Behandling af asymmetriske og skæve bryster

Få din behandling på afbetaling. Read more

Kan varmt anbefale Roskilde…

Jeg har i dag været til min 3 måneders konsultation og derved også min sidste, og kan bare varmt anbefale Roskilde privathospital 🧡 I august var jeg til forundersøgelse og fik i oktober fortaget en bfo af Javed. Og sikke et helt fantastisk forløb! De har siden første samtale i telefonen holdt mig i hånden og vejledt mig i alt og svaret på alle mine spørgsmål jeg havde før, under og efter. De er søde og rare og har virkelig styr på tingene. Javed (kirurg) har været yderst dygtig til sit arbejde og fortjener kun rosende ord sammen med resten af teamet. Javed lyttede efter mine ønsker og vejledte mig ud fra det samtidig med at han også delte sin mening og tanker bag. Jeg har ikke en eneste finger at sætte på noget!

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

Reviewed by: Cecilie, december 2022

Jeg fik idag fortaget en BFO på…

Jeg fik idag fortaget en BFO på Roskilde privatHospital. Og jeg så glad og tilfreds med hele oplevelsen! Har selvfølglig ikke set det endelige resultat endnu, men med Javed’s professionelle og flotte arbejde, ser jeg kun frem til det! Allerede fra konsultationen med Javed, var jeg ikke i tvivl om at det var ham jeg ønskede min operation af. Lyttende, forstående, tog sig god tid, var ærlig og kom også med sine egne anbefalinger og sit synspunkt, hvilket jeg fandt utrolig troværdigt! 

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

Reviewed by: Ronja, januar 2023

Jeg har haft en fantastisk oplevelse på…

Jeg har haft en fantastisk oplevelse på Roskilde Privathospital. Det var professionelt og samtidig meget omsorgsfuldt og “hjemligt”. Resultatet er bedre end jeg turde håbe på. Et trygt og godt forløb.

Roskilde Privathospital - 5 / 5 Star rating

Reviewed by: Hanne, januar 2023

Hvorfor får nogle skæve og asymmetriske bryster?

Oplever du, at der mangler symmetri mellem dine bryster, så kan der være flere årsager til det. Blandt de hyppigste årsager til asymmetriske bryster er graviditet og amning. Mange kvinder oplever, at de mister fylde og fasthed i et eller begge deres bryster efter de har ammet. Forklaringen på dette er, at brystvævet hos nogle kvinder har en tendens til at falde sammen efter graviditet og amning, fordi der i ammeperioden skulle være plads til mælk i brystet.

En anden hyppig årsag er, at asymmetrien er startet under puberteten. I løbet af puberteten kan hormonelle forandringer forårsage, at brysterne ikke vokser lige meget eller lige hurtigt. Hos nogle kvinder bliver deres bryster mere ens i løbet af voksenlivet, mens andre kvinder oplever at asymmetrien er mere vedvarende. Uanset hvad årsagen er til, at dine bryster er asymmetriske, så har vi en række forskellige typer af operationer, der kan være relevante for dig. Hvilken type af operation, som passer til dig, afhænger af hvilket resultat du ønsker.

Derfor er det meget individuelt, om du har brug for en brystforstørrende operation, et brystløft eller en brystreduktion for, at dine bryster bliver ens. Dette vurderes i samarbejde med en af vores læger, så I sammen finder den bedste løsning til dig.

 

Få ens bryster med et saltvandsimplantat eller silikoneimplantat

En af de mest anvendte metoder til at korrigere skæve bryster, er brystforstørrende operationer med implantater. Ved brystforstørrende operationer kan man ved hjælp af implantater forme brystet, så de bliver næsten lige store og langt mere symmetriske end de har tendens til at være fra naturens side.

Ønsker du en brystforstørrende operation med et implantat, skal du først og fremmest vælge hvilket slags implantat, der skal bruges til at korrigere dine bryster. Der findes  overordnet to typer af implantater: silikoneimplantater og saltvandsimplantater. Der er både fordele og ulemper ved begge typer af implantater, så valget af implantat afhænger af, hvad du synes er mest behageligt.

