefalinger herfra!

  Efter længere tids overvejelser valgte jeg at tage kontakt til klinikken, da jeg havde er stort ønske om en fedtsugning på mine lår. Jeg blev mødt af Daniel til en forundersøgelse, som forstod hvorfor jeg var ked af mit udseende, og vejledte mig rigtig godt i hvad der var muligt at gøre. Dagen for fedtsugning var en dag med god vejledning hele vejen igennem, alle var søde både før og efter indgrebet. Nu har jeg været til kontrol 2 uger efter, og igen er jeg blevet modtaget og behandlet godt. Daniel og sygeplejerskerne samt de søde piger i reception fremstår alle kompetente og de har styr på deres faglighed. De får de varmeste anbefalinger af mig.

  20+

  års erfaring

  2.000+

  Patienter årligt

  4,9

  på trustpilot

  50

  behandlingstyper

  Garanti

  Behandlingsforløbet

  Når du vælger Roskilde Privathospital, er du garanteret:

  1. Samme kirurg til både forundersøgelse og operation
  2. Overnatning ved større operationer: Ved større operationer tilbyder vi overnatning med fuld forplejning.
  3. 5 års tryghedsgaranti ved brystoperationer med brystimplantater eller tilkøb 8 års trygshedgaranti
  4. Implantatkortopbevaring i 20 år: Vi gemmer dit implantatkort i 20 år efter operationen, så du kan få dit implantat sikkert udskiftet af vores kirurger ved eventuelle komplikationer.
  5. Eventuel re-operation indenfor 12 måneder er gratis: Hvis resultatet ikke lever op til forventningerne, drøfter du det med kirurgen 3 måneder efter operationen, og i planlægger sammen næste skridt.
  6. Tryghed efter din operation: En sygeplejerske står til rådighed, som du kan ringe til i dagtimerne og derudover får du akutnummer til kirurgen.
  7. Lovpligtig patientforsikring: Vi er dækket af obligatorisk patientforsikring for alle operationer foretaget i Danmark. Dette giver dig ekstra tryghed.
  8. Ekstra kontroller ud over de obligatoriske efter operation, hvis du har behov for det.

  → Læs mere om kvalitet og tryghed 

  Sannes fedtsugning
  00:57

  Hvorfor samler der sig fedt omkring knæet? 

  Der kan være flere årsager til at fedtet samler sig omkring knæet. I mange tilfælde skyldes meget fedt omkring knæet genetiske og hormonelle faktorer. Individuelle genetiske og hormonelle faktorer har stor indflydelse på hvor og hvor meget fedt, der samler sig rundt omkring på kroppen. 

  Hos kvinder samler fedtet sig ofte omkring knæ, lår, hofter og på halsen. Særligt en fedtsugning af halsen får en del kvinder foretaget for at fjerne uønsket fedtvæv. Hos mænd samles fedt omvendt ofte på maven eller i brystregionen. 

  Skyldes fedtets placering genetik og hormoner, kan det blive meget vanskeligt at fjerne det ved at træne og spise sundt. I disse tilfælde kan en fedtsugning af knæene være en særdeles god løsning, fordi fedtvævet ved knæet ikke vil genetablere sig selv efter fedtsugningen. Øget fedtvæv på knæene kan dog også være et resultat af overvægt. Hvis den øgede mængde fedt skyldes overvægt, bør en fedtsugning ikke være din førsteprioritet. Her bør du i stedet fokusere på at opnå et naturligt vægttab og først herefter kan en mulig fedtsugning komme på tale.

  Behandlingsforløb ved fedtsugning af knæ 

  Med et behandlingsforløb hos Roskilde Privathospital, kan du i samarbejde med vores specialiserede personale finde ud af, hvordan en fedtsugning af dine knæ kan hjælpe dig til at få flottere knæ. Vi har mange års erfaringer med at fjerne fedtvæv fra knæ, så vi kan med sikkerhed skabe et flot og naturligt resultat. 

  Inden du endeligt beslutter dig for at få foretaget en fedtsugning af dine knæ, er det yderst vigtigt, at du er velinformeret om, hvordan forhandlingsforløbet vil foregå og hvilke risici, der kan opstå med denne behandling.   

