Hvad er saltvandsimplantater?
Saltvandsimplantater, som en gang var en udbredt løsning for dem, der ønskede større bryster, består af en silikoneskal, der fyldes op med steril saltvandsopløsning. Denne metode tillader justering af implantatets størrelse og fylde for at opnå det ønskede resultat, før implantatet placeres under brystvævet. Det er den gamle måde at lave implantater på, som ikke bliver brugt mere pga. sikkerheden.
Herunder vil vi alligevel opliste, hvorfor man tidligere brugte saltvandsimplantater og herunder også implantaterne fordele og ulemper.
Fordele og ulemper ved saltvandsimplantater
Selvom saltvandsimplantater ikke bliver brugt i Danmark længere, så er der stadig en række fordele ved disse implantater. Der er dog også en række ulemper, som man skal have for øje. Vi vil kort opsummere nogle af de væsentligste fordele og ulemper ved disse brystimplantater.
Fordele ved saltvandsimplantater
En af fordelene ved saltvandsimplantater er, at de er nemmere at forme, hvilket kan medvirke til et mere naturligt udseende. En anden fordel ved saltvandsimplantater er, at de i tilfælde af revner eller slitage ikke medfører betydelig ubehag. Hvis implantatet skulle revne, så siver saltvandet ud i kroppen og optages naturligt, hvilket ikke medfører fysiske gener – udover at dit bryst vil miste fylde. Saltvandet vil blive udskilt via din urin.
Med saltvandsimplantater kan man desuden nemmere få foretaget scanninger af brystet såsom mammografier, hvis man skal screenes for brystkræft eller andre sygdomme.
Sidst men ikke mindst, kan et saltvandsimplantat ikke medføre kapseldannelse, hvilket er en risiko med silikoneimplantater.
Ulemper ved saltvandsimplantater
Saltvandsimplantater mister lettere fylde, og revner oftere end silikoneimplantater. Når det sker, så mister dit brystparti uundgåeligt noget af sin naturlige fylde og facon.
Dyrker du meget sport, er risikoen for, at dit saltvandsimplantat taber volumen og fylde endnu højere.
En anden ulempe ved saltvandsimplantater er at de kan skabe små folder eller rynker i kanterne. Dette vil oftest kunne være et problem, hvis de anvendes på meget slanke kvinder, der har meget lidt brystvæv.
En tredje ulempe er, at saltvandsimplantater skal udskiftes oftere end et silikoneimplantater – forudsat at det ikke går i stykker.
Moderne alternativer til saltvandsimplantater
Moderne brystforstørrelse tilbyder mere avancerede alternativer, såsom silikoneimplantater lavet af skærefast silikone eller brystforstørrelse ved brug af eget fedt. Her på Roskilde Privathospital bruger vi ikke saltvandsimplantater.
Brystforstørrende operationer med silikoneimplantater
Som tidligere nævnt, er brystimplantater lavet af skærefast silikone blandt de mest populære løsninger. Silikoneimplantater er holdbare og har en naturlig følelse, lavere risiko for komplikationer, samt en længere levetid, sammenlignet med saltvandsimplantater.
Hos Roskilde Privathospital anvender vi de bedste silikoneimplantater på markedet som både er CE-godkendt og FDA-godkendt. Risikoen for komplikationer såsom kapseldannelse er meget lav og veldokumenteret. Du kan læse meget mere om dem på denne side.
Brystforstørrende operationer med eget fedt
Et andet alternativ til implantater er at bruge sit eget fedt. Mange ønsker ikke at få et fremmedlegeme ind i kroppen, hvilket vi har fuld forståelse for. En ulempe ved at anvende eget fedt er, at nogle af fedtcellerne vil blive nedbrudt over tid, hvilket resulterer i, at noget af den opnåede fylde forsvinder. Dette kan nødvendiggøre gentagne behandlinger for at opnå og vedligeholde det ønskede resultat.
Vi er eksperter i brystforstørrende operationer
Hos Roskilde Privathospital udfører vi hvert år et stort antal brystforstørrende operationer. Vi har mere end 25 års erfaring inden for vores område, og vi arbejder altid for, at vores kunder får det bedst mulige resultat.
I lyset af de seneste fremskridt og forståelse indenfor æstetisk kirurgi, anbefaler vi en grundig overvejelse af de forskellige tilgængelige implantattyper. Her står vi naturligvis klar til at tilbyde vores ekspertise, så hver patient opnår det bedste og mest sikre løsning.