 

Saltvandsimplantater

Saltvandimplantater består af en tynd silikone hinde, der fyldes med saltvand. Saltvandet i implantatet er med til at gøre det lettere at forme sammenlignet med et silikoneimplantat. Saltvandsimplantatet kan derfor bidrage til at resultatet af brystforstørrelsen bliver så naturlig som muligt, hvilket er en af saltvandimplantatets fordele.

En af ulemperne ved saltvandimplantatet er, at dette lettere taber sin fylde og fasthed over tid fordi implantatet nemmere kan revne sammenlignet med et silikoneimplantat. Hvis saltvandsimplantatet revner, er dette ikke farligt, da saltvandet vil blive optaget i kroppen og til sidst udskilt i urinen. Risikoen for at saltvandsimplantatet mister fylde øges, hvis du ofte dyrker sport eller aktiviteter med meget bevægelse. Saltvandsimplantatet skal også udskiftes oftere sammenlignet med et silikoneimplantat, men saltvandsimplantatet kan holde mellem 10 til 15 år. Saltvandsimplantat er også lettere og hurtigere at skifte.

 

Silikoneimplantater – Dråbeformede eller runde implantater

Vores silikoneimplantater findes i forskellige størrelser og med forskellig fasthed. Både valg af størrelse og fasthed har indflydelse på, hvordan det færdige resultat bliver. Fordelen ved silikoneimplantater er at, de bevarer deres fylde over tid i modsætning til implantater med saltvand.

Silikoneimplantaterne er lavet i skærefast silikone. Den faste silikone gør, at silikonen ikke kan flyde ud af implantatet som fx saltvandet kan i saltvandsimplantater. Dette bevirker, at silikoneimplantaterne opretholder deres form og fylde over tid. Ulempen ved silikoneimplantater er, at silikone er et fremmedlegeme, der indopereres i kroppen. Tanken om, at silikonebryster er lavet med et fremmedlegeme har nogle patienter svært ved at forlig sig med. Derfor vælger disse saltvandsimplantater eller brystforstørrelse med eget fedt.

 

Forskellen på runde og dråbeformede implantater

Hvis du beslutter dig for at få foretaget en brystforstørrende operation med silikoneimplantater, er det næste du skal afgøre, om du vil have runde eller dråbeformede implantater. Dette har stor indflydelse på, hvordan formen på dine bryster kommer til at være efter operationen.

De dråbeformede silikoneimplantater er formet som en dråbe, og giver derfor brystet ekstra fylde i bunden på samme måde som et naturligt bryst ville have. Disse implantater kaldes derfor også ofte for ’anatomiske implantater’. Dette bevirker også, at dit bryst vil få en naturlig form efter implantatet er indopereret. Runde silikoneimplantater giver omvendt brystet mere fylde både i toppen og i bunden af brystet. Derfor bliver bryster med runde silikoneimplantater også mere symmetriske i deres form, end naturlige bryster er og giver en mere markant kavalergang. Ulempen ved runde implantater er, at brystets form ikke bliver lige så naturlig som med et dråbeformet implantat.

Hos Roskilde Privathospital anvender vi primært implantater fra Mentor, når vi laver brystforstørrende operationer med implantater. Mentor har 50 års erfaring med udvikling af brystimplantater af høj kvalitet, der gennemtestes før de kommer på markedet. Derfor er implantater fra Mentor de bedste på markedet. Implantater fra Mentor har livstidsgaranti. Dette betyder for dig at skulle dit implantat begynde at lække eller gå i stykker, erstattes implantatet af Mentor. Skulle dette ske inden for 10 år giver Mentor også et tilskud til selve operationen, hvor implantatet erstattes.

 

Kapseldannelse ved implantater

Ved operationer, hvor silikoneimplantater eller saltvandimplantater indgår, er der risiko for at der kan opstå kapseldannelse efter operationen.

Uanset om operationens formål er korrektion af skæve bryster eller brystforstørrelse, kan kapseldannelse ske. Dog sker dette kun for 2% af patienter, der får indopereret et implantat. Kapseldannelse betyder, at vævet omkring implantat gradvist bliver hårdt og danner en kapsel rundt om implantatet. Dette er ikke farligt, men det kan på sigt blive ubehageligt og gøre brystet ømt. Løsning på kapseldannelse er at fjerne implantatet og fjerne det hårde væv. Efter omkring 6 måneder kan et nyt implantat indopereres.