  Den indledende konsultation  

  Alle der overvejer at få foretaget en kosmetisk behandling på Roskilde Privathospital, får tilbudt en uforpligtende indledende forundersøgelse

  Under den indledende konsultation, har du mulighed for at stille os dine spørgsmål angående den fedtsugende behandling. Vi vil i fællesskab forventningsafstemme forløbet og det kommende resultat. Til konsultationen vil du også få mulighed for at møde en af vores erfarne kirurger, der vil være en del af dit behandlingsforløb. Sammen vil vi sammensætte det behandlingsforløb, der passer til dine behov.  

  I fællesskab vil I også finde frem til om den fedtsugende behandling skal kombineres med andre behandlinger for at få det ønskede resultat. En fedtsugende behandling strammer f.eks. ikke huden op, så nogle vælger også at få foretaget en hudreduktion i forbindelse med fedtsugningen af deres knæ. Andre patienter vælger også at få foretaget en fedtsugning af låreten baldeforstørrelse med eget fedt eller brystforstørrelse med eget fedt

  Operationen: Sådan foregår behandlingen  

  Selve den fedtsugende operation vil foregå på privathospitalet i Roskilde på en af vores operationsstuer. En fedtsugning varer som oftest mellem en og tre timer. Varigheden af behandlingen afhænger af hvor stort området er, der skal behandles, og om fedtsugningen kombineres med andre behandlinger. 

  En fedtsugning af knæene begynder med, at kirurgen lokalbedøver området omkring knæene. Behandlingen foretages ofte i lokalbedøvelse, men er der flere eller store områder, der skal have en fedtsugende behandling på samme tid, kan fuld bedøvelse være nødvendigt. Dette aftaler du med kirurgen forud for operationen. 

  Herefter laver kirurgen små huller i huden ved knæet, der måler ca. ½. Via de små huller i huden laves fedtsugningen ved at indføre to meget tynde kanyler, der kan suge det overskydende fedtvæv under huden væk. Antallet af huller kirurgen laver i behandlingsområdet afhænger af, hvor stort et område, der skal behandles. Skal en anden behandling også foretages, vil dette ske i forbindelse med fedtsugningen.

  Efter fedtsugningen af knæene 

  Når du har fået foretaget en fedtsugning, går der som regel tre måneder før såret er helet helt færdigt.

  Som nyopereret efter en fedtsugning, er det vigtigt at vævet og huden omkring dine knæ bliver presset mod hinanden. Dette gør at såret heler mere optimalt, får et pænt ensartet resultat og, forhindrer væskeansamlinger, komplikationer og smerter. Derfor skal du i tiden efter fedtsugningen bære en elastisk forbinding, der presser vævet og huden sammen. Dog kan mindre ujævnheder i huden ikke helt undgås efter behandlingen. 

  Husk at læse vejledningen du fik til forundersøgelsen grundigt, så du ved, hvordan du skal forholde dig ift. fysisk aktivitet og sygemelding efter operationen.

  Sådan er forløbet

  Forundersøgelse

  Sådan foregår forundersøgelsen

  Forundersøgelsen er første skridt inden din kosmetiske operation. Forundersøgelsen sikrer, at du har fået den bedste rådgivning af vores specialister. Det er udelukkende vores erfarne speciallæger i plastikkirurgi der udfører forundersøgelser og operationer. 1. Grundig vejledning Her taler vi om dine ønsker, du deler dine helbredsoplysninger, og I afstemmer forventinger. Du skal vide, at din […]

  Læs mere
  Forberedelse

  Før din operation – din huskeliste

  Glæder du dig til at blive opereret her på hospitalet, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst muligt?  Læs denne grundigt inden din operation 1-2 måneder før operationen a. Hold pause med medicin og naturmedicin Til forundersøgelsen beslutter kirurgen, om du skal holde pause med noget af din vanlige medicin inden operationen. […]

  Læs mere
  Narkose

  Fuld narkose – er det farligt?

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her, hvor vores anæstesilæge, Andrei Poukinski giver dig svar på dine spørgsmål. Fuld narkose hedder på lægesprog generel anæstesi. Anæstesi handler om din sikkerhed og tryghed “Jeg […]

  Læs mere
  Operation

  Operationsdagen – sådan foregår det

  Skal du opereres her på Roskilde Privathospital, og vil du læse mere om, hvordan det i praksis fungerer, når du skal opereres i fuld bedøvelse? Så læs med her og få svar på dine spørgsmål. Er der stadig noget, som du er i tvivl om, så er du altid meget velkommen til at kontakte os […]

  Læs mere
  Efterforløb og resultat

  Cilies BFO:”Jeg kan være fysisk aktiv uden problemer, og jeg føler mig utrolig feminin”

