Hvad er saltvandsimplantater?
Saltvandimplantater er en af de muligheder man kan anvende, når man skal have lavet større bryster. Saltvandsimplantater består lidt misvindende af en tynd silikoneskal, som man efterfølgende fylder op med vand, indtil man har den størrelse og fylde man ønsker, hvorefter implantatet lægges ind under brystet på kvinden.
Fordele og ulemper ved saltvandsimplantater
Selvom saltvandsimplantater ikke er lige så populære herhjemme som silikoneimplantater, så er der stadig en række fordele ved disse implantater. Der er dog også en række ulemper, som man skal have for øje. Vi vil kort opsummere nogle af de væsentligste fordele og ulemper ved disse brystimplantater.
Fordele ved saltvandsimplantater:
Den største fordel ved saltvandsimplantater er, at de er nemmere at forme, hvilket kan medvirke til at give et mere naturligt og flot udsende. Silikonebryster kan både være runde og dråbeformet, og alt efter, hvilken kropsbygning man har, kan dette få brysterne til at se mere struttende og unaturlige ud. Saltvandsimplantater kan også føles mere varme end silikoneimplantater.
En anden fordel ved saltvandsimplantater er, at de i tilfælde af revner eller slitage ikke medfører de samme gener som silikoneimplantater. Hvis implantatet skulle revne, så siver saltvandet ud i kroppen og optages naturligt, hvilket ikke medfører fysiske gener – udover at dit bryst vil miste fylde. Saltvandet vil blive udskilt via din urin. Der er også mange, som af gode grunde ikke ønsker at få et fremmedlegeme af silikone ind i kroppen, hvorfor saltvandsimplantater kan føles som et mere trygt valg. En tredje fordel er også at man nemmere kan få foretaget scanninger af brystet såsom mammografier, hvis man skal screenes for brystkræft eller andre sygdomme.
Ulemper ved saltvandimplantater:
Den største ulempe ved saltvandsimplantater – og den primære grund til at mage hellere vil anvende silikoneimplantater er, at de lettere mister fylde. Implantaterne har lettere ved at revne end silikoneimplantater. Når det sker, så mister dit brystparti uundgåeligt noget af sin naturlige fylde og facon. Hvis du dyrker meget sport, så øges risikoen for, at dit saltvandsimplantat taber volumen og fylde, da høj aktivitet medfører øget bevægelses i implantatet.
En anden ulempe ved saltvandsimplantater er at de kan skabe små folder eller rynker i kanterne. Dette vil oftest kunne være et problem, hvis de anvendes på meget slanke kvinder, der har meget lidt brystvæv. I disse tilfælde anbefaler vi dog silikoneimplantater. Risikoen for dette kan dog minimeres hvis man vælger at indsætte implantaterne sættes ind bagved brystmusklen i stedet for foran på brystmusklen. Et saltvandsimplantat kan dog ikke som et silikoneimplantat medføre en kapseldannelse.
En tredje ulempe er, at dit saltvandsimplantat skal udskiftes oftere end et silikoneimplantat – forudsat at det ikke går i stykker. Et saltvandsimplantat kan dog godt holde i 10-15 år, så det er ikke noget du skal være bange for, nødvendigvis kommer meget pludseligt. Det er dog både nemmere og hurtigere at udskifte et saltvandsimplantat end et silikoneimplantat.
Alternativerne til saltvandsimplantater
Udover saltvandsimplantater, så findes der også to andre metoder, hvorved man kan få lavet større bryster. De to alternativer er henholdsvis at få lavet brysterne større ved hjælp af silikoneimplantater eller med ens eget fedt.
Brystforstørrende operationer med silikoneimplantater
Som tidligere nævnt så er silikoneimplantater i dag mere populære end saltvandsimplantater. Det skyldes primært, at disse implantater holder længere end saltvandsimplantaterne. Selve behandlingen er dog et større indgreb end en tilsvarende behandling med saltvandsimplantater. Hos Roskilde Privathospital anvender vi de bedste silikoneimplantater på markedet i form af Mentorimplantater. Mentorimplantater er både CE-godkendt og FDA-godkendt, samt har mere end 50 år på bagen. Risikoen for komplikationer såsom kapseldannelse er meget lav og veldokumenteret. Du kan læse meget mere om, hvorfor vi bruger Mentorimplantater på denne side.
Brystforstørrende operationer med eget fedt
Et andet alternativ til slatvandsimplantater er at buge sit eget fedt. Mange ønsker ikke at få et fremmedlegeme ind i kroppen, hvilket vi har fuld forståelse for. Dog er der den ulempe ved at bruge ens eget fedt, at ens fedtceller kommer til at gå til grunde, hvilket gør, at man mister en del af den ekstra fylde igen. Det kan betyde at behandlingen skal gentages flere gange for at man får det resultat som man kunne ønske sig.