Ønsker du helt at undgå den lille risiko for kapseldannelse, kan du alternativt få skabt symmetri mellem dine asymmetriske bryste med eget fedt.

 

Brystoperationer med eget fedt

Et alternativ til brystforstørrende operationer med implantater er brystoperationer med eget fedt. Brystforstørrende eller brystkorrigering af skæve bryster med eget fedt, er de senere år i stigende grad blevet populært blandt patienter, der ikke ønsker at få fremmedlegemer og implantater indopereret i kroppen.

Ved denne type behandlinger, fjernes overskydende fedt fra f.eks. maven, hofterne eller lårene. Herefter transplanteres fedtet til dit ene eller begge bryster for at skabe en højere grad af symmetri. Denne behandling kan udføres på de fleste patienter. Men er du tynd kan dette besværliggøre processen, når fedtet skal transplanteres, da der ikke vil være en stor nok mængde af fedt at transplantere.

Efter operationen kan holdbarhedstiden variere meget fra person til person. Holdbarhedstiden er meget afhængig af både genetik, væv, levevis og vægtsvingning.

 

Et brystløft kan gøre dine asymmetriske bryster symmetriske

Oplever du både at være generet af dit hængende bryst og dets asymmetri, kan et brystløft være ideelt for dig. På Roskilde Privathospital har vi mange års erfaring med korrigering af skæve bryster via et brystløft. Derfor ved vi, at et hængende bryst kan forekomme af mange forskellige årsager. Fx kan et hængende bryst forekomme fra naturens side, efter graviditet og amning, større vægttab eller alderens indflydelse på kroppen.

Uanset årsagen, kan et brystløft samtidig kombineres med enten en brystreduktion eller en brystforstørrelse af brystet for at få de bryster du drømmer om.

 

Brystreduktion, når du ønsker dig lettere og symmetriske bryster

Nogle patienter ønsker både at få mere symmetriske bryster samtidig med, at størrelsen på deres barm reduceres. I disse tilfælde anbefaler vi en brystreduktion.

Der kan være flere grund til, at du ønsker at formindske dine bryster for at skabe symmetri. Nogle kvinder har daglige gener på grund af tyngden og størrelsen af deres bryst. Et tyngende bryst kan give smerter i nakke og skuldre, problemer med at dyrke motion eller give smertefulde mærker i skuldrene efter bh’ens stropper.

Plastikkirurg Marie Louise von Sperling fortæller om
forløbet ved en brystforstørrelse på Roskilde Privathospital

Behandlingsforløbet for korrektion af asymmetriske bryster

Dit behandlingsforløb af dine skæve bryster starter med en indledende konsultation. Under den indledende konsultation, kan du møde vores team af kirurger og sygeplejersker, få stillet dine spørgsmål og få afstemt dine forventninger til behandlingsforløbet, behandlingsmuligheder og det færdige resultat. Selve operationen af dine skæve bryster foregår på en af vores operationsstuer, og du vil være under fuld bedøvelse under operationen.

Efter operationen af dine bryster kan du opleve smerter, hævelser og ømhed i området, der skal hele efter operationen. Du kan også opleve misfarvninger omkring det opererede område. Dette er helt normalt og skyldes kroppens helingsproces. I de første seks måneder efter operationsdagen er det vigtigt at beskytte de helende operationsar for at opnå det pæneste resultat. Efter 6 måneder bør du kunne se det endelig resultat af behandlingen.

 

Pris for korrigering af asymmetriske bryster og hjælp til finansiering

Korrigering af skæve og asymmetriske bryster kan variere meget i pris. Prisen afhænger af hvilken operation du i samarbejder med vores læger, finder frem til er bedst for dig. Nedenfor kan du se alle vores priser.

For at gøre det så let for dig at få korrigeret dine skæve bryster og få dine drømmebryster, tilbyder vi dig rentefri finansiering af din behandling. Finansiering gennem Roskilde Privathospital tilpasses til den enkelte patient, så vi kan med sikkerhed finde en finansieringsaftale, der passer til dig.

Priser

Brystoperationer

Priserne er vejledende, da operationernes sværhedsgrad og type kan variere. Ved konsultationen får du en maksimalpris. Bemærk, at alle plastikkirurgiske operationer i fuld bedøvelse tillægges et gebyr på 1.500 kr. til dækning af den lovpligtige patientforsikring. Tillægget ligger på 1.000 kr. ved operationer i lokalbedøvelse. Læs vores standardbetingelser/operationsaftale for kirurgiske behandlinger her på siden.