  Hvad betyder det at være glad for sin krop og for ens selvværd? For Cilie, som til daglig studerer, betyder det en del. Og hun opsøgte Roskilde Privathospital, fordi hun ønskede sig en brystforstørrende operation. Læs med her. Plastikkirurg, Javed Akram og Cilie talte de forskellige muligheder grundigt igennem. Herunder størrelse og form og Cilie fik set […]

  Læs mere

  Relateret til denne operation

  Fedtsugning til mænd
  Læs mere
  Nynne Larsen: “Jeg følte mig oprigtigt forstået” – udskiftning af implantater og fedtsugning af hofter
  Læs mere
  Har du slapt hud på lår og arme?
  Læs mere

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  Uanset om du får foretaget en mindre operation som en fedtsugning eller en større operation, vil der altid være risici forbundet med en kosmetisk behandling. 

  Fedtsugninger af knæ er generelt forbundet med mindre risici, men komplikationer eller bivirkninger kan stadig opstå efter behandlingen. Det er derfor vigtigt at du følger lægens anvisninger og anbefalinger særligt i de første uger og måneder efter operationen. Dette mindsker risikoen for at du vil opleve komplikationer og gener efter behandlingen. 

  Behandlingsforløbet

  Hos Roskilde Privathospital lægger vi stor vægt på at du kender risiciene forud for din behandling. Derfor vil risiciene blive gennemgået af en af vores specialiserede læger eller kirurger. På vores overordnede side for fedtsugninger, har vi samlet informationer om bivirkningerne ved en fedtsugning. Under Patientinfo, kan du læse mere om risici, der er forbundet med operationer. 

  Potentielle komplikationer og bivirkninger

  • Smerte og ubehag
  • Hævelse og blå mærker
  • Følelsesløshed eller prikken
  • Infektion
  • Ujævnheder

  Smerte og ubehag: Umiddelbart efter fedtsugningsproceduren kan du opleve smerter, ømhed eller ubehag i området omkring knæene. Dette er normalt og kan lindres med smertestillende medicin foreskrevet af din læge.

  Hævelse og blå mærker: Hævelse og blå mærker omkring de behandlede områder er også almindelige efter en fedtsugningsprocedure. Disse symptomer vil gradvist aftage i løbet af de følgende dage og uger.

  Følelsesløshed eller prikken: Nogle mennesker kan opleve midlertidig følelsesløshed eller prikken i huden omkring det behandlede område. Dette skyldes normalt irritation af nerverne under proceduren og bør gradvist forsvinde over tid.

  Infektion: Selvom infektion er sjælden efter fedtsugning, er der altid en risiko. Det er vigtigt at følge din læges postoperative instruktioner om pleje af såret for at mindske risikoen for infektion.

  Ujævnheder: Ujævnheder kan opstå af flere årsager. Det kan skyldes, at der er blevet fjernet enten for lidt eller for meget fedt i et bestemt område. Det kan også skyldes slap og uelastisk hud, hvor huden ikke formår at trække sig tilstrækkeligt sammen.

  Spørgsmål og kontroller

  Efter din operation, står der en sygeplejerske til rådighed i dagtiden alle hverdage, og derudover får du et akutnummer til en af vores kirurger. Du kommer herefter til kontrol ca. 2 uger efter operation og igen 3 måneder efter operation, hvor vi vurderer det endelige resultat. Imellem de to obligatoriske kontroller har du også mulighed for at booke ekstra kontroller, hvis der er behov for det. Dette er inkluderet i din samlede operationspakke.

  Godt at vide

  Fedt på knæene kan være genetisk bestemt eller relateret til faktorer som kost, hormoner og fysisk aktivitet. Hos nogle mennesker er knæene et område, hvor fedt kan ophobes, uanset vægt.

  Reducering af fedt på knæene kan opnås gennem en kombination af kost, motion og en sund livsstil. I nogle tilfælde kan fedtsugning overvejes, hvis du har særlige lokale fedtdepoter, du ikke kan komme af med motion og kostomlægning.

  Holdbarheden af fedtsugning på knæene varierer, men mange oplever langvarige resultater, især hvis de opretholder en sund livsstil med regelmæssig motion og en afbalanceret kost. Individuelle faktorer, som alder og genetik kan påvirke, hvor længe resultaterne varer.

  Vil du vide endnu mere om behandlingen?

  Første gang vi mødes. Her snakker vi dine ønsker igennem og giver dig den bedste rådgivning