 

Brystforstørrelse

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Mentor implantater, runde, inkl. 5 års kapselforsikring Fuld Udskrives samme dag 34.000 kr.
– Tillæg: Runde implantater – Cohesiv II eller MemoryGel XTRA 6.000 kr.
Mentor implantater, dråbeformet, inkl. 5 års kapselforsikring Fuld Udskrives samme dag 41.000 kr.
– Tillæg: Implantater – større end 500 ml. 5.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Round Block) 10.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Lollipop, lille) 15.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Ankerar, stort) 20.000 kr.
– Tillæg: Samtidig fedttransplantation (hybridbryster) 15.000 kr.
– Tillæg: Samtidig brystreduktion 22.000 kr.

 

Udskiftning af brystimplantater

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Mentor implantater, runde, inkl. 5 års kapselforsikring, inkl. udskiftning Fuld Udskrives samme dag 39.000 Kr.
– Tillæg: Runde implantater – Cohesiv II eller MemoryGel XTRA 6.000 Kr.
– Tillæg:  Dråbeformede implantater 7.000 Kr.
– Tillæg: Implantater – større end 500 ml. 5.000 Kr.
– Tillæg: Fjernelse af kapseldannelse 7.000 Kr.
– Tillæg: Fjernelse af kapseldannelse begge sider 14.000 Kr.
– Tillæg: Hul på implantat 5.000 Kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Round Block) 10.000 Kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Lollipop, lille) 15.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Ankerar, stort) 20.000 kr.
– Tillæg: Samtidig fedttransplantation (hybridbryster) 15.000 kr.
– Tillæg: Samtidig brystreduktion 22.000 kr.

 

Fjernelse af brystimplantater

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Fjernelse af brystimplantater, 1 side Fuld Udskrives samme dag 18.000 kr.
Fjernelse af brystimplantater, 2 sider Fuld Udskrives samme dag 25.000 kr.
Fjernelse af brystimplantat, 1 side Lokal Udskrives samme dag 13.000 kr.
Fjernelse af brystimplantater, 2 sider Lokal Udskrives samme dag 20.000 kr.
– Tillæg: Fjernelse af kapseldannelse 7.000 kr.
– Tillæg: Fjernelse af kapseldannelse, begge sider 14.000 kr.
– Tillæg: Hul på implantat 5.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Round Block) 10.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Lollipop, lille) 15.000 kr.
– Tillæg: Samtidig løft af bryst (Ankerar, stort) 20.000 kr.
En Bloc (fjernelse af brystimplantat + kapsel) Fuld Udskrives samme dag 47.500 kr.

 

Brystløft / brystreduktion

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Brystløft, lille (Round Block) Lokal Udskrives samme dag 14.000 kr.
Brystløft, lille (Lollipop) Lokal Udskrives samme dag 18.000 kr.
Brystløft, stor (stort Ankerar) Fuld Udskrives samme dag 34.000 kr.
Brystløft, stor med flytning af væv Fuld Udskrives samme dag 38.000 kr.
Brystreduktion Fuld Udskrives samme dag 44.000 kr.

 

Brystvorter

Operation Bedøvelse Indlæggelse Pris
Indadvendt brystvorte, 1 side Lokal Udskrives samme dag 8.500 kr.
Indadvendt brystvorte, 2 sider Lokal Udskrives samme dag 12.000 kr.
Brystvortereduktion Lokal Udskrives samme dag 12.400 kr.

Generel prisliste

Kontakt os i dag og book en indledende konsultation

Hvis du går med et ønske om at få en brystoperation, så tag endelig kontakt til os. Du er også meget velkommen til at sende os en besked, hvis du går rundt med spørgsmål eller tvivl, som du ikke kan finde svar på andre steder. Vores erfarne eksperter kan hurtigt hjælpe dig.

 

Finansiering

Mange af vores kunder vælger at få lavet en afbetalingsordning. På den måde skal du kun afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien. Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din behandling på denne side.

Bliv ringet op

Har du lyst til en uforpligtende samtale omkring dine muligheder?
Udfyld formularen og bliv kontaktet.

    Website (required)